Púrria que defensa púrria

"Ja sé que el règim de la transició es basa en la impunitat de tota aquesta gentussa. I que PP i PSOE tancaran files per protegir-los"
Salvador Cot
Salvador Cot
Periodista

"Fora de la legalitat ja no estem parlant de democràcia", acostuma a dir la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría. Doncs bé, ara tenen una bona oportunitat d'aplicar la normativa internacional i extraditar a l'Argentina la púrria franquista que els reclama la Interpol. Els trobaran fàcilment en tota mena de fotografies fent la salutació romana, aquella que era obligatòria en els règims de Hitler, Mussolini i Franco.
 
Són vint, però en podrien ser molts més. Alguns són uns criminals desvergonyits, com José Utrera Molina, sogre d'Alberto Ruiz Gallardón, que va signar l'execució de Salvador Puig Antich en tant que ministre de Franco. Aquest individu ha estat sempre tan convençut de la seva impunitat que s'ha permès el luxe de formar part del patronat de la Fundación Francisco Franco, una entitat que -per si algú en té interès en fer un donatiu- desgrava a Hisenda.
 
Però la majoria no han perdut el temps en nostàlgies. Entre tots ells han reunit un bon grapat de seients als consells d'administració de les empreses pròximes al BOE. Costa de triar, però potser el més barrut de tots és Rodolfo Martín Villa. És un personatge totalment immoral, que sempre ha posat la seva manca d'escrúpols al servei del poder. A l'Argentina el reclamen per l'assassinat a trets de cinc treballadors a Vitòria, el 3 de març de 1976, però això no vol dir que hagi limitat les seves habilitats als trets de pistola. També va ordenar que s'apunyalés Antonio Cubillo, líder independentista canari. De fet, mentre ell va ser al capdavant d'Interior els grups ultres van actuar amb total impunitat. Ha estat tan amic del PP com del PSOE i això li ha valgut les presidències de Sogecable i Endesa. Fa dos anys, el govern del PP encara el va nomenar conseller de la Sareb, el "banc dolent" que controla tots els actius dubtosos de la reforma bancària que vam pagar entre tots. Allà continua.
 
En fi, ja sé que el règim de la transició es basa en la impunitat de tota aquesta gentussa. I que PP i PSOE tancaran files per protegir-los, com ja van fer amb els torturadors franquistes, també processats a l'Argentina. Només demano que visquin prou com perquè l'Estat Català també en pugui demanar l'extradició.

6.790 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament