Reagrupament demana una pregunta clara sobre si Catalunya ha de ser un estat independent

L'ambigüitat en la pregunta té el seu origen en el pacte d'estabilitat signat per CIU i ERC on en cap moment es parla d'una consulta sobre la independència
La independència fou el que clam de l'11 de setembre passat tal com se'n van fer ressò els mitjans de comunicació de Catalunya

El procés cap a la independència exigeix indefectiblement un punt de trencament amb la legalitat espanyola, una legalitat que impedeix l'exercici del dret d'autodeterminació del poble català. Per això sempre hem dit que un referèndum per assolir la independència podria ser un carreró sense sortida. Tot i així la majoria del poble de Catalunya, a proposta de la majoria dels diputats de l'actual parlament, ha escollit aquesta via i Reagrupament serà al seu costat, ajudant i fent tot el possible perquè el referèndum d'autodeterminació es dugui a terme.

Tanmateix, no s'entendria que es convoqués una consulta amb una pregunta que no fos explícitament sobre la independència. I tampoc s'entendria que en una consulta sobre la independència, aquells que no la volen votin Sí. Si això succeís, la consulta no tindria cap valor polític al no ser inequívoc el seu resultat. És per això que Reagrupament demana que la consulta es faci amb una pregunta clara sobre si Catalunya ha de ser un estat independent o no.

Però cal recordar que l'ambigüitat en la pregunta de la consulta té el seu origen en el pacte d'estabilitat parlamentària signat per ERC i CIU, i no seria just oblidar que aquells partits que ara es sorprenen per la possible pregunta van acceptar donar suport al govern amb l'objectiu de 'convocar una consulta perquè el poble de Catalunya es pugui pronunciar sobre la possibilitat que Catalunya esdevingui un Estat en el marc europeu' .

Tots els partits polítics tenen la responsabilitat de no fallar al poble de Catalunya, tots sense excepció, fins i tot aquells que s'autoatorguen la representació de l'independentisme, perquè ells van prometre que serien la garantia d'aquest procés.

Finalment volem recordar que Reagrupament i Convergència Democràtica de Catalunya vam signar un acord amb l'objectiu clar i explícit, aquest sí, de col·laborar per assolir la independència.

10.148 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament