Barcelona, capital del descontrol

Jordi Hereu no votant en la consulta sobre la Diagonal

La capital de Catalunya torna a ser notícia a causa de la mala gestió dels responsables municipals que, encapçalats pel seu  alcalde, el socialista Jordi Hereu, estan arrossegant la ciutat cap al descrèdit. Després del balafiament inútil de recursos en la fallida consulta de la Diagonal, els costos de la qual encara no es coneixen oficialment (i algunes fonts situen en 3 milions d'euros), ara s'ha sabut que el 2009 l'Ajuntament de Barcelona va gastar 14.178.524,29 d'euros en estudis i treballs tècnics, el contingut dels quals encara no es pot conèixer. Aquesta xifra supera en més de 800.000 euros els 13.340.000 destinats a aquest capítol el 2008 i constitueix una desviació del 57% respecte a la previsió consignada al pressupost.
 
 Tot plegat posa de manifest la incapacitat o -el que és encara pitjor- la manca de voluntat del govern municipal per a controlar aquest dispendi en uns moments de greu crisi econòmica, precisament, quan l'any anterior ja es va fer pública la dubtosa utilitat de molts d'aquests informes. Són massa diners, la destinació dels quals no és transparent.

Segons que informa el diari La Vanguardia , alguns dels beneficiaris serien des d'auditors i consultors de talla internacional, com Price Waterhouse & Coopers o Palladium, fins a militants socialistes com el periodista Jordi Garcia Soler. Precisament, Garcia Soler fou autor el 2008 d'un controvertit informe sobre com promoure Barcelona a Madrid, i ara apareix al 2009 com a autor d'un altre informe -pel qual l'Ajuntament va pagar 13.920 euros- sobre el Diari de Barcelona (una publicació en format digital tancada al setembre d'aquest any) i la televisió municipal BTV. 
 
 Quan Joan Carretero fou destituït el 2006, molts van invocar com a motiu el fet d'haver qualificat el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, com a "espanyolista demagog" . No tants recorden que Carretero, en la mateixa entrevista, també va denunciar la mala pràctica d'encarregar informes externs a les administracions públiques, malgrat comptar amb personal qualificat per a dur-los a terme. Joan Carretero, després d’explicar que, com a conseller només n’havia encarregat dos, defensava la màxima austeritat amb la qual cal utilitzar els diners públics i afirmava: “Tenim 140.000 treballadors, molts dels quals estan capacitats per fer treballs que no cal encarregar fora. Tots els governs tenen massa tendència a externalitzar aquest tipus de treballs”. “A Catalunya –continuava Carretero- hi ha massa gent que viu al voltant del Govern des de fa molts anys. Hi ha tota una casta privilegiada de personatges que viuen de l'assessorament, l'estudi i l'informe. Això s'ha de parar”.
 
 La nostra capital i el nostre país necessiten una regeneració política profunda que els partits actuals són incapaços de liderar. Els mateixos partits que han estat incapaços d’aprovar una llei electoral catalana en 30 anys tampoc no ho són per a contenir la despesa en informes externs. L’elevada abstenció (prop del 90 % en la fracassada consulta organitzada per Hereu, però també alta en les eleccions) o els greus índexs de l’anomenada “desafecció” constitueixen un clar missatge dels ciutadans que no rep resposta dels partits polítics actuals. Pel que fa als informes, les mesures adoptades fins ara (registres específics, augment dels controls “sobre el paper”, Oficines Antifrau, etc.) han resultat totalment insuficients i inútils.
 
 La ciutadania demana regles més clares i decidides que augmentin la qualitat democràtica; des de llistes obertes a limitació de mandats passant per incompatibilitats rigoroses i austeritat i transparència en tota la despesa de diner públic, incloent la dels informes externs. Reagrupament Independentista treballa per la independència de la nostra nació, i també perquè la nació que volem lliure tingui una democràcia de qualitat. Per això l'aprofundiment democràtic forma part dels objectius fundacionals de Reagrupament Independentista des del primer dia.

8.604 lectures

Comentaris (1)

L'enquesta no es del tot honesta. Jo vull la independencia de Catalunya i si pot ser demà, millor que demà passat. Pero un pronunciament unilateral del parlament de Catalunya, aixó que m'ho expliquin, perque, amb quines majories? No es millor unir les forces independistes i no disgregar-les? No es millor votar una candidatura unitaria en favor del independentisme? Si dividim l'independentisme estem morts. Estem condemnats a entendre'ns si volem sumar unes majoríes suficients. El pas previ a la declaració d'independència ha de ser obtenir aquesta majoría.
Visca Catalunya lliure.

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament