La coalició independentista Esquerra-Reagrupament ja és un fet

Joan Carretero i Oriol Junqueras presenten l'acord de coalició que té com a objectiu la independència de Catalunya
Joan Carretero i Oriol Junqueras amb el candidat, Alfred Bosch, que encapçala la candidatura a Barcelona
(Ateneu Barcelonès, 8-10-2011)

A dos quarts de cinc de la tarda en l'austera Sala Verdaguer de l'Ateneu Barcelonès, Oriol Junqueras i Joan Carretero, presidents respectius d'Esquerra i Reagrupament, junt amb el candidat Alfred Bosch, anunciat la bona nova: la coalició independentista ja és un fet, registrat a Madrid i reblat avui per tots tres polítics.

De primer, ha parlat Alfred Bosch, l'ara ja candidat de la coalició, que ha destacat la satisfacció que sentia pel que s'havia aconseguit i l'esforç esmerçat, durant "totes les hores hàbils" dels darrers dies perquè algunes persones i forces també s'hi sumessin. "Avui és un gran dia perquè estem invertint el curs de la història pel que fa a tots els qui treballem per la llibertat nacional i la justícia social; és un dia que recordarem durant molt de temps." Bosch, que s'ha remès al seu blog, on explica àmpliament la seva opinió, com a independent, quant al camí ara iniciat, ha manifestat que la paraula "impossible" ja no forma part del vocabulari dels independentistes. "Ara tot és possible, ara podem", ha sentenciat.

El president de Reagrupament, presentat per Junqueras com el "nostre company Carretero", ha mostrat també la seva "satisfacció i orgull per l'esforç comú de sumar il·lusions i esforços perquè aquest país, com a més aviat millor, esdevingui un Estat a l'Europa dels pobles". Per a Joan Carretero està clar que avui s'ha trencat la inèrcia d'uns quants anys de divisions i ha reconegut la força d'Esquerra Republicana quan ha afirmat que "hem decidit fer costat a l'únic partit amb condicions i capacitat per poder anar a Madrid" on caldrà fer pedagogia no "per als espanyols, sinó per als catalans". 

El president de RCAT ha advertit Artur Mas, davant la "decadència aguda, en progressió geomètrica" que pateix Catalunya, que sí que "ha de passar comptes ara" i a Mas-Colell que més que anar als nivells econòmics de 2007 "ens ha enviat directament al neolític". Carretero ha insistit, d'altra banda, que la intenció és sumar sense cap pretensió de buscar "rendibilitats a curt termini de presències proporcionals a cap lloc; el que volem -ha afegit- és que hi hagi la màxima presència d'independentistes a Madrid" perquè a Europa sàpiguen que els independentistes "també tenim representació a les Corts espanyoles". 

Oriol Junqueras, que ha tancat la roda de premsa, ha agraït l'esforç fet per tots i ha assenyalat l'hora greu que viu Catalunya, que a partir del 20-N encara serà més greu, "quan hi haurà un govern espanyol una mica més hostil", però per al nou president d'Esquerra el país "ha acumulat noves forces, que fa uns anys no hi eren (del sobiranisme, de l'autonomisme evolucionat, del postfederalisme avanççat, etc.), i la nostra obligació és crear les estructures que permetin que aquestes noves forces s'acumulin, treballin juntes i amb els mateixos objectius". Aquesta ha estat la voluntat d'Esquerra "al congrés i amb la nova direcció -ha aclarit-, és la voluntat de Reagrupament, és la voluntat dels independents, com Alfred Bosch des de primera hora, i dels que en els pròxims dies s'aniran sumant de diverses maneres i de tots els qui ara no s'hi han sumat però de ben segur s'hi sumaran en el futur". 

Davant la insistència d'alguns periodistes sobre si Joan Carretero encapçalaria la llista al Senat per la coalició, el president de Reagrupament, amb la seva habitual ironia, ha dit que ell no s'hi veu de senador a Espanya, però, com se sol dir, "estic a la disposició del partit i del país", afirmació que tampoc no l'allunya d'encapçalar la llista per Girona al Congrés, un fet que s'aclarirà -el de les llistes- durant els pròxims dos o tres dies, com ha fet saber Oriol Junqueras. Segons la nota de premsa conjunta, feta pública després de l'acte de l'Ateneu, la coalició electoral, amb el nom ERC-RiCat-Catalunya SÍ, té "com objectiu aconseguir la independència de Catalunya i la sostenibilitat de l’Estat del Benestar català. Els membres de la candidatura defensaran una Agenda de País amb els temes en què cal que tot el catalanisme vagi unit: 1. Independència fiscal 2. Governar les nostres infraestructures 3. Defensar l’Estat del Benestar 4. Defensar l’economia productiva i l’emprenedoria 5. Fer del català el punt de trobada i el pont entre tots els catalans i catalanes. ERC i RCat expressen la seva satisfacció per haver aconseguit aglutinar una part significativa de l’independentisme, i treballaran perquè, en el futur, més formacions independentistes puguin sumar per tal d’aconseguir la llibertat del país.

13.059 lectures

Comentaris (12)

Contactes interiors i contactes en europa
Quan pactem aqui a Catalunya tambe hem de pactar am b independentistes en un altra lloc d'Espanya.

Apart d'aixo es un necessitat mantenir contactes amb partits moviments dins la Communitat Europeu ,
penso posa mes forca res distingir nos del ERC i posar nos en el ambit internacionat (E.U.) amb partits/ moviments amb programmes que coincideixen amb el program de Reagrupament.

Mes aviat que possible (estic a disposicio dels dirigens , perque connec el ambit internacional i parlo 7 idiomes ,quepoden servir )hem de reforcar nos , ara es el moment .
Accepto la condicio amb el Pacte amb ERC , pero sense posar el nostre program amb mes forca que mai sobre la taula per el gran public , no beig que un partit com el ERC pot nomes utilitzar nos .

Jeroni Martin
un esforç
Un apunt: en Joan Carretero és Doctor si ha fet un doctorat. No inflem conceptes.
A part d'això, la seva tenacitat en fer veure la realitat de la nostra situació és més lloable que veure en el seu c.v. que "és un crack" ( com alguns diuen...)
no és tal difressa
La independència econòmica no és possible sense la independència política, tàcitament els espanyols han assenyalat que un concert econòmic és inviable i impossible de negociar. Per tant, qui està demanant la independència econòmica està indivisiblement demanant la independència política. Però aquesta no se demana al parlament espanyol, sinó que s'agafa al parlament regional per la força dels vots, d'una majoria qualificada.
Imprecisions
Els temes “en què cal que tot el catalanisme vagi unit” em deixen bastant decebut, perquè no s’hi inclouen coses tan fonamentals com el projecte de separar-se d’Espanya (Estat-nació) o la necessitat prèvia d’un Estat propi per tal d’assolir la independència fiscal, governar les nostres infraestructures, defensar l’Estat de Benestar, defensar l’economia productiva i l’emprenedoria o fer del català el punt de trobada i el pont entre tots els catalans i catalanes.
Perdoneu la meva inexperiència política, però per entrar dins les Corts espanyoles ¿cal disfressar-se per no expressar el veritable objectiu de l’independentisme que és la separació de l’Estat espanyol per tal de formar un Estat propi?
No parlar d’independència política (legislativa, executiva, judicial) i parlar d’independència fiscal em sembla igual que demanar l’impossible concert econòmic.

content
Estic molt satisfet per l'acord ja que jo també penso que el rentat de cara d'ERC fa que a partir d'ara ja es pugui comptar amb ells per a futures coalicions. Per cert algú sap si DC (Laporta) tè vistes d'afegir-se a aquest acord?
Som-hi!
Estic content i esperançat. Sóc partidari de l'indpendentisme positiu i propositiu, engrescador i alhora contundent. ERC i RCat, avui, encarnen aquest esperit. Un esperit transversal i no dogmàtic. Visca la República Catalana!
Per a RM BELLET
Company o companya,

Crec que els retrets a CIU són ben justificats atès que aquest partit, pel que fa a la independència de Catalunya, ha jugat sempre i continua fent-ho, amb una ambigüitat calculada vergonyant. Ara posan un ciri per la sobirania i més tard, el Sr. Duran Lleida en posa un altre en sentit contrari. El resultat és un país anestesiat, amb una gran bossa de vot que es reclama independentista, però que a l’hora de la veritat voten autonomia, és a dir unionisme.
Cal que CIU defineixi d’una vegada si ja li està bé l’estatus actual o vol fer via cap a l’estat propi.
Joan
FEM PINYA
Jo em vaig afiliar a RCAT, pel seu independentisme transversal. Ara això s'ha trencat. Entenc que potser era l'únca solució, després del gran forat que ens va fer el torpede de Solidaritat a la linia de flotació. Per això , li seguiré donant un vot de confiança. Per això i perque admiro molt en Joan Carretero. Però i ara vé el però, aquest vot de confiança va lligat a que s'acabin aquests retrets constants a CiU. Potser té raó, no ho sé. Però no pot fer sempre l'efecte de que CiU és el nostre enemic i a qui ens hem d'enfrontar. Això s'ha d'acabar. L'ünic camí intel.ligent, es fer pinya davant d'Espanya. Sense CiU, no podrem ser independents. Fem pinya tots junts davant d'Espanya, que ara serà molt forta i les discussions i retrets, de porta endins, si us plau.

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament