Reagrupament Tarragona: Compromisos

Ferran Pujol acompanyat d'un reagrupat durant la manifestació del 10-J

Després de la sentència del Tribunal Constitucional i la retallada d’inversions a Catalunya cal moure fitxa, cal dir prou. Reagrupament porta més de dos anys treballant en silenci (quin remei!) però eficientment en actes de proximitat, treballant per poder presentar una llista transversal que faci una declaració d’independència al Parlament de Catalunya. Fa un mes que van ser escollides les llistes en la III Assemblea Nacional amb la participació de més de 1.300 persones al Palau de Congressos de Barcelona.

 Som molts els que sabíem, fa molt de temps, que amb la legislació espanyola no podríem fer cap referèndum, perquè sempre ha estat condicionada a Madrid. Som molts els que hem constatat la ineficàcia (més enllà de conscienciar la gent) de recollir signatures pel català a Europa, per les Seleccions Nacionals, pel Concert Econòmic, per fer un Referèndum d’Autodeterminació. Tot això no ens caldria si fóssim Estat.

Avui per avui, som com Ceuta o La Rioja. No tenim dret a totes les reivindicacions que ens agradarien si no som un Estat com cal. La Comunitat Internacional té unes normes i aquestes diuen que si no ets un Estat no pots tenir tot això. Per a ser reconeguts com a poble a nivell internacional ens cal fer una declaració ferma en els àmbits que la comunitat internacional accepta com a democràtics i seriosos: això és el Parlament de Catalunya. Ningú no dubta de la legalitat del Parlament català.

Les eleccions catalanes són democràtiques i legals perquè es fan dins d’un estat espanyol que es reconeix com a tal. Quina expressió més demòcrata, pacífica i acurada al dret internacional que votar una força com Reagrupament per fer una declaració d’afirmació nacional, una declaració d’independència al Parlament. Allà on es fan les coses serioses en les societats serioses.

És per tot això que diem que les properes eleccions a Catalunya són un veritable referèndum, és allà on hem d’expressar la nostra voluntat de ser catalans. Alguns estem tips d’anar fent país mentre ens roben la cartera dia sí dia també.

Tanmateix, sabem que tot això no serà possible si no hi ha una Regeneració Democràtica al Parlament i en la vida política catalana. Si Reagrupament va sorgir fa més d’un any amb aquests plantejaments és perquè cap diputat ni força política actual no ha demostrat la més mínima intenció de dur a la pràctica aquesta declaració. No ho han fet en el sentit de les seves votacions ni ho han fet quan havien de quedar-se a l’oposició i no entrar en el joc dels interessos de la gestió de l’escarni de Catalunya.

Tampoc no ens van convèncer el mosaic de formacions i declaracions extraparlamentàries, ja que havien tingut molt de temps per unir-se i plantar cara. Després de Reagrupament algú “descobreix la sopa d’all”. Benvinguts.

Reagrupament i, servidor com a cap visible, agafem el compromís que tots els diputats que s’obtinguin faran la declaració d’independència i, alhora, obrirem oficines on tothom serà rebut. Els nostres diputats estaran al servei de les persones, associacions, entitats i empreses que són de la circumscripció electoral de Tarragona. Copiem el model anglosaxó de participació i compromís amb el territori on es surt escollit.

Els nostres diputats només seran diputats. No tindran més càrrecs: ni alcaldes, ni tinent d’alcaldes, ni Consells Comarcals, ni Diputacions. Considerem que una persona no pot fer bé la seva feina amb tantes responsabilitats i acumulacions. Els diputats de Reagrupament treballaran en exclusiva per la ciutadania. I a més, ho farem de manera austera.

Un altre compromís important per nosaltres és la llibertat de vot. Els diputats de Tarragona podran i hauran de votar per defensar el sentiment majoritari de la circumscripció provincial. Quants dels diputats actuals han trencat la disciplina de vot per motiu de la defensa de Tarragona? Cap i mai. Reagrupament sí perquè això és democràcia i, fins ara, tenim partitocràcia.

A l’Alt Camp, a la Conca de Barberà i en general a la província tenim dos grans reptes per endavant: infraestructures i promoció econòmica en els tres sectors (primari, secundari i terciari). Aquests problemes no ens els arreglaran Madrid, ja que no som prioritaris, s’ha demostrat. Aquests problemes tenen difícil solució si la Generalitat i els catalans en general no tenim concert econòmic. Aquest finançament també s’ha demostrat impossible. Per tant, l’única possibilitat que tenim és tenir un Estat Propi amb el concert econòmic que comporta i la presa de decisions corresponents.

Per tot això, estic orgullós de l’equip que s’ha configurat a Reagrupament de Tarragona per poder oferir una opció seriosa, ètica i austera que obri les finestres de la política catalana i faci entrar nous aires al Parlament.

14.134 lectures

Comentaris (4)

El liberalisme modern.
He llegit dues vegades l'article de Ferran Pujol. La primera vegada, en un diari imprès, i la segona, en aquesta web. La meva impressió final, és que Ferran Pujol, sigui la que sigui, la seva ideologia , és per damunt de tot , una persona "normal", que transpira liberalisme modern , per tots costats. Aquestes persones, són les que millor saben interpretar , -la tolerància , la transversalitat política , i la ideològica.
EL MODEL ANGLÉS
Volia destacar de la carta del nostre candidat a Tarragona, Ferran Pujol, la defensa del model anglés on els diputats han de respondre davant dels seus electors i no viuen en un altre planeta aliens als problemes precisament de les persones que els han portat als seus carrecs. Mai ha interessat aquestes propostes ja que molts d'aquests sense ofici ni benefici que viuen nomes de la política haurien de buscar un altre feina. Això es la regeneració democrática en estat pur i la participació implicada de la ciutadania en totes les decisions poden censurar en tot moment els seus representants que han de complir les seves promeses o donar explicacions directes als afectats.
El mateix dic de la llibertat de vot, s'han d'acabar aquests consignes i aquestes llistes tancades que nomes fan que repetir els mateixos vicis de sempre.
Endavant amb la candidatura de Reagrupament.
Salutacions
Albert Cortés.
Molt bon article!!
Avuí al Vallenc, troben un molt bon article d'en Ferran Pujol, candidat per Tarragona, on descriu molt clarament, una part d'alló que podrem gaudir els Tarragonins, si Reagrupament té a Tarragona diputats al Parlament.

Felicitats Ferran.
ACABO DE LLEGIR A Annanoticies.cat que ahir al pub The Daily Telegraph, al carrer Pau Clarís de Barcelona, el col·lectiu de Reagrupament de l’Eixample va organitzarentre els quals en animada conversa i en el centre de la reunió, estaven els dirigents de SC López Tena, Anna Arqués entre altres.Es suposava que era una reunió de germanor per acostar posicions entre RI i SC.Entre el creuament d’animades converses dels assistents,Víctor Baeta, associat a Reagrupament Independentista, es va acostar al, dirigent-fundador, de Solidaritat Catalana López Tena per interessar-se per com es produiria la unitat entre les distintes ofertes sobiranistes per a les properes eleccions .Sorpresivament per a Baeta, López Tena, li contestà “no”. Baeta va inquirí “no a què?” el que va obligar al dirigent de SC a concretar aquest “no”. Va dir; “Reagrupament no compta i no hi ha res a parlar de la candidatura de RI. La ‘candidatura sobiranista’ serà elegida en unes primàries que organitzarem" D'aquesta manera es va donar per acabada la conversa.

Total 4 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament