Llibres

Ramona Vergés, coordinadora de Reagrupament Vallès Occidental Oest
(Terrassa, 19-05-2012)

El secretari d’organització de CDC, Josep Rull, l’economista i professor de la UPF, Albert Sagués, l’economista i fundador del col·lectiu Emma, Salvador Garcia Ruiz,  i uns quaranta tertulians més debaten sobre el pacte fiscal.

6.271 lectures
Enquesta: "Us sembla encertat que Artur Mas torni a cedir fent una nova tongada de retallades?"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat personalment la 3a. tongada de retallades per tal d'estalviar 1.500 milions d'euros, que ell considera imposades, però, curiosament, ho ha fet sense esmentar el fet que Catalunya genera prou recursos per a no patir cap retallada i, fins i tot, tenir superàvit, amb un espoli fiscal xifrat en 16.000 o 22.000 milions segons les fonts. Artur Mas ha aplicat les mesures aprovades pel Govern del PP que va anunciar que recorreria al TC; per això us demanem "Us sembla encertat que Artur Mas torni a cedir fent una nova tongada de retallades?"

6.047 lectures
«El dia que siguem independents Catalunya haurà de tenir peatges»

Joan Carretero, líder de Reagrupament Independentista, va visitar Terrassa per assistir a un sopar de la formació política amb no afiliats. Carretero va opinar del moment actual de la política catalana, que segons ell està subjugada a l'espanyola. "La Generalitat no té capacitat per fer res. Mai n'ha tingut gaire, però ara no pot fer res que no determini Madrid."

7.004 lectures
Enquesta: "Què us sembla la Iniciativa Ciutadana Europea que impulsa Reagrupament perquè la UE reconegui l'Estat català independent?"

Aquesta setmana el president de Reagrupament, Joan Carretero, ha presentat la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE), amb la qual es vol garantir la sobirania dels ciutadans en els processos de secessió a l’interior del territori dels estats de la Unió Europea i respectar els principis, valors i objectius que la UE ha establert en els propis tractats. Aquesta ICE compta amb un comitè ciutadà encapçalat per Joan Carretero i 6 persones més de Luxemburg, França, el Regne Unit, Finlàndia, Alemanya i els Països Baixos. Us demanem"què us sembla la ICE que impulsa Reagrupament perquè la UE reconegui l'Estat català independent?"

7.603 lectures
Joan Carretero presenta la ICE

Joan Carretero (Tremp, 1955) continua fent de metge i presidint Reagrupament. En aquesta entrevista assegura que no es creu les vel·leïtats independentistes de CDC, detalla la Iniciativa Ciutadana Europea que impulsa la seva formació i les relacions dels reagrupats amb els republicans. I no va fer vaga perquè diu estar tip de què el “xoricin”.

-Vostè va estar al congrés de Convergència Democràtica de Catalunya, no va ser un congrés qualsevol?

-No, no, jo vaig anar a aprendre. CDC és una empresa d'una solvència indestructible. Saben com combinar com dir una cosa i fer-ne un altra, i la gent els vota. Per tant, d'aquesta gent se n'ha d'aprendre.

6.722 lectures
Ferran Requejo amb Rut Carandell, durant un acte de Reagrupament l'octubre del 2010
Aquests darrers anys hem pogut veure un increment del que en podríem dir “sentiment independentista” en les enquestes oficials. Quines creieu que en són les causes?

L’independentisme més que un sentiment és un posicionament polític en unes circumstancies concretes d’un context específic. Es dóna, preferentment, en contextos de caire nacional. En el cas de Catalunya, el punt de gir ha estat el “fracàs” del nou Estatut, especialment després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (2010).

8.592 lectures
Enquesta: "Què us sembla que la Biblioteca de Catalunya dediqui una exposició d'homentage a la Constitució espanyola de 1812?"

La Biblioteca de Catalunya ha sorprès tothom amb l'organització d'una exposició d'homenatge a la Constitució espanyola de 1812 i ho fa exaltant-la i sense esmentar en cap moment el seu caràcter centralista. La Constitució de Cadis, coneguda com "la Pepa", per exemple, plantejava la necessitat de la uniformitat de l'ensenyament a tot el Regne d'Espanya. Us demanen "què us sembla que la Biblioteca de Catalunya dediqui una exposició d'homentage a la Constitució espanyola de 1812?"

7.741 lectures
Enquesta: "Després de la interlocutòria del TSJC, considereu que la la situació del català a l'escola ha quedat igual?"

La interlocutòria del TSJC d'aquest dijous -redactada en castellà- ha evitat un pronunciament directe i general contra sistema lingüísitic de l'escola, però també insta la Generalitat a complir la sentència del Tribunal Suprem i a garantir que els fills de les famílies que ho demanin rebin classes en castellà com a llengua vehicular. La consellera Rigau s'ha afanyat a celebrar la interlocutòria com un èxit i ha menystingut tota referència al vot particular de la magistrada Núria Clèries -redactat en català- que realment defensava el model d'immersió. D'altres veus, troben que la resolució ha obert una escletxa perillosa. Us demanem si "després de la interlocutòria del TSJC, considereu que la la situació del català a l'escola ha quedat igual?"

7.122 lectures
Enquesta: "Creieu que convé que Eurovegas s'instal·li a Catalunya?"

Després que el milionari, Sheldon Aldelson, ha estat rebut pel president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha obert el debat sobre la conveniència que el complex immobiliari de turisme-oci-joc s'instal·li a Catalunya. Mas ha defensat el projecte i la Generalitat ha ofert a Adelson 800 hectàrees al delta del Llobregat, des del Prat, Cornellà i Sant Boi fins a Viladecans. Us demanem si "Creieu que convé que Eurovegas s'instal·li a Catalunya?"

10.210 lectures
Joan Carretero durant una de les assemblees de Reagrupament
Aquest dimarts, 21 de febrer, Jordi Graupera, a la secció "Gent que m'estimo", del programa de Jordi Basté, El món a Rac1, ha entrevistat el president de Reagrupament Independentista, Joan Carretero. Podeu escoltar l'entrevista aquí .

A continuació, us ofereim, un extracte d'algunes de les frases de l'entrevista:"Aquest és un país de tradició catòlica en què hi ha molts catòlics no practicants, doncs hi ha molts independentistes no practicants"

19.860 lectures

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament