Té futur Reagrupament?

Porta d'entrada al local electoral de Vic

No és pas una pregunta d’aquestes que se’n diuen retòriques, només és una qüestió de la qual vull opinar un cop han passat prou dies, des de les darreres eleccions, i és clar el posicionament de Reagrupament davant les properes.

Anem per pams. No discutiré les motivacions, ni els objectius, ni les aspiracions, ni les persones, i molt menys l’ideari d'RCat, que de fet comparteixo tot. Sí que gosaré comentar les possibles causes, que semblen haver-se evidenciat d’ençà que es va finalitzar el recompte de vots, i afegir la meva opinió.

Els antecedents, s’ha de reconèixer, són molt dolents, no es va assolir el gran objectiu d’entrar al Parlament. La gran qüestió és, per què? Diuen que per la manca de ‘carisma’ dels caps visibles, la manca de mitjans per difondre l’ideari, l’anonimat de Reagrupament, la manca d’experiència política, tenir un programa mancat de propostes per a la gestió dels afers quotidians… Potser tot plegat…

El que jo veig és que els perquès exposats han estat assumits per RCat i s’han decidit a posar-hi remei. Com? doncs entrant de ple en la lluita, i sembla que amb bones opcions, de les pròximes eleccions, fent acords a tot arreu on les seves propostes i el seu ideari ha estat acceptat. Uns amb ERC, altres amb les CUP, amb SI, amb CiU, o amb més d’un…

És aquesta estratègia una manca d’estratègia? Jo crec que no, que per mitjà d’aquestes coalicions s’assolirà quelcom de molt important. Si s’aconsegueix arribar a prou municipis, i s’aprofita per mostrar els valors i les capacitats de les seves persones, que el seu ideari té lloc al món polític i que, a més a més funciona, resoldrà d’un sol cop totes i cadascuna de les teòriques mancances o dubtes que podia tenir o despertar Reagrupament i el seu programa a les eleccions al Parlament. Aconseguiran fer-se visibles, demostrar la seva capacitat per gestionar la quotidianitat, obtindran un plataforma per a fer-se conèixer, assoliran experiència política i un coneixement molt profund del territori i de les necessitats del dia a dia i el seu missatge arribarà ‘clar i català’ a tots els racons del País.

Tenen futur? Si s’aprofita aquesta oportunitat i es fa bé, que no en tinc pas cap mena de dubte, sí. El futur de Reagrupament està garantit, la voluntat de la gent que hi treballa és ferma, qualsevol altre en la seva situació ja hauria plegat, però no ho han fet, i com l’au Fènix renaixen de les seves cendres; han tornat per bregar…

Es pot demanar més? Doncs, sí. Que guanyin les properes eleccions al Parlament, però per això haurem d’esperar-nos tres anys i escaig més… o potser no… el 2012 s’obrirà un front molt important i que de ben segur serà font de conflicte amb les espanyes, però és tema d’un altre apunt. Estarem a l’aguait…

Siau…

9.198 lectures

Comentaris (2)

quin futur ?
Vistos els resultats electorals i seguint criteris logics i d'honestetat política, pregonitzats a tort i a dret fins fa quatre dies pels dirigent de Rcat, no té cap sentit continuar. I molts menys honest és, ara, establir lligams amb Esquerra (abans ERC). Podria allargar-me molts més i posar milers d'exemples amb frases i discursos que tots els càrrecs de Rcat han fet però les paraules se les emporta el vent i crec que no val la pena perdre-hi un minut més. Com diu Lluis Llach en una de les seves cançons, que tingueu sort, companys, els vots i el futur son per uns altres. M'agradaria veure publicades aquestes quatre ratlles.
Endavant reagrupament!! lluitem per la Independencia!!!
És la millor resposta que podia fer reagrupament!
Pactar amb totes les forçes independentistes i col·laborar activament amb (plataforma per la llengua, omnium, dret a decidir) és el cami! alhora també tenir precaució amb alguna força que esta tacada( esquerra especial....), cosa que a reagrupament si nomes hi ha col·laboració puntual es pot deixar-la i obtar a col·laborar amb la mes nitida a cada lloc i moment oportu.
Sempre amb l'objectiu final de la independencia!!!

Com es diu al article si reagrupament diu ven clar i fort els seus missatges constitució estat català i la seva lluita, regeneracio i la col·laboracio amb mon independentista de tots els sectors, reagrupament sera un partit a tenir molt en compte en el futur pròxim per la independencia de catalunya (cada dia es veu mes 21000millons , descultarització, odi,marginació, atac linguistic ...)

Visca Catalunya lliure!! Independencia ja!! LLuitarem fins la victoria!!
Endavant reagrupament!!

Felicitats pel text!!

Total 2 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament