No perdem més temps: Independència, ara

Associats a Reagrupament durant l'homenatge a Moragues del darrer Onze de setembre

En primer lloc, cal dir que creiem en la importància de la Llei com a instrument per a permetre la convivència pacífica entre les persones en una societat civilitzada i avançada en l'òrbita europea-occidental. Ara bé, en una democràcia, la legitimitat de la Llei i el seu imperi per sobre de tots els poders i de tothom es fonamenta en el fet que ve del poble. Aquest esquifit i retallat Estatut (que no incloïa ni tan sols el concert econòmic de què ja gaudeixen bascos i navarresos fa més de 30 anys) fou votat en referèndum pel poble català. Els magistrats del tribunal constitucional han decidit que ells estan per damunt del poble de Catalunya perquè, de fet, per a ells no hi ha cap poble. Catalunya no és una nació i, per tant, el que votin els seus ciutadans no atorga cap legitimitat democràtica ni serveix de gaire res.

I, segurament, tenen raó; no pas en el fet que no siguem una nació (perquè som el que som, diguin el que diguin ells) sinó en el fet que una nació no cap en la Constitució d'una altra. Catalunya és inconstitucional respecte Espanya tal com ho seria Portugal dins la Constitució espanyola o l'alemanya. L'estat de les autonomies és una mera descentralització administrativa i no pas política. Per tant, res d'important o rellevant que no tingui el permís o consentiment d'Espanya no es pot decidir mai a Catalunya.

Per a donar resposta a aquest abús, la gent s'ha mobilitzat i és important que ho faci, però no pas per a defensar un magre Estatut, sinó a favor de la llibertat, que ha de ser exercida de forma unilateral al Parlament de Catalunya. Com deia l'altre dia Joan Carretero: "estar a favor de la independència no és anar contra ningú, és tan sols anar a favor nostre". Per això, Reagrupament serà a la manifestació per mitjà de molts dels seus associats i simpatitzants. Sens dubte, una manifestació que aplegui un nombre important de persones a favor de la ruptura democràtica amb Espanya pot esdevenir un bon instrument per conquerir la llibertat. Perquè aquesta manifestació sigui un èxit complet calen resultats que es traslladin a l'acció política, no pas amb vagues proclames amb temporalització indefinida, sinó amb un projecte concret que defensi la necessitat d'un acte de sobirania al Parlament elegit pels catalans. Si el poble ho vol, s'hi podrà pronunciar a la tardor.

Portem 35 anys des de la mort del general Franco i el missatge d'Espanya és clar, repetitiu i transparent: Catalunya no és una nació i, per tant, no té dret a administrar els seus recursos ni a organitzar la seva vida pública ni les coses com ella vulgui, sinó tan sols com li permeti el poder central únic i autèntic. Ells parlen molt clar i, sincerament, cal agrair-ho. El que no s'entén és perquè nosaltres, els catalans, ens entestem en vies complicades i impossibles: fer Estatuts, reformar lleis orgàniques, reformar constitucions espanyoles, etc. Tot això no ha servit de res en 35 anys i, pel que fa a Espanya, pot continuar així indefinidament o, en paraules de José Antonio, "eternament", perquè Espanya era i és eterna o, amb l'adjectiu de moda ara, indissoluble. Si volem que les nostres institucions puguin decidir realment sobre com administrar la nostra vida i els nostres recursos i com organitzar la nostra societat, no ens en sortirem reformant una llei espanyola (sigui orgànica o sigui la Constitució Espanyola mateixa), sinó que necessitem constituir un Estat, que és el que tenen les nacions normals del món. És l'únic camí i el tribunal constitucional ho ha expressat un cop més. Potser que deixem de perdre el temps i de fer-los-el perdre també a ells.

10.378 lectures

Comentaris (15)

prou de tenir por
Teniu en compte que estem invadits i molt ,pero que molt invadits!! pero no ens podem arronsar i seguir amagant la cua, hem de tindre els pebrots de plantar-los cara i fer-los amagar la cua a ells. PROU DE TENIR POR.!!!!!!!
VISCA CATALUNYA LLIURE!!!!!!!!
QUIN POLITIC S'AVINDRÀ A SER UN MARTIR PER CATALUNYA?
Sembla que la gent de catalunya comença a tindre-ho clar, prou negociacions i prou claudicacions.
Pero... tenim politics prou valents, com per fer un pas endavant i declarar l'independencia?
el primer politic que digui "quan sigui president el primer que faré es declarar l'independecia, malgrat les cosequencies" tindrà el meu vot i segurament el de molts altres.

Democracia?
Aquesta democràcia espanyola es una farsa, ens han enganyat durant 35 anys, aixo ho demostra el TC amb la seva sentència. Catalunya ja no hi creu en aquesta democràcia, ja no hi cap en aquesta espanya. Ha arribat l'hora d'avançar tots junts i sols.
VISCA CATALUNYA LLIURE.
Auladell - Baeta
PEL PARLAMENT SOBIRÀ QUE PROCLAMI L'ESTAT CATALÀ, fou la pancarta més explícita, sou únics Baeta - Auladell.
MOTIVACIÓ
El mes important de tot es aconseguir gent motivada amb coneixement de causa.
El Centre Catala de Negocis (organització sense ànim de lucre) ha editat una documentació en la que es veu molt papablement la problemàtica catalana i les vies de solució.
Mireu a l'adreça:
http://ccn.cat/sites/default/files/Presentacio%20CCN%20Empresaris%20per%20Estat%20propi%20COMPLETA%204.07.2010.pdf
la mani
ningú no ens ho reconeix, però no serà el reconeixement el que busquem, no?
innovar i guanyar
no hem de deixar d'innovar, en tot!!!!
guerra de guerrilles
Avui hem tingut molt d'èxit malgrat ningú no ens ho vulgui reconèixer, ens hem saltat les normes, la capçalera i el final programat, però hem set fidels al marqueting de guerrilles innovant en allò que la gent necessitava que ho féssin.

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament