Dia històric

La Sala de Justícia del palau de la Pau a La Haia

El Tribunal Internacional de Justícia avala la legalitat de la declaració d'independència unilateral que propugna Reagrupament

Avui s'ha conegut que el Tribunal Internacional de Justíca, principal òrgan judicial de les Nacions Unides, amb seu a la Haia, ha reconegut la independència de Kosovo en dictaminar que la independència promulgada unilateralment pel govern provisional kosovar al febrer de 2008 “no viola la legalitat internacional” i que la seva secessió és la“manifestació del seu dret a l'autodeterminació”. Espanya havia intervingut en el procés defensant a l'audiència pública la il·legalitat de la declaració unilateral de Kosovo. Per primera vegada en la història un tribunal decideix sobre la independència d'un país i crea un precedent per altres nacions sense estat.

El president de Reagrupament Independentista, Joan Carretero, en un article al diari AVUI  publicat el 18 d'abril de 2009  va expressar la necessitat que es constituís una candidatura transversal amb l'objectiu de proclamar unilateralment la independència de Catalunya, cosa que ara es veu refermada pel màxim òrgan jurisdiccional garant de la legalitat internacional.

Davant la gran transcendència històrica de la sentència del tribunal de les Nacions Unides, Reagrupament Independentista manifesta el següent:

  • Celebrem la decisió adoptada pel Tribunal Internacional, que ha de constituir la base per al respecte de la democràcia i els drets humans dels pobles i ha de facilitar la convivència entre ells.
  • Instem l'Estat espanyol i els altres països que encara no ho han fet a reconèixer la independència de Kosovo i a respectar la plena legalitat de la propera proclamació unilateral d'independència que pugui efectuar el Parlament de Catalunya democràticament constituït, si una candidatura amb aquest objectiu com la que Reagrupament Independentista promou obté la majoria de diputats per aprovar aquesta declaració a les properes eleccions.
  • Felicitem el poble kosovar perquè ha obtingut el reconeixement de la seva independència i esperem que Catalunya pugui acompanyar-lo aviat com a Estat lliure i sobirà.
12.664 lectures

Comentaris (16)

Candidatura ÚNICA
Rcat i Solidaritat Catalana: cal anar tots plegats i presentar una candidatura única independentista. Si la prioritat és Catalunya, tots anirem amb el mateix nom. Amb una candidatura única unirem sinèrgies i tindrem un millor posicionament dins d'un electorat que s'intentarà manipular des dels mitjans de comunicació habituals i de més audiències. L'única manera de poder combatre això amb eficàcia és la unió de l'independentisme.
Estemmmmmm, una mica cansats de tan polític farsant i embaucador
Fins que no hi hagi polítics capaços de sacrificar-se pel seu poble difícil o tenim, de totes maneres enhorabona, espero que els dirigents de Reagrupament sigui capà-sos de complir el que diguin i sacrificar-se acceptant les conseqüències pel que calgui, si així es tindran el meu vot per sempre mes "VISCA CATALUNYA LLIURE" possiblement els voti, sinó es així seran les primeres eleccions les quals no exerciré el dret de vot.
Hegemonia
Sense UNIÓ no arribarem enlloc.

Cal una hegemonia independentista guanyadora a les eleccions.

Ni dretes ni esquerres: Catalunya!
Ha d´haver-hi més unió entre els independentistes i/o més divulgació de l´ideari de Reagrupament.
SINÓ , NO FAREM RES.

Patètica la reacció d´ERC pel tema de Solidaritat Catalana.

I la reacció de les CUP serà igual de patètica (donen més importància a l´eix dreta-esquerra que als temes nacionals). I, anant d´antisistema i de marginals és més fàcil viure que no pas fent pactes i creient de veritat en la victòria.

També lamento molt que els catalans siguin tan conservadors (o porucs), i em refereixo als votants de CiU. Crec que aquests votants són els que acabaran d´enfonsar el país. Gent sense sang.

I, veient, els polítics del Parlament i el domini que tenen els botiflers i espanyols dels mitjans de comunicació , de vegades, caic en el pessimisme , ho reconec.

Sort, al menys, que existeix Reagrupament, que ens dóna un PETIT bri d´esperança.
68 i més!!!
Desitjo de tot cor que hi hagi una candidatura transversal "SOLIDARITAT CATALANA"!!! Som-hi.
Dia històric
Més arguments a la nostra voluntat de bastir un nou Estat a Europa!
Utilitzem aquesta bona nova en el nostre argumentari per la INDEPENDÈNCIA de Catalunya!
Països o estats?
Molt bé el Manifest i endavant amb la Solidaritat Catalana Independentista, la Conferència Nacional del Sobiranisme i la candidatura electoral independentista tan necessària.

Només dir-vos que on heu posat "Instem l'Estat espanyol i els altres països..." No seria millor posar estats en lloc de països?

Salutacions.
I tant que ho hem de celebrar!!!
I a Espanya, que en vagin prenent oportuna nota....
President, el temps va posant les coses al seu lloc i els vents afavoreixen el qui sap tan bé com tú on ha d´anar.
Endavant companys. És l´hora!!!

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament