També cal deconstruir estructures d’Estat

"Em preocupa que ningú no hagi explicat en cap discurs la necessitat que hem de realitzar primer: cal deconstruir les estructures que l’Estat espanyol té al nostre país"
Ramon Carner
Ramon Carner
President del Cercle Català de Negocis

La trajectòria de l’Estat espanyol sempre ha estat la d’espoliar els territoris que no eren Castella. Els països d’Amèrica Llatina es van adonar que no sortia a compte formar part del regne de Castella i es van independitzar. Des de 1714 a Catalunya sempre hi ha hagut organitzacions independentistes. És a partir de 2012 que el procés d’independència nacional s’ha accelerat. Els catalans del segle XXI encara recorden els anys del dictador feixista que tenia la dèria d’anar contra la nostra cultura, la nostra llengua i la nostra economia, però l’espoli, el maltractament i l’engany fa molts anys que duren.

El govern de Catalunya treballa per accelerar el procés per a la nostra independència nacional i per això ens explica que cal construir estructures d’Estat. I jo hi estic d’acord. Em preocupa que ningú no hagi explicat en cap discurs la necessitat que hem de realitzar primer: cal deconstruir les estructures que l’Estat espanyol té al nostre país.Tots els estudis econòmics demostren que Catalunya ha exercit el trist paper d’un territori colonitzat. Cap esclau humiliat i maltractat no comença a pensar en les «estructures» de la seva vida en llibertat fins que no se sap lliure i respira aire fresc i pur.

Els catalans no podem pensar a crear les nostres estructures del futur Estat català si abans no hem desactivat totes les estructures que l’Estat espanyol ha creat a Catalunya durant els últims 300 anys. Al Cercle Català de Negocis hem estudiat a fons les organitzacions, institucions, fundacions, diputacions, entitats i empreses de mitjans de comunicació i podem afirmar que n’hi ha moltes que són veritables pedres posades al mig del camí per evitar que Catalunya assoleixi amb èxit la seva independència nacional.

Fa anys que les estructures de l’Estat espanyol treballen per anul·lar el dinamisme econòmic de Catalunya i enfonsar la confiança dels catalans cap al seu país. Al segle XXI les ambigüitats no sumen sinó que resten. Si finalment ja hem après que amb Espanya les ambigüitats ens porten a la derrota, per què no actuem amb seny, força, contundència i valentia? De res no serveixen les tripulacions de mariners experts si el vaixell resta ancorat a port. Ens cal obrir les ales i remoure el vent. Hem de volar molt i molt alt i ens cal sentir l’alè de llibertat en cada acció. Hem d’anar per feina i parlar clar.

Si el grup Godó posa pals a les rodes al procés, doncs no és ni just ni coherent que la Generalitat continuï subvencionant els seus mitjans (diaris, ràdio, televisió). Si els periodistes que treballen ales ràdios publiques no fan bé la seva feina, llavors cal rescindir-los el contracte i segur que trobaran ràdios a Madrid que els acolliran amb els braços oberts. Si hi ha presidents d’entitats i institucions públiques que no actuen d’acord al que el país ha decidit, doncs han de ser substituïts. Sense manies, amb contundència. President, com diu la cançó de Lluís Llach «si tu hi vas jo hi vaig».Quant comencem? La majoria de catalans «hi volem anar» i el temps s’atansa!Tertulians de les ràdios publiques que cobren per fer perdre el temps,dir bajanades i crear confusió?Fora! Volem viure un moment històric i no podem perdre el temps, mantenir i subvencionar als qui ens volen distreure.Al pa pa i al vi vi. Som i només serem si parlem «clar i català» i actuem amb fermesa i determinació.

Des del Cercle Català de Negocis hem estudiat molts processos paral·lels de països que s’han independitzat i hem de dir que de moment nosaltres no seguim la pauta establerta. Estem en un moment d’urgència històrica. Si no assolim l’Estat en 6 o 8 mesos, els catalans patirem molt. L’única solució per retornar la confiança és que Catalunya assoleixi estructures d’Estat de la UE i que amb les nostres puguem enfortir la nostra economia i fer-la competitiva. Malgrat que la data de l’Onze de Setembre de 2014 seria emblemàtica, no ens podem esperar. Hem de treballar tots plegats per assolir la independència abans de 2014. Les empreses estan descapitalitzades i no hi ha recursos per aguantar més temps.Tots els estudis expliquen que en moments de crisi les inversions s’han de fer on hi ha una certesa en la capacitat de retorn i ningú no invertirà en una Catalunya espoliada.En la Catalunya regió d’Espanya ningú no hi confiarà, en la Catalunya nou Estat d’Europa sí. President, comencem la feina?

7.856 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament