Reagrupament demana a l'Ajuntament de Barcelona posar el nom Homilies d'Organyà a un espai públic de la ciutat

Proposa l'actual Plaça d'Espanya com una opció a estudiar
Reagrupament demana a l'Ajuntament de Barcelona  posar el nom Homilies d'Organyà a un espai públic de la ciutat
(Barcelona, 4 de juny de 2013)

Solsona, Manresa i Girona ja han aprovat, a proposta de Reagrupament, donar el nom de Homilies d’Organyà a un espai públic  

Amb el nom d'"Un espai a casa nostra per a les Homilies d’Organyà ”, Reagrupament i els Amics de les Homilies d' Organyà avancen en el seu projecte de donar visibilitat a les Homilies i al monument que les representa com a símbol de la llengua catalana i la cultura que vehicula. 

Per això, ha demanat a l'alcalde Trias i als regidors del consistori de Barcelona  que valorin l'oportunitat de plantar el monòlit de les Homilies i de donar el seu nom a algun lloc de la ciutat de Barcelona, cap i casal de Catalunya.Es proposa l’actual Plaça d'Espanya com una opció a estudiar. 

En un moment de persecució de la llengua catalana tan intens i barroer, quan sense cap criteri científic es trosseja la nostra llengua amb un clar intent de minimitzar-la i destruir-la, quan a través d'una llei d'Educació, que recorda temps de foscor predemocràtics, es vol acabar amb la cohesió social que ha aconseguit l'escola catalana en llengua i continguts, cal més que mai unitat i fermesa en la resposta dels ciutadans i els partits polítics que ens representen. 

La ciutat de Manresa ha estat la primera ciutat de Catalunya que ha acollit en un espai públic el monument de les Homilies: Parc de les Homilies d' Organyà, situat en la zona universitària de la ciutat. Altres ajuntaments: Solsona, Girona i Bolvir han aprovat també mocions per donar el nom de les Homilies d' Organyà a algun indret significatiu de la ciutat. La voluntat de fer arribar la nostra proposta a tots el ajuntaments del país fa que en aquest moment més d’una vintena d’ajuntaments siguin ja receptors de la proposta d’aquesta iniciativa, entre ells el de la ciutat de Barcelona.

Reagrupament ha lliurat el mateix monument en versió de sobretaula a persones que s'han distingit en la defensa de la llengua catalana. El primer es va lliurar al patriota doctor Broggi en dia del 104è aniversari. Per això Reagrupament i Els Amics de les Homilies continuarem treballant perquè tots renovem el nostre compromís vers el nostre principal tret d'identitat: la llengua catalana.

10.399 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament