Llibres

Enquesta: "Creieu que convé que Eurovegas s'instal·li a Catalunya?"

Després que el milionari, Sheldon Aldelson, ha estat rebut pel president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha obert el debat sobre la conveniència que el complex immobiliari de turisme-oci-joc s'instal·li a Catalunya. Mas ha defensat el projecte i la Generalitat ha ofert a Adelson 800 hectàrees al delta del Llobregat, des del Prat, Cornellà i Sant Boi fins a Viladecans. Us demanem si "Creieu que convé que Eurovegas s'instal·li a Catalunya?"

12.396 lectures
Joan Carretero durant una de les assemblees de Reagrupament
Aquest dimarts, 21 de febrer, Jordi Graupera, a la secció "Gent que m'estimo", del programa de Jordi Basté, El món a Rac1, ha entrevistat el president de Reagrupament Independentista, Joan Carretero. Podeu escoltar l'entrevista aquí .

A continuació, us ofereim, un extracte d'algunes de les frases de l'entrevista:"Aquest és un país de tradició catòlica en què hi ha molts catòlics no practicants, doncs hi ha molts independentistes no practicants"

22.309 lectures
Enquesta: "Com valoreu que Jordi Pujol faci ara declaracions afins a l'independentisme?"

Aquesta setmana, Francesc Mortés escrivia en aquest web que "la figura del Jordi Pujol president està tan magnificada per les capsetes de ressonància de la nostra esquifida autonomia que a molts els ha passat per alt la magnitud del seu fracàs personal. Aquell que passava per ser un gran estadista i que aparentava conèixer el país com si l'hagués parit, ara ha hagut de reconèixer que el seu projecte autonomista d'encaix amb Espanya era inviable i, per tant, inútil. Una quimera. Una pèrdua de temps. Una idiotesa." Hi ha hagut diverses opinions discrepants que han defensat Pujol. Per això us demanem "Com valoreu que Jordi Pujol faci ara declaracions afins a l'independentisme?"

12.709 lectures
Enquesta: Creieu que el procés d'independència d'Escòcia pot tenir efectes sobre Catalunya?

Aquesta setmana s'ha sabut que Espanya  tem que el procés d'independència d'Escòcia faci créixer l'independentisme a Catalunya i el País Basc, segons la informació del diari britànic The Independent  d'aquest dilluns que publicava que Espanya vetaria l'ingrés d'una Escòcia independent a la UE per l'impacte a Catalunya i Euskadi . Així mateix, el líder de CiU a Madrid, Josep A. Duran i Lleida, s'ha sumat a aquest temor i ha negat que, en realitat, l'SNP d'Alex Salmond vulgui la independència. Us demanem si creieu que el procés d'independència d'Escòcia pot tenir efectes sobre Catalunya.

15.743 lectures
Alexandre Pineda

Modista de professió, no va perdre mai les ganes d'escriure. Ara, jubilat, s'ha animat a publicar Codificats pel nacionalisme espanyol   (Editorial Duxelm), un recull d'articles amb rerefons polític apareguts en publicacions comarcals.

S'imaginava, quan era modista, que acabaria publicant un llibre amb articles seus sobre política?

De petit em vaig aficionar a la confecció perquè crear i fer patronatges era molt divertit, però des de sempre he estat polític.

16.165 lectures
3 reis

La nit de reis és una nit màgica on els infants fan volar els desitjos amb la seva il·lusió. Per un dia els adults també podem evocar aquesta il·lusió i projectar els nostres desitjos més enllà de la realitat del dia a dia. Per això en un moment com aquest us demanem que assenyaleu "Quin és el vostre desig per al futur del país en l'any 2012?"

11.465 lectures
Bonaventura, defensa que l'independentisme sumi per arrossegar CiU al canvi. Foto: J. SABATER
(Girona, 3-01-2012)
Nosaltres vam aprendre la lliçó: mentre l'independentisme estigui dividit, la gent optarà per altres partits
L'autonomisme no representa cap solució als problemes del país, el camí és la independència
12.096 lectures
Bon Nadal RCat

Arriba Nadal i s'acaba l'any 2011. Un any en què políticament han passat moltes coses: sentències contra la nostra llengua, espoli fiscal, incompliments del Govern espanyol, consultes sobre la independència, canvis de Govern a ajuntaments i a Espanya. També hi ha hagut dues convocatòries electorals en què Reagrupament ha iniciat la col·laboració amb diverses forces i ara comptem amb 50 regidors a diversos municipis i 3 diputats al Congrés espanyol. Us desitgem Bon Nadal i molta salut i llibertat per al 2012, i us demanem:"Quin és el vostre balanç nacional de l'any 2011?"

10.935 lectures
Enquesta: "Què cal fer davant l'espoli fiscal, el no-pagament dels 759 M€, la no-devolució de papers, la prohibició del català al Suprem...?"

Encara no ha pres possessió el nou Govern del PP i l'ofensiva espanyolitzadora de governs i tribunals ja manté una gran intensitat, que no ens resulta desconeguda en la llarga trajectòria de rebuig de la catalanitat que sempre ha caracteritzat Espanya, la qual va tenir un dels seus punts àlgids amb el procés de l'Estatut i la sentència del TC que en va desmuntar el poc que en quedava. Davant de totes aquestes agressions i les que es preveuen ben aviat, us demanem: "Què cal fer davant l'espoli fiscal, el no-pagament dels 759 M€, la no-devolució de papers, la prohibició del català al Suprem...?"

12.454 lectures
(Barcelona, 6-12-2011)

Conversa entre l'articulista Xavier Garcia (Vallfosca) i el politòleg i professor de la URL, Josep Sort, membre de la Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista.

11.332 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament