Sembrant la independència

L'aplec d'Arenys de Munt va finalitzar llaurant una feixa on es va sembrar la llavor de la independència amb l'esperança que creixi
Joan Carretero es va quedar fins al final per a plantar la llavor de la independència
(Arenys de Munt, 11-09-2010)

Civada. Això és el que creixerà aviat als solcs de Can Jalpí, on molts van simular plantar-hi la llavor de la independència. Un acte simbòlic que a darrera hora va passar mig desapercebut, quan molts dels assistents havien anat desfilant cap a casa un pèl cansats després de tres hores d'escoltar parlaments. No hi van faltar els més petits, que durant la tarda s'havien distret amb el ruc i que volien ajudar a estirar la corda per fer-lo llaurar una mica recte. El guarà, que era sens dubte català, no havia portat mai una arada al damunt. S'estrenava al camp enmig de l'expectació i la cridòria de l'aplec. La feina va ser per a l'excoordinador d'Unió de Pagesos Pep Riera per mirar de calmar-lo. Al final es van dibuixar els solcs a terra i es van escampar les llavors.

N'hi havia que aprofitaven la sembra simbòlica per fer-se la foto amb la família. Alguns ensenyaven orgullosos com havien aconseguit una imatge del líder de Solidaritat Catalana, Joan Laporta (aquesta vegada sense corbata), que va assistir a l'aplec al costat de Carretero, però que va desaparèixer molt abans. Tot i els crits d'unitat, només els de Reagrupament van anar a la sembra (amb Carretero i Carandell al capdavant), mal pronostic per als qui esperin a veure què surt de la collita.

Com a bon aplec, no hi van faltar sardanes ni bastoners, els de Vallgorguina, i els gegants d'Arenys de Munt palplantats al costat de l'escenari. Tothom hi trobava algun conegut per fer-la petar mentre de fons un parlament deixava pas a un altre. A la festa li va faltar ritme (potser una mica de música i menys parlaments) i que l'escenari fos més visible. Això sí, tant l'emplaçament (el parc de Can Jalpí és ideal per a trobades multitudinàries) com la nova escultura van satisfer la majoria d'assistents, molts dels quals vinguts d'altres punts del Maresme i del país. L'esperança dels qui van anar al primer aplec és que no sigui l'últim i que aviat hi hagi alguna cosa per collir.

13.424 lectures

Comentaris (1)

Sembrar llavors de llibertat als cors
Carretero ets el primer en sembrar els nostres cors i ara transmetre'm la collita a altres generacions.

El temps farà la resta, encara que hi hagin tempestes i mal temps DEU està al costat dels bons, i ja ens toca.

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament