La petja del traïdor

La petja del traïdor

M'he passat. Ho reconec. Titllar de traïdor a aquest personatge, de fet és una mica elogiar-lo. Perque pressuposa que va haver un moment previ, que era dels nostres, que era digne. Fins que va deixar de ser-ho. Però en Senén Florensa , nou cònsol espanyol a Roma, mai ha estat dels nostres. De manera, que no ha traït. Sempre ha estat un esclau d'Espanya, al mateix nivell que els quatre ambaixadors de marres, o d'altres sospitosos habituals com en Jaume Duch, del Parlament Europeu.

Florensa representa l'etapa més fosca de l'acció exterior catalana, la que va tenir lloc entre el 2010-12, quan qui tallava el bacallà a la Generalitat era en Duran i Lleida , i va ser llavors quan se'l va nomenar Secretari d'Afers Exteriors. La seva actuació va ser nefasta, i lògicament contrària a tota pretensió independentista. 

Un cop cessat, se'l va recol·locar al capdavant de l'Institut Europeu de la Mediterrània  (IEM), un dels think tanks claus de la Generalitat, que fa ben poc per promocionar Catalunya al món, més o menys com el cas del CIDOB . I d'altres, que no esmento ara, però sí que ho faré en un proper post.

Però l'home volia més, i ha obtingut un lloc clau, el consolat a la ciutat eterna, un dels camps de batalla diplomàtics entre Catalunya i Espanya, com s'ha demostrat en els darrers anys. Aquell que va llançar centenars o milers de vots de catalans i catalanes a la paperera en comptes de fer-los arribar a les urnes del 27S. 

Doncs bé, ara, Florensa jugarà, naturalment, a favor d'Espanya, després d'haver cobrat els darrers anys de Catalunya, per anar-hi en contra. No tinc cap mena de dubte que en el seu afany inquisitorial, deixarà en una broma, l'actitud del cònsol a Miami que està protagonitzant una acció obstruccionista ad nauseam  durant la visita del Vice Junqueras  als Estats Units.

En definitiva, un agent espanyol més, que ens ha d'ensenyar que no es pot fer confiança a aquest tipus d'individus, en la línia del Daniel de Alfonso , que es fan el simpàtic, i, si poden i els deixes, t'apunyalen per l'esquena.

11.440 lectures

Comentaris (1)

quant toca està indignat ?
Aquest personatge va ser secretari general del Departament d'Obres Públiques als anys 80 i era anomenat per el personal del Departament com " el sobre-cojedor ", es a dir, de jove ja prometia.
Caldria reflexionar el perquè si als anys 90 ja era conegut per milers de persones, determinats tipus irregular de finançament de partits i no partits i comentat aquest fet a la resta de ciutadans, com es que la societat era insensible a aquesta situació i ara tothom es mostra indignada.
Sembla que vivim en una societat en la que indignació del ciutadà està regulada i s'estableix quant toca que el ciutadà se indigni i quant no toca que se indigni, realment es un misteri.
Molta premsa dels anys 90 sabia perfectament la situació de corrupció sense immutar-se i ara mostren estupefacció, hipocresia en estat pur, o es que també es beneficiaven de la situació ?.

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament