i?

i?

Ahir es va fer pública la segona enquesta  -després de la que va encarregar la UOC a finals de 2009- en la qual el sí a la independència guanya de forma clara. I també és la segona vegada en què es posa de manifest la solidesa argumental del sí -amb motivacions democràtiques i econòmiques, sobretot- en contrast amb la fragilitat del no, aferrat a la nostàlgia i a conceptes propis del pensament màgic com "preservar la unitat d'Espanya".

Crec que ha arribat el moment en el qual els partidaris d'un futur espanyol per a Catalunya han de presentar la seva oferta. Cal saber quins compromisos garanteix l'Estat actual per a aquesta societat i què hi guanyaran els set milions llargs de catalans mantenint el centre de decisió a Madrid.
 
 De moment, el projecte català del PP és estrictament identitari, de defensa de la seva llengua i dels toros. Esquemàtic, però clar i castellà. Falta per concórrer el PSC, del qual se sap que promou una Catalunya espanyola, però no queda clar en quines condicions.
 
 I queda, com sempre, CiU.  Amb la "C" cada cop més lluny de la "U". Així que una de les claus està en si la "i" es manté. O no.

6.072 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament