Jo sí que vull parlar del 9N

"Si l’Estat prohibeix la consulta del 9N aquesta no s’ha de celebrar. Altrament, què farem? ¿Sortirem amb urnes de cartró per les cantonades i els replans d’escala, demanant als passavolants que vulguin identificar-se i votar, amb unes paperetes i sobres que portarem en una tauleta portàtil, etc?"
Jo sí que vull parlar del 9N

S’ha estès una epidèmia entre els partits que donen suport a la consulta del 9N, que presenta un símptoma ben curiós per tractar-se de forces polítiques: després del 9N ho hi ha res, no es pot parlar de res. Mira, al 9N s’acaba el món!

Aquest estiu assistírem a un brot típic d’aquesta epidèmia. Es tractava d’un debat, a algun lloc de la Cerdanya, amb el suggestiu títol de “I si no hi ha 9N, què?”. El moderador, després de presentar-nos el seu currículum, ens explicà que l’acte consistiria en fer sis preguntes a sis convidats -cinc forces polítiques i l’ANC-, i acabaríem amb la participació del públic, que omplia de gom a gom la sala. A la primera pregunta, “I si no hi ha 9N, què?”, el primer convidat respongué dient que la pregunta era sobrera, ja que hi havia d’haver 9N sí o sí; la resta de convidats s’adheriren, l’un darrera l’altre, a la proclama. Per tant, i amb alguna variant ideològica, les altres cinc preguntes obtingueren trenta respostes iguals: hi ha d’haver 9N sí o sí. L’acte s’acabà tard, algú es queixà pel format tediós del mateix, però al final tots ens aplaudirem. Tornàrem a casa sense saber la resposta a I si no hi ha 9N, què?

Doncs jo sí que en vull parlar. Si l’Estat prohibeix la consulta del 9N aquesta no s’ha de celebrar. Altrament, què farem? ¿Sortirem amb urnes de cartró per les cantonades i els replans d’escala, demanant als passavolants que vulguin identificar-se i votar, amb unes paperetes i sobres que portarem en una tauleta portàtil, etc? Però, home, si aquest exercici ja el realitzàrem ara fa tres anys, a la campanya Catalunya Decideix. Si el resultat que obtindrem serà el mateix: una participació del 25%, amb el 95% a favor de la independència, i amb algunes escaramusses amb l’extrema dreta. Farem dues portades i dos editorials a diaris internacionals; Espanya dirà que la consulta no és vàlida per falta de garanties electorals, i quedarem empatats a un, tal com hi quedàrem després del Catalunya Decideix. Amics, per aquí ja hi hem passat!

Aquest encaparrament, a més a més, xoca frontalment amb la subtil estratègia del president Mas: convocar una consulta i que sigui legal; si l’Estat la prohibeix que Espanya carregui amb el descrèdit internacional. Llavors es convoquen eleccions anticipades, que no es poden prohibir, i si guanyen els partidaris de la independència la proclamen al Parlament. Impecable, legal, compleix els estàndards europeus més exigents. Chapeau.

Podria semblar que darrera d’aquesta dèria de l’esquerra per organitzar una “revolta” al 9N s’hi amagués la tàctica que fos, precisament, CiU qui l’hagués d’encapçalar, i, així, rematar CiU definitivament. Però per aquest camí rematarien CiU i, molt probablement, Catalunya. Perquè si algú es pensa que es pot bastir una Catalunya independent només amb les forces d’esquerra va molt i molt equivocat; li convindria un repàs a fons de la història recent de Catalunya.

PS. Lliuro aquest article acabat d’arribar de la V de Barcelona; érem un milió, o més. La gent hem cridat “independència!” mil vegades; no he sentit, en canvi, cap crit de “el 9N votem sí o sí”.

8.930 lectures

Comentaris (2)

Totalment d'acord
Quan Mas diu de no fer el ridícul crec interpretar el següent:
1. La 'consulta' no pot ser una 'costellada' ni una segona versió de les consultes de la senyoreta Pepis que es van encetar el Arenys, que van ser molt pedagògiques però com va dir la vicepresidenta socialista de valor cero.
2. La Junta electoral ha d'estar formada. Sense Junta electoral cap organisme internacional donarà valor a la consulta.
2. La junta electoral ha de convocar als presidents i membres de cada col·legi electoral. DAVANT DE LES AMENACES LEGALS PER SEDICIÓ O voluntàriament PER PART DELS UNIONISTES que estiguen convocats i decideixen no anar (cas Belzunces però en versió espanyola) ES FARIA EL RIDÍCUL si molts col·legis electorals no s'obriren per falta de mesa electoral.
3. Les crides a la DESOBEDIÈNCIA si la Generalitat no dona garanties a la ciutadania de que sota el seu poder estaran a salvo de l'Estat espanyol trove que és una provocació d'agents espanyols o de frívols irresponsables, per a portar la 'consulta' al desgavell.
4. Cal reconèixer que el procés cap a la independència s'està improvisant fet que fa un any ningú s'ho plantejava seriosament. Mas va anar a Madrid a demanar el concert i va tornar per a convocar la consulta. Admès que estem improvisant NO ES PODEN COMETRE ERRADES. Mas em dóna confiança.
5. Els mossos d'esquadra seran els primers amenaçats si queden sota el comandament del Virrei de Catalunya que és el Capità General. Cal comptar que en aquesta 'batalla' quedaran neutralitzats.
6. Com diu l'article la Declaració Unilateral passaria a primer terme en la segona 'batalla'. LA AMENAÇA DE LA REPRESSIÓ PER SEDICIÓ CAURIA EN ELS DIPUTATS I AQUEST NO FARIEN FIGA.
7. Als valencians independentiste ens preocupa que no feu el ridícul i que no caigueu en cap parany, nosaltres tenim més temps per fer les coses millor, vosaltres no vos podeu permetre el pagar l’aprenentatge..

VBS
Fins el 9N lluitarem per votar el 9N
Estic d'acord amb moltes de les coses que dius a l'article, però crec que si el 9N no podem votar, no ha de ser per haver-se rendit. L'Estatut és llei, i ens permet fer la consulta. No es podran saltar l'Estatut així com així, i menys quan des del govern de Madrid estan parlant de legalitat tot el dia. El TC no va invalidar l'article de les consultes i l'ha de respectar encara que no els hi agradi. En cas contrari, cometran un error més, que anirà a favor del procés. Guanyarem.

Total 2 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament