Si tornem a votar, tornarem a sofrir, tornarem a vèncer

«El bloc dels ciutadans del país. No entenem res. Diria que ni els votants del sí ni els votants del no empatitzen amb els qui son dipositaris de la voluntat popular»
Ramona Vergés
Ramona Vergés
Associada a Reagrupament

La setmana del 9 de novembre estem convocats a l'escenificació de la declaració d'independència jurídica al parlament de Catalunya, el tret de sortida per endegar la república catalana. No sé si és o no la DUI que esperàvem. Però un moment de tanta transcendència sembla que l’ encararem amb un govern en funcions. Hauríem de tenir un govern de concentració amb totes les forces convergint però sembla que no el tindrem.

Els quatre (i més) protagonistes hi tenen el paper ben après però no sabem com acaba l’ obra.

El bloc dels diputats al Parlament que van guanyar les eleccions, els independentistes, encara estan negociant. Anem pel segon mes de negociacions. Ens calien 68 diputats. En tenim 62+10 i no és el mateix. Això quedarà escenificat amb una resolució del parlament al matí i una incapacitat d’ investir president a la tarda.

El bloc dels diputats al Parlament que van perdre les eleccions ens faran una escena. Van pretendre que el ple no se celebrés demanant a un tribunal espanyol que els hi fes la feina bruta. Tres partits minoritaris han pretès aturar un debat al Parlament via tribunals. És la nova manera del segle XXI de no acceptar el resultat de les urnes. Es diuen Ciudadanos, Partit dels Socialistes de Catalunya i Partit Popular. No actuen com a demòcrates i no es mereixen dir-se ciutadans, ni socialistes ni populars.

El bloc del "gobierno de España". Que per primera vegada a la història no podrà exercir el “derecho de conquista ”. O no ho podrà fer de manera ostentosa. Se’ls veu nerviosos. No sé com justificaran que no accepten el resultat de les urnes davant els seus socis del club europeu. Podran retrocedir i tornar a tancar parlaments i ciutadans de manera impune?. Pot decidir el govern espanyol amb un deute de quasi el 100% del PIB?

El bloc dels ciutadans del país. No entenem res. Diria que ni els votants del sí ni els votants del no empatitzen amb els qui son dipositaris de la voluntat popular. Els del sí estem esperant que a l'últim minut surti l'estratègia intel·ligent que faci que tots els qui volem el país lliure estiguem a la mateixa banda de la corda. Però estem preparats si la intel·ligència no sura.

I espero que hi hagi el bloc dels mitjans internacionals per explicar el que passi. I tant de bo el que expliquin sigui que un parlament ha votat majoritàriament una resolució per construir la república catalana i que un govern constituït l'ha d'executar. Perquè és això el que vam votar els qui vam guanyar les eleccions el 27-S.

5.037 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament