Europa

Rut Carandell
Rut Carandell
Vicepresidenta de Reagrupament

Ja som a l’estiu i moltes de les esperances de la primavera ja no les tenim... Una esperança: que el Parlament Europeu fos competent per regular el dret de ciutadania de la UE; una altra: que la situació econòmica no ens endinsés en un pou de la mà de la incompetència espanyola.

La Comissió Europea ens ha dit que el Parlament no és competent per regular sobre la ciutadania europea, però ens ha indicat dos fets molt importants: admet la possibilitat de secessió d’una part d’un Estat membre i considera la solució en la negociació dins l’ordenament jurídic internacional. D’aquesta forma la Comissió Europea desmenteix les afirmacions d’algunes forces polítiques que afirmen que Catalunya seria expulsada de la Unió Europea en cas d’independitzar-se i admet que Catalunya podria ser membre de la Unió Europea segons l’ordenament jurídic internacional en fer-ne la solució al problema plantejat.

Un cop més se’ns demostra que només tindrem allò que volem si ens ho guanyem amb la nostra determinació: o bé aplicant els tractats internacionals, com la convenció de Viena, o bé per la via de la negociació. Tot ho tenim a l’abast, i només depèn de la nostra voluntat. Europa ens espera com un estat més i només depèn de nosaltres de voler-ne ser protagonistes. El company Jordi Gomis ho tenia molt clar, i com ell va deixar escrit: «És una obvietat que si Catalunya fos un Estat, no tindríem espoli fiscal, i per tant, els recursos dels que disposem es multiplicarien automàticament. Més enllà de desempallegar-nos d’un Estat que xucla els nostres recursos i ens ofega econòmicament, les dades també demostren que els estats petits de la UE han crescut molt per sobre que els grans, prenent les dades que van des del 1979 fins els nostres dies... En definitiva, tenim dues opcions: esperar que després de 23 anys de pujolisme, 7 anys de maragallisme-montillisme i 1 any de Mas, hi hagi gent que encara vulguin esperar l’invent de moda anomenat pacte fiscal, que evidentment serà un gran fracàs, o començar a pensar en arribar a ser un Estat independent dins la UE: ara per ara, és l’única possibilitat de sortir d’una crisi, ja que mentre continuem lligats a un Estat, com l’espanyol, completament anacrònic que viu d’esquena al comerç exterior, i que espera que un miracle torni a reactivar la construcció, no ens en sortirem.»

4.389 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament