República s'escriu amb erra de Reagrupament

Francesc Macià proclamant la República Catalana el 14 d'abril del 1931, ara fa 79 anys

"Per a nosaltres, el nacionalisme és la tendència que proclama el dret de tota nació a tenir el seu estat i a organitzar lliurement la seva vida pròpia"  (Antoni Rovira i Virgili)

Catalunya, perquè és un fet i una voluntat nacionals, té el dret de regir-se lliurement ella mateixa. Avui ens és negada aquesta llibertat. Ens dicten les lleis, ens administren la justícia, ens gestionen els nostres recursos. Ens manen. El nostre problema és de llibertat, de pròpia determinació. Per això afirmem el nostre dret moral a la lliure determinació enfront d’un Estat, de dalt a baix anticatalà, tal com el president Macià, 79 anys enrere, va decidir proclamar unilateralment la República Catalana.

Ens sentim hereus de la República Catalana, dels valors cívics i ètics del republicanisme, de l’austeritat, de la virtut civil, de la igualtat, la llibertat i la caritat (entesa com a tenir cura dels béns públics). Ens considerem patriotes, perquè entenem el patriotisme com la passió per la llibertat i per això una pàtria lliure només pot comptar amb la força i l’esperit cívic d’aquells ciutadans desitjosos de ser lliures. Per això el patriotisme civil es contraposa al nacionalisme ètnic.

Defensem una catalanitat passional, substantiva, lliure i democràtica, insubornable. I per això, davant de l'Estat espanyol només hi ha la via de constituir un front únic d’oposició, ara, demà i sempre, fins a la independència.

En aquest 14 d’abril, el dia de la República Catalana, Reagrupament reafirma el seu compromís únic de continuar la lluita per aconseguir que torni a ser proclamada el més aviat possible. Però també expressa el seu rebuig més ferm i absolut a dues notícies que en aquesta diada són especialment doloroses:

  1. Condemnem la censura que TV3 ha exercit sobre el documental “Monarquia o República?” que considerem un gravíssim atac a la llibertat d’expressió, adherint-nos a la manifestació convocada per la Comissió de la Dignitat per aquest dimecres, 14 d’abril, a les 8 del vespre a la plaça de Sant Jaume i encoratgem a tots els associats a ser-hi presents.  
  2. No podem admetre de cap manera que el Jefe de la Casa Real , Sr. Alberto Aza, hagi estat honorat amb la Creu de Sant Jordi. Creiem que és un escarni a la voluntat de tot el catalanisme que un representant de Felip Vè sigui condecorat amb la més alta distinció catalana i considerem una afronta al poble català que el Govern de la Generalitat ho hagi aprovat.  

Catalans, per la República Catalana!

Reagrupament Independentista

8.382 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament