Comunicats

Imatge de la 3a Assemblea de Reagrupament "Units pel futur"

Reagrupament saluda com a signe de vitalitat  les noves candidatures que volen bastir-se assumint de forma íntegra els nostres principis bàsics d’independència, regeneració democràtica i treball.

Reagrupament serà present a les properes eleccions i avui s'ha obert un procés de participació per tal que els associats puguin decidir el nom que identifiqui la nostra marca electoral entre els següents:

  • Reagrupament Independentista
  • Catalunya Estat
  • Pàtria i Dignitat

Per a votar (només possible per a qui sigui associat) cal clicar  aquí .

17.877 lectures
3a assemblea de Reagrupament - Vista general amb els candidats dalt de l'escenari
(Barcelona, 23-07-2010)

Reagrupament Independentista encoratja tots els independentistes a no desanimar-se encara que la crida per a la Solidaritat Catalana no hagi reeixit, atès que tant CiU, com ERC, com ICV com les CUP han declinat la invitació que els ha estat feta.
 
Reagrupament Independentista vol continuar treballant per conformar una única candidatura transversal que proclami la independència de forma unilateral des del Parlament de Catalunya la propera legislatura i (...).

10.230 lectures
La Sala de Justícia del palau de la Pau a La Haia

El Tribunal Internacional de Justícia avala la legalitat de la declaració d'independència unilateral que propugna Reagrupament, en dictaminar que la independència promulgada unilateralment pel govern provisional kosovar al febrer de 2008 “no viola la legalitat internacional” i que la seva secessió és la“manifestació del seu dret a l'autodeterminació”. Espanya havia intervingut en el procés defensant la il·legalitat de la declaració unilateral de Kosovo. Per primera vegada en la història un tribunal decideix sobre la independència d'un país i crea un precedent per altres nacions sense estat.

Rellegiu l'article al diari AVUI  publicat el 18 d'abril de 2009  on Joan Carretero va expressar la necessitat de constituir una candidatura transversal per a proclamar unilateralment la independència de Catalunya, cosa que ara es veu refermada pel màxim òrgan jurisdiccional garant de la legalitat internacional.

12.664 lectures
Associats a Reagrupament durant l'homenatge a Moragues del darrer Onze de setembre

Portem 35 anys des de la mort del general Franco i el missatge d'Espanya és clar, repetitiu i transparent: Catalunya no és una nació i, per tant, no té dret a administrar els seus recursos ni a organitzar la seva vida pública ni les coses com ella vulgui, sinó tan sols com li permeti el poder central únic i autèntic. Ells parlen molt clar i, sincerament, cal agrair-ho. El que no s'entén és perquè nosaltres, els catalans, ens entestem en vies complicades i impossibles: fer Estatuts, reformar lleis orgàniques, reformar constitucions espanyoles, etc.

10.379 lectures
Els caps de llista i altres candidats en el moment de la proclamació durant la 3a. Assemblea

Candidatures presentades 

16.096 lectures
Els partits espanyols volen impedir el vot dels residents a l'estranger

La vegueria d'Exteriors de Reagrupament, formada per persones de l'associació que viuen fora de l'Estat, condemna la reforma de la llei electoral espanyola que podria deixar-los sense dret a vot en les eleccions. En el cas de Catalunya, la manca d'una llei electoral pròpia, que els partits catalans han estat incapaços d'aprovar en 30 anys, determina l'aplicació de la llei espanyola.

11.249 lectures
Una votació durant la 2a. Assemblea de Reagrupament

Aquest dimecres ha estat enviada a tots els associats la convocatòria de la 3a. Assemblea Nacional de Reagrupament Independentista per al dissabte, 10 de juliol (vegeu-ne el text a continuació). Com expressa en l'escrit de convocatòria Joan Carretero, president de l'associació, "si la 1a Assemblea fou la constituent i definidora de la nostra organització i la 2a. en va establir les línies programàtiques bàsiques donant-nos un segon impuls, en aquesta 3a Assemblea confirmarem el nostre compromís de configurar una candidatura transversal que tingui com a finalitat principal la proclamació de la independència de la nostra nació".

Així mateix, els associats han rebut un missatge pel qual se'ls demana col·laboració voluntària en l'organització de l'Assemblea. Hem d'estar units pel futur.

Us hi esperem!

15.799 lectures
Seguim endavant!

Avui renovem la nostra pàgina web, que ha estat, des de l'inici del nostre moviment, la via de comunicació permanent amb els nostres associats i la societat sencera. Renovem per millorar l'eina que els propers mesos ens ha de permetre ser més presents, comunicar més i millor, debatre allò que més importa a la ciutadania.

12.921 lectures
Jordi Hereu no votant en la consulta sobre la Diagonal

La capital de Catalunya torna a ser notícia a causa de la mala gestió dels responsables municipals que, encapçalats pel seu  alcalde, el socialista Jordi Hereu, estan arrossegant la ciutat cap al descrèdit. Després del balafiament inútil de recursos en la fallida consulta de la Diagonal, els costos de la qual encara no es coneixen oficialment (i algunes fonts situen en 3 milions d'euros), ara s'ha sabut que el 2009 l'Ajuntament de Barcelona va gastar 14.178.524,29 d'euros en estudis i treballs tècnics, el contingut dels quals encara no es pot conèixer. Aquesta xifra supera en més de 800.000 euros els 13.340.000 destinats a aquest capítol el 2008 i constitueix una desviació del 57% respecte a la previsió consignada al pressupost.

8.604 lectures
L'ex-secretari del Tresor britànic, David Laws, va abusar de les dietes en reclamar despeses pel lloguer d'habitacions en cases de propietat de la seva parella

En els darrers dies s'han esdevingut tres episodis que demostren que els sistemes democràtics d'alta qualitat són possibles. De fet, no únicament són possibles, sinó que existeixen en la vida real (Regne Unit, Alemanya i Japó). Cal subratllar això, perquè el contrast amb el cas espanyol i el règim autonòmic que ens ofega, és del tot evident. Unes són d'alta qualitat, els dos darrers, d'una baixa, baixíssima qualitat.

9.776 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament