Reagrupament denuncia l'agressió del Tribunal Suprem espanyol contra el català

Exigeix als partits parlamentaris que es comprometin a no fer efectives les sentències a les escoles
Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem espanyol ha publicat aquest migdia tres sentències que són un atac frontal contra el poble català, la nostra llengua i el nostre precari sistema educatiu.

La decisió, que obliga la Generalitat a fer servir l'espanyol com a llengua vehicular a les escoles, és un retrocés democràtic i una agressió en tota regla contra la nostra identitat nacional. De fet, Reagrupament va ser l'única força política que durant la darrera campanya electoral va advertir que la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut de Catalunya seria interpretada i aprofitada des d'Espanya per retallar les llibertats lingüístiques de Catalunya, cosa que les forces polítiques van amagar. Cal pensar que l'ofensiva d'Espanya contra el català i contra la nostra identitat no ha fet sinó començar.

També significa que el nostre dret a decidir lliurement el nostre futur està limitat per les imposicions d'Espanya. Per a RCat, mentre siguem una autonomia de règim comú i no assolim la independents haurem de complir les sentències de l'Estat espanyol.

És per això que emplacem el govern català i tots els partits parlamentaris a rebutjar aquesta agressió judicial espanyola i a comprometre's públicament a no fer-la efectiva a les nostres escoles.

Reagrupament Independentista insisteix que l'única via possible per esmenar aquestes i altres sentències és la immediata proclamació de la independència de la nació catalana per part del Parlament de Catalunya.

Finalment, Reagrupament convida tots els ciutadans a afegir-se a totes les iniciatives ciutadanes de rebuig a la sentència que es facin arreu de Catalunya per denunciar aquesta involució democràtica contra els nostres drets i llibertats.

10.563 lectures

Comentaris (10)

Mas de lo mismo
No sé a què tanta llagrimeta. Només 150.000 han votat independentisme. Aquesta és la trista realitat. Els que van votar SÍ a les consultes populars, estaven tan enfeinats el dia 28 que no van poder anar a les urnes? Devien ser compromisos de molta importància. Que ara no plorin, ridículs, més que ridículs! No hem de donar la culpa als espanyolistes ni unionistes, ells han estat conseqüents, sabien el que votaven. La culpa es únicament dels i"ndependentistes de paraula" que ens han fet creure que volien la llibertat. Pobre nació en mans d'aquests falsos patriotes.
El 28-N la gent va decidir que Catalunya és espanyola.
Desgraciadament, el 28-N la gent va decidir; amb diferència; que ens ha de gestionar la Generalitat un partit regionalista.

Els segons en número de vots son la filial del PSOE.

El PP va pujar , i ciutadans també. L´abstencionisme 3/4 del mateix.

Reagrupament no va entrar al Parlament.

La patacada moral va ser forta.

Això ja no té solució. I jo no penso tornar a votar a no ser que hi hagi una autèntica unió independentista . Cosa que veient com està el pati no passarà mai.

Ja n´estic fins els collons de manifestar-me deu-mil vegades , anar a concentracions .... Fins i tot em vaig apuntar a una associació política (Reag.), cosa que no havia fet mai. I tot i que estic a l´atur hi he col·laborat econòmicament. Tot això no ha servit de res.

El poble ha decidit. Ens agradi o no, és el nivell hi ha al nostre país, al qual li queden 4 dies comptats. I renego de TOTS els polítics catalans.


Nosaltres parlem i ells fan
Ja n'estic tip d'escoltar gemecs mentres els enemics fan passos i cada cop estem més acorralats.

Cap dirigent ni d'aquí ni d'enlloc no proposa res pràctic, ni que sigui poca cosa, perquè la gent tingui una petita eina de lluita per anar tocant lo que no sona i mentre anem fent pràctica i sumant.

Però per poca cosa que es faci ha de ser avaluable i publica.

Necessitem fer coses JA!

És fàcil dir que si arribem a 68 deckararem la independència sabent que d'entrada sociològicament és impossible.

Lo difícil és pensar en què pot fer tothom cada dia per lluitar per la independència. Passar de ser espectadors a ser actors perquè ningú ens farà la feina
Només vencerem si anem tots units. Només anirem units quan ens adonem que no convé atacar-nos entre nosaltres, que és justament el que més satisfà a l'enemic. El Tribunal Suprem ha triat convertir-se en gossos que bordin. Deixem que bordin. Fem pinya tots els catalans i treballem junts fins a aconseguir convèncer una majoria independentista suficient. Els atacs provocatius que rebem dels Tribunals espanyols ens hi ajuden. Els que volem dir-los adéu cada dia som més. Però només hi ha un sol camí: Lluitar plegats.
Si us plau talleu la foto, gràcies
Bon dia.
Voleu dir que fa gaire bonic la bandera aquesta al web de Rcat? Al entrar avui m'he espantat ! Talleu la foto per la meitat, si us plau .
Els vents del vot de la por, a CiU, ens han dut aquestes tempestats
Què diran, ara, els que varen votar CiU, fent veure que es creien que, poc a poc, aconseguirien portar-los cap a la independència? Quin poc temps que ha passat des de les eleccions, per a deixar-nos ben clar que CiU esta compinxat amb els espanyols per tal d'avortar el moviment independentista! Els de Rcat. ho dèiem sense parar. Sospitàvem, i encara ho sospitem, que SI es un invent precisament per dividir-nos. I tot plegat no va servir de res. Per sort, però, encara hi som a temps. Els espanyols i els seus socis, s'han precipitat, han ensenyat la pota negre massa aviat i encara no estem adormits. Ens ajuntarem per fi tota la societat civil? Deixem tranquils els partits “escollits”, que vagin fent la viu-viu asseguts als seus escons de fireta, en un Parlament català, també de fireta, sols apte per a adormir-los amb bons sous i bones pensions. Ja s'ho faran. Catalans, Catalunya. Si anem junts no ens podran aturar. Estigueu atents a les consignes i les mobilitzacions, no perdem el temps, anem per feina. Hem de exigir als capdavanters de la societat civil que s’uneixin i vertebrin la marxa imparable cap a la llibertat. S’ha acabat el bròquil. I,sobre tot, no feu cas dels entabanadors de sempre, encapçalats pel notari insigne.
Realment n'hi ha per tant?
Nois, realment n'hi ha per tant? Vull dir que no ha passat res de nou: tots sabem que Espanya és un estat totalitari i catalanòfob, que farà tot el que pugui per exterminar qualsevol símbol diferencial català. D'altra banda, la sentencia obliga a fer també les classes en castellà, però, que no és el que passa ara? Que potser no hi ha motles classes de primària i secundària que es fan en castellà? Mirin senyors, jo vaig fer tota la primària en castellà, i que consti que això va ser molt després d'aprovar la "immersió" del català a l'escola. A la secundària i a la universitat els professors feien les classes en l'idioma que els anava bé, per això crec que abans de posar el crit al cel, mirem el que tenim a casa, perquè tots sabem que d'immersió no n'hi ha cap, i d'obligació a utiltizar el català a l'escola, molta menys.
Això només ha fet que començar.
Com ja havia advertit RCat durant la campanya, les forces nacional-espanyolistes, aprofitant la sentència del TC espanyol, presentaran sense descans una bateria de propostes, recursos i tota mena d'actes i accions diverses al seu abast per mirar d'arraconar i anorrear d'una vegada per totes la llengua catalana, i de retruc, la identitat nacional del país. Malauradament, el govern de la Generalitat no té prou poder jurídico-polític per a fer-hi front a aquesta ofensiva en tota regla. I encara parlen de fer pedagogia?. Ha arribat l'hora de dir prou!!. Si no es fa, l'Estat espanyol ens passarà per sobre com una piconadora!!.

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament