Constitució de Catalunya (1) - Preàmbul

Constitució de Catalunya (1) - Preàmbul

A causa de les nombroses peticions que hem rebut, iniciem una sèrie amb què us anirem oferint, en la doble versió catalana i anglesa, els textos i l'articulat que integren la Constitució de Catalunya  que fou presentada aquest diumenge a l'Assemblea Nacional de Reagrupament El Segon Impuls .

El document va encapçalat pels textos següents:

"Aquesta Constitució que teniu a les mans serà la primera llei que els diputats que representin Reagrupament al Parlament de Catalunya presentaran perquè s’aprovi".
Joan Carretero (Vic, 13 de març del 2010)

A més, inclou la citació: «CADA NACIÓ ESCULL LA SEVA PRÒPIA LLEI» procedent de l'Usatge «Unaqueaeque gens».

Nosaltres, el poble de Catalunya,

Volent restablir els nostres drets sobirans, conscients de la nostra responsabilitat envers les generacions futures i volent bastir una comunitat unida, pròspera, solidària, oberta i respectuosa amb la dignitat humana i els drets fonamentals, ens donem la present Constitució.

Preàmbul

La Constitució que ens donem s’inspira en els principis continguts en la Declaració dels Drets de l’Home de 1789, en la Declaració Universal de les Nacions Unides proclamada el 1948 i en la Convenció Europea dels Drets Humans de 1950.

Els poders públics tenen l’obligació de garantir i respectar aquests principis i els drets fonamentals que s’estableixen en aquesta Constitució.

constitucio_de_catalunya

We, the people of Catalonia,

Willing to re-establish our sovereign rights, conscious of our responsibility towards future generations and in order to build a united, prosperous, supportive, open community respectful with human dignity and with the fundamental rights, we provide ourselves with the present Constitution.

Preamble

The Constitution we provide us with is inspired on the principles contained into the Declaration of the Rights of Man and of the Citizen from 1789, on the Universal Declaration of the Human Rights of the United Nations proclaimed in 1948 and on the European Convention on Human Rights in 1950.

Public authorities are obliged to ensure and respect those principles and fundamentals rights as established in this Constitution.

19.095 lectures

Comentaris (3)

PER EL CATALA
Que et fa vergonya o por posar el teu nom ? Pensa que de por tan sols en tens de tenir si dius mentides i si fas coses mal fetes, altrament, sense por.
Si em diguesis de quina població ets, et diria on te'n donarien una de sencera i ben impressa.

Salut, independència i treball.
Molt bé
M'agrada aquest començament. Continuaré amb la lectura de la resta de la Constitució. Endavant!
CC
Es por tenir sencera?

Total 3 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament