«Sentiu la joia d'aquest moment!»

«Reclamem la independència per poder formar part, amb veu pròpia, d'una Europa inspirada en els principis democràtics i no amb propostes imperials arnades i autoritàries»
Foto de l'any és de la Via Catalana, segons 'The Wall Street Journal' / Autor: Raymond Roig

Aquestes paraules, que el president Macià  va pronunciar el dia 6 de desembre de l'any 1932 en el moment de constituir el primer Parlament de Catalunya de la nostra època, ens vénen, ara, com anell al dit.

Quan, des de totes les institucions  de l'Estat espanyol, ens refreguen la Constitució i les lleis per impedir que el poble de Catalunya pugui exercir la democràcia votant, quan això passa a l'Europa del segle XXI, sentiu la joia d'aquest moment perquè milions de catalanes i de catalans estem disposats a acabar amb aquesta situació votant, “sí, sí”.

Quan ja veiem com, allà on governa el PP , a les Illes Balears per exemple, el govern Bauzà continua la seva croada contra el català i expedienta directors d'escola, quan el ministre Wert, ministre de l'Estat espanyol, que proclama la unitat d'Espanya dintre de la diversitat, vol acabar esborrant la història de la nostra nació per imposar-nos la història imperial amb l'objectiu, que han fet explícit, d'espanyolitzar-nos, sentiu la joia d'aquest moment perquè milions de catalans i de catalanes estem decidits a acabar amb aquesta situació votant “sí, sí”.

Que quedi clar que el poble de Catalunya , pacíficament, amb consciència clara de les dificultats que se'ns presenten i que se'ns presentaran, conscients també, de l'escanyament de tot tipus al qual ens sotmetrà l'estat espanyol, encarem l'any 2014 amb realisme i amb una gran il·lusió. Reclamem la independència per poder formar part, amb veu pròpia, d'una Europa inspirada en els principis democràtics i no amb propostes imperials arnades i autoritàries.

En el moment d'alçar la copa  per celebrar l'arribada d'un nou any demanarem que s'acabi la plaga de l'atur, que la justícia sigui igual per a tothom, que ningú no hagi de dormir al carrer, que les nostres institucions i els nostres legítims representants siguin respectats, que l'excel·lència en recerca que havíem aconseguit no es vegi amenaçada pel fet de no poder disposar dels nostres recursos, demanarem que els nostres joves no hagin d'emigrar perquè, a casa seva, no tenen oportunitats per desenvolupar les seves potencialitats... a nivell personal demanarem salut i felicitat i, a nivell col·lectiu, demanarem poder votar i treballarem perquè guanyi amb una majoria indiscutible l'opció: sí, sí”. Amb aquesta acció absolutament democràtica solucionarem molts dels nostres problemes.

Sentiu la joia d'aquest moment!

7.475 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament