Reagrupament desmenteix rotundament Jaume Clotet, que ha inventat un suposat retorn de Joan Carretero a ERC

Imatge de la 3a. Assemblea de Reagrupament "Units pel futur"

Reagrupament lamenta la manipulació que fomenten alguns periodistes i mitjans de comunicació

S'ha establert l'hàbit de reiterar falsedats, inventar notícies o no contrastar la informació en detriment de la formació independentista

Reagrupament Independentista ha constatat, des del seu naixement, que alguns periodistes i mitjans de comunicació dediquen una especial atenció a l'associació presidida per Joan Carretero amb l'ànim reiterat de propagar falsedats, donar cobertura informativa a rumors de tota mena o, directament, inventar notícies que no tenen cap fonament ni han estat contrastades de cap manera.

Aquest hàbit, més propi de països amb règims dictatorials, on la manipulació de la informació és la norma, no tindria cap importància si no fos que sembla, pels seus efectes, dirigit expressament a torpedinar els objectius de Reagrupament, entre els quals —a més de la independència nacional— hi ha el de la regeneració política, que també hauria d'atènyer l'espai comunicatiu català.

L'últim episodi d'aquest costum s'ha pogut llegir avui  de la mà del periodista Jaume Clotet, que ha inventat, sense contrastar la informació amb els interessats —tot fent cas de "fonts ben informades"—, que Joan Carretero i Joan Puigcercós havien pactat el retorn del primer a ERC, a més d'altres consideracions igualment fal·laces. Clotet no només fa càbales d'aquest suposició —rotundament falsa—, sinó que amb el seu article manca al més mínim respecte a la veritat, que és una de les normes de la deontologia professional.

Caldria preguntar-se a qui beneficia, en els moments clau de la història de Reagrupament Independentista —com és l'actual—, la reiteració d'aquest tipus d'informacions falses, que molt sovint són copiades per altres mitjans  i que s'estenen com taca d'oli per les xarxes socials, amb l'objectiu real de crear un estat d'opinió que presenti l'associació independentista com el que no és. Per a Reagrupament està molt clar que només es beneficia els enemics de la llibertat de Catalunya i és per això que, des d'ara mateix, assenyalarem públicament els seus propagadors.

Reagrupament Independentista està sempre obert a tots els periodistes i mitjans de comunicació, com poden constatar en qualsevol moment.

Àrea de Premsa

12.430 lectures

Comentaris (2)

Boti, fler, que hi ha un clotet.
aquest mateix periodista va escriure un article alegrant-se del tancament de la llibreria ONA.
Farts de mentides!
La gent que vam votar Reagrupament i creiem en el seu projecte estem farts -molt farts- d'haver d'aguantar que ens difamin i que intoxiquin fent passar mentides per veritats. Que es calcin els que ens volen fer desaparèixer, ja n'hem passat de massa grosses com per no aguantar més agressions. Jaume Clotet és un impresentable no un periodista i se l'ha de portar als jutjats. Ja n'hi ha prou de parar l'altra galta, és el moment de no deixar-ne passar ni una més.


Total 2 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament