Reagrupament ratifica negociar la coalició amb Esquerra

Es basarà en acords programàtics que defensin els postulats de l'organització
Imatge de la reunió entre els coordinadors territorials i la Junta de Reagrupament a Vic
(Vic, 1-10-2011)

La Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista, reunida aquest primer d'octubre a Vic, ha decidit continuar les negociacions iniciades amb Esquerra Republicana de Catalunya amb l'objectiu de bastir una coalició al més àmplia possible a les pròximes eleccions del 20 de novembre. L'acord de la Junta ha estat ratificat, a la tarda, pels coordinadors territorials.

Les negociacions amb Esquerra, segons la decisió la Junta Directiva, es basaran en acords programàtics que garanteixin la presència dels postulats de Reagrupament al Congrés espanyol.

9.052 lectures

Comentaris (11)

Solidaritat i Carretero
Solidaritat avala que el candidat per Girona sigui Joan Carretero en una hipotètica coalició entre ERC, Reagrupament i Solidaritat.
Aclariment al meu comentari de les 18.26
Hi ha un error en el meu anterior comentari, per escriure amb preses. On diu" Per altra part, sóc un total defensor de treballar per entendre'ns amb tothom sempre PRIORITZAR la composició de les llistes" ha de dir " Per altra part, sóc un total defensor de treballar per entendre'ns amb tothom sempre sense PRIORITZAR la composició de les llistes". Així ho vaig defensar enèrgicament, alt i clar dissabte passat davant la Junta.
Endavant les atxes companys (tots els indepes).
Un bon començament
El millor independentisme a Catalunya sempre arribarà des de la unió de les diferents forces indepes, que no pas des de la diversificació. Penso que els indepes hem de treballar plegats, cadascun defensant sempre com a prioritat l'Estat propi i tot allò que ens hi apropi. Hem de treballar plegats mirant el que ens uneix i no el que ens separa. Catalunya va demostrar en les eleccions al Parlament que NO ens vol per separat, i alhora en va dir en veu molt alta que NO VOL BATALLETES. Hem d'aprendre del moviment de les consultes, gent de la més absoluta transversalitat treballant junt per un objectiu comú. ÈXIT TOTAL de coordinació i treball a tot el territori.
Per altra part, sóc un total defensor de treballar per entendre'ns amb tothom sempre PRIORITZAR la composició de les llistes. Entre les diferents formacions indepes tenim gent de gran vàlua, si ERC (la seva direcció) fes una llista sols de cara a la galeria, en pagarà les consequències, els votants ja els han castigat molt, i un cop has perdut la confiança de la gent, has de treballar molt bé, per recuperar-la. NO ÈS FÀCIL. En ells està el voler fer un gir real o de maquillatge.
Tal i com he dit, penso que la prioritat no han de ser en cap moment les llistes, sinó el programa comú, ara bé, això no vol dir MAI renunciar a ser-hi, sols faltaria!!!, si totes les formacions tenim gent realment bona podem aconseguir unes llistes conjuntes collonudes!!!
Per acabar, dir que jo sóc dels que pensa que a Madrid no hi hem d'anar a fer res de res, però si la gran majoria dels membres de la Junta han decidit el contrari, tots hem de treballar i "remar" plegats com sempre hem fet a Rcat !!!
Endavant Catalunya Lliure, endavant Rcat, endavant l'independentisme !!!!
Ara es l'hora
Estic totalment d'acord amb aquells que desitjen que, en cas de coal'ligarnos amb ERC i o amb altres grups o partits independentistes, Reagrupament ha de formar part de les llistes electorals doncs de poc serveixen els acords programatics si no hi ha quí els defensi i els faci cumplir on sigui. Tenim gent molt bona i ens han de conéixer, doncs ara volem fets i no solament promeses i paraules. Es veritat que excepte Anna Simó a ERC hi ha gent nova que sembla tenen ganes de no tornar a fracasar com les anteriors legislatures, peró encara segueixen els Ridao i companyía que son els Durán Lleida del seu partit.
Sempre he proclamat la unió de les forces independentistes (així ho vaig fer en les autonómiques i no va sortir bé) i continúo amb la mateixa idea, doncs cada día constato que el sobiranisme está més arrelat, peró ja no em fío de ningú i per aixó voldría veure en Joan, Rut, Requejo etc.etc. a les llistes electorals cregut de que treballarán el que calgui per defensar i assolir les fites que proposem els reagrupats. No hem d'anar sols perque poc o gens podem fer, peró tampoc mal acompanyats. Ara es l´hora de recuperar el esprit del 10J que sembla divolit. Ni dretes ni esquerres, el objectiu prioritari es la independència. Units podem fer més camí, peró repeteixo Reagrupament no ha de deixar només que els altres coal´ligats defensin les nostres idees. Nosaltres hem de intentar anar al Congrés perque s'ens conegui, doncs de ben segur que a les llistes d'ERC hi continuarán posant gent repetitiva i que mai han sortit elegits. Repeteixo units peró presents a primera fila i com més millor (DC, SI, CUP etc.etc.). Sé que aixó es molt demanar, peró sería el millor pel nostre país. Visca Catalunya LLIURE!
Em sembla molt bé ,que abans de res ens centrem en el programa,però crec que és igual d'important tenir a la nostra gent en les llistes, per favor!! no ens tornem a equivocar ,ja està bé d'anar amb el lliri a la mà, recordo a Carretero dir-ho molt clar i crec que és aquesta la linea que cal seguir,necessitem Màrketing!! és el que té el segle XXI, no ens podem encantar!!!!,
siguem intel·ligents......
Jo no hi era a les reunions de Vic, però enlloc diu que es renuncia a llocs a les llistes; una cosa es no "prioritzar" i un altre molt diferent "renunciar".

La postura de Reagrupament la trobo d'allò mes lògic. Primer el programa i la unitat de País, després ja parlarem de quines són les persones que millor poden portar a bon port els acords a què s'arribin.

Si tant nosaltres com la resta formacions polítiques, dipositem la nostra confiança en una Junta que te moltes més dades que nosaltres, deixem que treballin segons els seus acords i, segons els resultats, ja prendrem les mesures correctores que calguin.
Es una renovació autèntica ?
Compte amb la renovació d' Esquerra. Que sigui efectiva i no hi hagi personatges darrera movent els fils seguir manant.
Jo proposo qu e Joan Carretero sigui cap de llista per Girona, Jauem Ponsarnau cap de llista per LLeida i o Joan Canadell o Ferran Requjo número 3 per Barcelona.

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament