La declaració unilateral d'independència és l'únic full de ruta vàlid.

La sobirania de Catalunya no s'ha de declarar, s'ha d'exercir.
La declaració unilateral d'independència és l'únic full de ruta vàlid.

La Comunitat Autònoma de Catalunya no té sobirania nacional. El Tribunal Constitucional Espanyol deixa sense efecte la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya amb l'argument que l'única sobirania nacional és l'espanyola.

Això no només era previsible, si no que és jurídicament impecable en el context espanyol.

Una comunitat autònoma no és cap nació, i per tant no té sobirania. El procés d'independència de Catalunya no pot seguir per aquest camí. No es pot declarar la sobirania nacional essent una comunitat autònoma , no es pot organitzar una consulta a Catalunya sobre la seva independència dins l'ordenament jurídic espanyol,  ni tan sols sobre la possibilitat d'un suposat estat espanyol federal.

La sobirania de Catalunya no s'ha de declarar, s'ha d'exercir . Catalunya tindrà sobirania quan vulgui ser un estat independent. Fins que no arribi aquest moment, els únics que suspenem la sobirania nacional catalana som els propis catalans al no voler exercir-la .

Des dels seus inicis  Reagrupament va manifestar que la declaració unilateral d'independència és l'únic full de ruta vàlid . Per poder consultar al poble de Catalunya primer cal dotar-nos d'un sistema jurídic nou que ho permeti.

Entenem que amb aquesta sentència s'ha d'acabar la política de cremar etapes . Ha quedat clara la negativa espanyola i és clara la majoria parlamentària.

Ha arribat el moment de la declaració unilateral d'independència  per tal de dotar-nos d'un nou ordenament jurídic democràtic que permeti l'exercici del dret a decidir.

El futur és nostre!

8.771 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament