Mas i Junqueras

Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Els Déus –i jo diria també que Santa Eulàlia– han volgut que, en bona part, l’èxit del moment fundacional que estem vivint recaigui en dues persones: el president Mas i Oriol Junqueras, líders del primer i segon partit de Catalunya, ambdós amb el mateix objectiu: l’Estat propi.

Superat l’estat de xoc del resultat –perquè em pensava que érem més, perquè desitjava que l’home que ha provocat el més gran desafiament a Espanya des de Francesc Macià tigués la majoria excepcional que reclamava, perquè les coses podríem simplement, per una vegada, fer-les més fàcils– que els arbres no ens deixin veure el bosc és imperdonable. Hi ha una esplèndida majoria sobiranista, el país és viu i tira endavant i el pacte nacional s’imposa com l’espurna que ho pot tornar a encendre tot.

El president va utilitzar la frase de Miquel Martí i Pol, del “Tot és possible”. Però ara ja no podem recrear-nos més en la bellesa dels moments passats, i per això, ara a mi m’agradaria reivindicar Joan Vinyoli i el seu “Tot és ara i res”.

A resultats electorals excepcionals, governs i majories excepcionals. NO estem parlant de si fem o no més escoles bressol, sinó de si tirem endavant un procés d’independència. Qui prioritzi la tàctica partidista sobre el país serà arrasat en les properes eleccions. I per això no amago la immensa i absoluta il·lusió que em produiria un govern Mas-Junqueras, probablement la millor demostració que hem cremat del tot les naus autonomistes i de fer visible la voluntat de refundació de Catalunya.

En la responsabilitat d’Artur Mas i d’Oriol Junqueras de trobar la manera de compartir el projecte hi haurà una de les claus de l’èxit. Han de ser capaços de compartir projecte; de ser conscients que la victòria només es pot aconseguir si treballen junts; de celebrar com a èxits propis qualsevol fita que assoleixi el país, vingui d’on vingui.

El moment és d’una transcendència històrica enorme. No n’hi ha prou a declarar-se independent, cal construir un estat. És a dir, cal construir un projecte. I compartir-lo. “Tot és ara i res”.

Finalment, no voldria, però, acabar sense donar les gràcies al president Mas. Pel coratge i la valentia amb què s’ha enfrontat l’stauts quo espanyol, per sumar-se al poble en la seva reclamació de llibertat, arriscant-ho tot, per haver provocat que per fi el món s'adoni de l'existència d'una vella nació d'Europa perduda i esborrada dins les fronteres espanyoles.

Al president i a Oriol Junqueras, gràcies per iniciar un camí sense retorn.

5.155 lectures

Comentaris (1)

Depuració
Un cop sabuts els resultats que no han deixat de sorprendre a ningú, Mas sap que ha sotmès a depuració CIU en favor de conèixer amb qui i el que compte, és el que volia i necessitava de cara construir estructures d'Estat. Tocant de peus a terra, sense caure en el desànim, encara representa la majoria per la independència. Personalment també li desitjava més recolzament , ha donat la cara per tots amb coratge i tampoc m'ha fet sospitar d'oportunista. Ans el contrari, l'he vist àgil i capaç de detectar cap on va el món i la necessitat d'encaixar-nos- hi gestionant els nostres propis recursos, abans Espanya no s'ofegui i ens arrastri a la misèria immerescudament. El poble català ha parlat, ERC ha augmentat espectacularment , a mi m'agrada, però els vots son per suavitzar les politiques econòmiques, donar empenta a Mas , ritme i velocitat cap a l’Estat propi. Això implica que el president Mas haurà de repartir responsabilitats i podrà també compartir la duresa d'aquest camí desconegut i fascinant a la vegada. És moment d'unitat i encara que paradoxalment l'escenari polític sobiranista estigui fraccionat, existirà. Més ens val! Tenim feres com C'S que estan multiplicant-se cada cop més virulentes. Si no som idiotes, podrem amb ells i amb la demagògia d'Estat, que s'ha volgut carregar Mas per estroncar el moviment independentista a favor de “ Una Espanya Grande i Libre” que ens la bufa. Que tinguem sort!

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament