Unitat d’acció

"La candidatura unitària havia de tenir l’ambició de mobilitzar amplis segments del nostre electorat que normalment no es mobilitzen davant d’unes eleccions europees on la participació amb prou feines arriba al 35% de l’electorat"
Albert Pont, president del Centre Català de Negocis i autor del llibre “Delenda est Hispania”

Les eleccions europees s’acosten perillosament sense que els nostres representants hagin pres consciència de la seva importància. No són unes eleccions normals i corrents. Ens hi juguem la unitat de Catalunya. La manca d’acord entre els partits polítics catalans per presentar una candidatura unitària ens fa perdre una oportunitat d’or.

En primer lloc, perquè la candidatura unitària havia de tenir l’ambició de mobilitzar amplis segments del nostre electorat que normalment no es mobilitzen davant d’unes eleccions europees on la participació amb prou feines arriba al 35% de l’electorat.

En segon lloc, perquè el suport als partits sobiranistes és molt major amb una candidatura unitària que sense. Junts poden arribar a obtenir fins a 950.000 vots més que no pas anant per separat. I això vol dir més representants i més veus que puguin ser els nostres interlocutors amb la Unió Europea. Però, sobretot, perquè ens havia de donar la unitat que necessitarem davant la comunitat internacional i, molt especialment, davant d’una Espanya freda i calculadora que ja prepara la seva reacció contra Catalunya. Espanya comença a calar foc a les aules de primària, entre els empresaris estrangers, entre les cases regionals, entre els jubilats... i, mentre Catalunya crema, ens barallem entre nosaltres per veure qui controla la mànega. No podem anar cap el xoc de trens amb cada vagó circulant al seu aire i desenganxat de la locomotora.

Fainé, Roca Junyent i Duran es poden sentir satisfets. Han aconseguit obrir una esquerda entre els dos partits que lideren el procés.

Som en el vell mig d’una clàssica lluita pel poder. Però de res ens servirà als ciutadans de Catalunya i al moviment sobiranista canviar un govern en minoria per un altre govern en minoria. A alguns sectors de CiU ja els aniria bé poder-se desmarcar del procés i que el lideratge l’assumeixin d’altres. Però això no només ens debilita: ens deixa fora de joc.

La societat civil encara té molt a dir. Hem de recuperar el liderat del procés i fer-lo nostre, davant una classe política que encara pensa en termes del s. XX.

9.228 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament