Llibres

Enquesta del CIS

Totes les enquestes pronostiquen una àmplia majoria absoluta del PP a les eleccions de diumenge vinent, si bé a Catalunya el PP no serà la força més votada. La majoria d'analistes preveuen que el PP mantindrà la línia d'espoli fiscal i asfíxia de l'autogovern que ha dut a terme el PSOE durant la legislatura en què el Tribunal Constitucional ha tombat un Estatut poc ambiciós. Us demanem Quina opció és millor per a Catalunya davant la previsible majoria absoluta del PP?

7.806 lectures
Duran i Lleida i Rajoy mostrant la seva gran sintonia

En el seu darrer editorial , Joan Carretero posava de manifest que el candidat de CiU estava desconcertat pel fet que "davant la majoria absoluta del PP, a Convergència tant li fa que Duran tregui 10 diputats, com que en tregui 12 o 8; siguin els que siguin tindran el mateix pes i, tant per tant, els convé més un Duran debilitat..." El president de Reagrupament acabava l'editorial amb una pregunta que us demanem que respongueu: "Podem confiar els interessos de Catalunya a qui té el desig íntim de ser un ministre espanyol més del PP?"

6.323 lectures
Cadàvers de nens fruit dels bombardeigs de l'aviació feixista sobre Barcelona durant la guerra civil

Les declaracions de Peces-Barba han aixecat molta polseguera a Catalunya, però curiosament les autoritats espanyoles hi han tret importància. Espanya, tot i ser un país molt estricte amb la condemna de la violència per part dels partits polítics, sembla que prefereixi ignorar la broma  de Peces-Barba sobre bombardejar Barcelona. Països com Alemanya consideren delicte negar o bromejar sobre l'holocaust nazi. Us demanem si "Creieu que Peces-Barba fa apologia de la violència en dir que es pot fer broma sobre bombardejar Barcelona?"

7.103 lectures
Peces-Barba amb Bono

Gregorio Peces-Barba s'ha fet un embolic defensant l'existència d'una única nació espanyola amb una unitat de 500 anys que "és impossible que pugui dissoldre's". Segons el socialista, ponent de la Constitució espanyola i catedràtic de Dret, "equivocadament s'ha acceptat que es digui a Catalunya que la llengua pròpia és el català", quan segons ha asseverat, "la llengua pròpia de tot l'Estat és el castellà, i també és la llengua pròpia de Catalunya". Us demanem si "creieu que les declaracions de Peces-Barba negant al català el caràcter de llengua pròpia de Catalunya seran rectificades per Carme Chacón?"

6.888 lectures
Joan Carretero, durant l'entrevista amb EL TEMPS / Foto: Dani Codina

Joan Carretero (Tremp, 1955) fa de metge i presideix Reagrupament. Afirma que no hi ha més solució que la unitat per a enfortir l’independentisme, i per a assolir-la cal generositat, una característica que a alguns els costa d’entendre. Aquí rau el pacte amb la ‘nova ERC’ per a les eleccions espanyoles 
 
 Teníeu alternativa a pactar amb Esquerra?

— Sí. Hi havia una alternativa que era presentar-nos sols, amb poques garanties d’èxit. Teníem l’alternativa de no presentar-nos i teníem l’alternativa de mirar d’ajudar que l’independentisme tingués més representació que no té ara. Per tant, vam optar per la que nosaltres trobem la millor opció: procurar ajudar que, en lloc que hi hagi zero o un independentistes al Congrés espanyol, n’hi hagi algun més. D’alternatives, en aquesta vida, sempre n’hi ha.

7.192 lectures
Montilla, president de la diputació de Barcelona

Des del 2004, els càrrecs de la Diputació que deixaven alguna responsabilitat però continuaven en nòmina mantenien 14 pagues del seu anterior sou i, durant 10 anys, el complement anava reduint-se anualment un 10%; també la Generalitat de Catalunya paga un complement retributiu, indefinidament, als alts càrrec i diputats del Parlament de Catalunya. Us demanem si " Quan un alt càrrec per designació política deixa d'ocupar el càrrec, se li ha de continuar pagant alguna retribució?"

6.330 lectures
Carretero+Junqueras+Bosch

Aquest dissabte els presidents de Reagrupament Independentista i d'Esquerra, Joan Carretero i Oriol Junqueras, han presentat l'acord de coalició per a concórrer junts a les eleccions espanyoles del 20-N, acompanyats del cap de llista, Alfred Bosch. L'acord té l'objectiu de defensar la independència de Catalunya al Congrés de Diputats espanyol. Us demanem "com valoreu l'acord de coalició entre Reagrupament Independentista i Esquerra?"

7.082 lectures
Caos al Parlament

Aquesta setmana ha tingut lloc el debat de política general al Parlament de Catalunya. Lamentablement, el que més n'ha transcendit és força anecdòtic. D'una banda, Artur Mas es va fer un embolic a l'hora de defensar el sistema d'immersió lingüística a l'escola i la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, un altre en autoritzar un sistema de votacions que va resultar impossible. CiU va pactar resolucions amb gairebé tothom i, en la línia més unionista de Duran i Lleida, va votar a favor de la presència de la E a les matrícules dels automòbils. Us demanem "Quin balanç feu del debat de política general al Parlament de Catalunya?"

6.508 lectures
Enquesta: "Considereu molt positiva la situació de la llengua catalana, tal com afirma el conseller Mascarell?"

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, va presentar aquest dimecres les conclusions de l'Informe de Política Lingüística, que -segons ell- constata que el català gaudeix d'una salut positiva, malgrat que l'ús del castellà es manté molt per sobre del català (saben escriure en espanyol un 95% i en català només el 60%), l'ús del català a la Justícia s'ha tornat a reduir, s'alerta sobre l'escassa presència del català en les noves tecnologies i l'escàs cinema en català. Us demanem si "considereu molt positiva la situació de la llengua catalana, tal com afirma el conseller Mascarell?"

6.982 lectures
El president de Reagrupament, Joan Carretero
(Girona, 11-09-2011)

El president de Reagrupament, Joan Carretero, es mostra escèptic davant una possible defensa que el govern d'Artur Mas pugui fer del català a l'escola després de l'ultimàtum del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L'independentista considera que Convergència i Unió s'ha caracteritzat sempre per acatar tot el que arriba des de Madrid i que, per tant, en el tema de la immersió lingüística farà mateix. Carretero també ha explicat que les negociacions amb ERC segueixen en punt mort a l'espera que "Esquerra torni a treballar per la independència de Catalunya". El president de la formació descarta, en un principi, presentar-se per ser diputat a Madrid.

9.054 lectures

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament