Reagrupament d'acord amb la tesi de l’informe del Consell Assessor que dubta que Catalunya quedés fora de la UE

Foto: Govern.cat/Jordi Bedmar

Reagrupament Independentista valora positivament la tesi de l’últim informe del Consell Assessor per la Transició Nacional que afirma que l’escenari més probable és la integració de la Catalunya independent dins la UE. Aquest posicionament coincideix amb el que des de sempre ha defensat Reagrupament, que considera inconcebible qualsevol altre plantejament alternatiu.

L’informe presentat ahir pel Consell Assessor, titulat Les vies d’integració de Catalunya a la Unió Europea , emfatitza el fet que a la Unió Europa els subjectes de dret ja no són només els Estats, sinó també els ciutadans europeus, i que cada cop més es va configurant un estatut autònom de la ciutadania europea deslligat de la nacionalitat. En aquest sentit, la molt improbable exclusió de Catalunya de la Unió Europea atemptaria directament contra els drets que, com a ciutadans europeus, gaudim els catalans.

Reagrupament considera que l’escenari de la permanència que considera l’informe és el més plausible, atès que és el que més s’adiu amb el pragmatisme del que sempre ha fet mostra la UE per resoldre les situacions inèdites a les quals ha hagut de fer front. No es pot oblidar que els catalans són contribuïdors nets als pressupostos de la UE, i que Catalunya és encara avui en dia un receptor d’immigració d’altres estats europeus. A més a més, per òbvies raons geogràfiques, no s’entén una Europa unida sense Catalunya.

Finalment, Reagrupament considera que aquest informe representa una contribució molt valuosa al procés de Transició Nacional, atès que reforça els plantejaments que assenyalen que una Catalunya independent podrà desenvolupar plenament les seves potencialitats per proveir de més benestar i seguretat a tots els seus ciutadans.

8.810 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament