Escopeta nacional

Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Després de l'aprovació del projecte de Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMQE) per part del consell de ministres de l'Estat espanyol, el senyor Wert, fidel al seu comportament prepotent i provocatiu, ha apujat una mica més el to i ha qualificat els catalans d'ocellets que, incauts, ens posem a tret d'escopeta quan gosem oposar-nos a l'autoritat de l'estat que ell representa i reivindiquem l'escola catalana en llengua i continguts aprovada pel Parlament de Catalunya i que compta amb un gran suport social.

No ho diu explícitament però hem de suposar que l'escopeta, amb el gallet a punt, està en mans, de qui...? de l'Estat espanyol que en teoria ens protegeix a tots i ens representa? Francament, se'm fa difícil imaginar unes declaracions com les del senyor Wert, ministre d'Educació, pronunciades per un ministre del ram de qualsevol altre país democràtic d'Europa i del món.

Senyor Wert, els ocellets tenen ales per volar i, a vegades, els qui premen el gallet erren el tret. Vostè va ocupar el ministeri d'Educació amb l'encàrrec i, si tenim en compte la seva trajectòria personal, amb la convicció de travessar el túnel del temps i tornar-nos a èpoques d'una Espanya monolítica, rància i molt perillosa per als qui volíem exercir, senzillament, la democràcia.

Diu que el preocupa molt el fet que 17 famílies no puguin exercir el seu dret d'escolaritzar els seus fills en llengua castellana a Catalunya i per això, en un moment de precarietat econòmica com l'actual, reserva cinc milions d'euros per poder pagar l'escola privada que triïn aquestes famílies i les que s'hi apuntin... suposant que la trobin! Per què es tracta que la trobin a prop de casa, oi? I es veu que el govern de l'Estat, que vostè representa tan bé, només farà de prestador perquè, després, aquests diners els descomptarà d'aquells que transfereix a la Generalitat... Cornuts i pagar el beure, com sempre, senyor Wert. Vostè decideix liquidar el nostre sistema educatiu i nosaltres paguem la festa. Com sempre.

Però ben mirat, posats a llençar la casa per la finestra ja en pot anar reservant uns quants més, de milions d'euros, però bastants més perquè potser no li han explicat encara que, al País Valencià, són milers de famílies que demanen l'escolarització en català/valencià per als seus fills i no veuen atesa la seva petició i, quan li ho expliquin, un demòcrata com vostè segur que farà mans i mànigues per resoldre la situació del País Valencià amb la mateixa diligència que es preocupa de resoldre la de Catalunya.

Mentre anem esperant esdeveniments els ocellets catalans combinem la feina de cada dia amb una dedicació molt especial als exercicis físics d'enfortiment d'ales per estar ben preparats per volar ben amunt, com més amunt millor on no arribin els trets d'escopeta. Pura supervivència.

7.727 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament