Estructures d'Estat

Francisco Garcia Rivero
Francisco Garcia Rivero
Associat a Reagrupament

Em costa d’entendre com pot ser que encara hi hagi gent que es quedi sorpresa de que el govern espanyol utilitzi el Tribunal Constitucional per mirar de frenar l’autodenominat procés independentista. Dic això pel que ha passat aquesta última setmana amb el tema del Departament d’Exteriors. O és que algú es pensava que aquest cop no ho farien? Dit això el que també em costa molt d’entendre és que no es vegi meridianament clar, de que l'única forma d’avançar amb pas ferm cap a la construcció de les estructures d’estat, és declarant la independència prèviament. I no a l’inrevés.

Però en tot això hi ha una cosa que també em costa molt d’entendre i és la construcció d’aquestes estructures. Si ara vivim en un estat que ja les té i que funcionen, més bé o més malament, al nostre país, per a que les hauríem de tornar a crear? No bastaria en agafar les que ja existeixen? Si ara ja hi ha una hisenda espanyola que opera a Catalunya amb oficines plenes de funcionaris la gran majoria d’ells catalans, perquè no els passem a l’Agència Tributària Catalana directament? I el mateix amb tots els altres funcionaris catalans i que ara treballen per l’administració espanyola. Per què si no, què farem amb tota aquesta gent? O amb els que tenen un administració de loteries espanyoles? O els que venen tabacs? O els treballadors de l’ONCE? Els enviarem a l’atur? Però no havíem quedat que el que calia era ampliar la base del sobiranisme? Així l’ampliarem? Dient-li a tots aquests catalans que en una Catalunya independent no tindrien feina? Què no hi haurà alguns d’ells que ja siguin independentistes? No m’estranya doncs que unes de les veus que més s’alcen contra l’independentisme sigui l’amo de la Bruixa d’Or de Sort si li diem que, de ser el que més loteria ven d’Espanya passarà a no tenir feina.

Tot això és el que s’ha d’explicar perfectament, per tal de convèncer encara més gent, de que la independència és la única sortida que li queda a aquest petit país nostre. Al principi d’aquesta legislatura és va dir que una cosa que s’havia de millorar era com s’explicaven els beneficis de la independència. Doncs ens queden 18 mesos per a fer-ho. Bé 17 ja només.

5.183 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament