Sense unitat som una autonomia

Salvador Cot
Salvador Cot
Periodista

"En aquestes properes setmanes caldrà prendre noves decisions complicades i no exemptes de risc", deia ahir Artur Mas en el missatge de Cap d'Any. Aquesta és la clau. Cal arriscar i cal fer-ho ara perquè, en cas contrari, Catalunya tendirà a desaparèixer de l'agenda internacional. Alguns mitjans importants, com The Economist , ja comencen a considerar que el procés català s'està reconduint cap a una hipotètica devolution que deixaria empantanegada la política catalana durant anys. Hi ha pressa.

Però també hi ha una oportunitat. Com deia el president de la Generalitat, "la unitat és el que més tem l'estat" perquè permet fer visible i explícita la voluntat d'emancipació política de Catalunya. Sense unitat d'acció, som una comunitat autònoma de règim comú. És més, si no hi ha un acord solidíssim serà impensable convocar unes eleccions i, pitjor encara, es farà impossible imaginar un Govern posterior amb marge de maniobra suficient com per buscar suport internacional.

Els 1'9 milions de persones que van votar sí-sí el passat 9-N tenen un objectiu prioritari i molt ambiciós, com és la conformació d'una República Catalana. No es tracta d'unes eleccions autonòmiques, ni tan sols d'un canvi d'hegemonia dins del catalanisme polític. Estem parlant d'una revolució democràtica. No intentar-ho seria infinitament pitjor que perdre.

3.582 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament