És molt senzill: cal fer allò que no vulgui el PP

"De vegades, la política és molt senzilla: Cal fer allò que no volen que fem els enemics de la llibertat de Catalunya. I els nostres representants polítics que es deixin de partidismes i estiguin a l’alçada de les circumstàncies"
Pere Torra
Pere Torra
Associat a Reagrupament

Les recents eleccions catalanes, amb una participació extraordinària, han refermat l’aposta dels ciutadans per partits que defensen l’exercici del dret d’autodeterminació de Catalunya. La premsa internacional, que està seguint el procés català amb interès i més objectivitat que l’espanyola i la catalana, també ha destacat aquest aspecte i ha llegit els resultats mirant les declaracions programàtiques dels diversos partits, sense atendre gaire altres aspectes, com ara, la governabilitat d’una administració regional d’entre les disset amb què compta l’Estat espanyol.

No obstant això, a Catalunya els resultats, que s’han viscut amb un intens i lògic apassionament, han generat certa perplexitat, sobretot davant de les dificultats de formar un nou govern. ERC, el partit que a priori sembla el candidat més plausible d’un possible acord o coalició amb CiU, s’ha afanyat a desmarcar-se d’aquesta opció. Almenys, d’entrada, la formació independentista aposta per prudents i alhora subtils moviments tàctics de “sí, però no” i “no, però sí”, que tenen la seva concepció en l’òptica del partit i el termini immediat. En qualsevol cas, certament l’equació del Govern és complicada, però aquestes eleccions no eren tan sols una cosa de govern, sinó sobretot una cosa de país, de la forma d’encaminar-nos cap a un nova forma d’aixoplugar el nostre estatus nacional.

Tenim, doncs, un problema per resoldre i cal explorar-ne les solucions. A l’hora de resoldre problemes, un mecanisme eficaç és avaluar quina és la solució que no podem adoptar. Què és allò que no podem fer ens pot ajudar a saber què hem de fer.

I què és allò que no podem fer els catalans? Ben clar, no podem fer allò vulgui el PP. El PP vol que no aprofitem l’oportunitat de tenir el Parlament més sobiranista de la nostra història, vol que ens fem un embolic en la formació del nou Govern, vol que ens hi entretinguem molt, vol que hi perdem molt temps, vol que ens barallem molt, vol que no fem el referèndum o la consulta, vol també que Mas plegui, vol que ERC no pinti res ni al Govern ni al Parlament, etc. Per tant, el que hem de fer és el contrari: cal que ERC sigui molt present al Govern i al Parlament, cal que Mas continuï, cal que fem el referèndum d’autodeterminació ben de pressa, cal que no ens barallem entre els que volem el mateix, cal que no perdem el temps, cal que la formació de Govern sigui ràpida i senzilla, cal que aprofitem l’oportunitat de tenir el Parlament més sobiranista de la nostra història.

De vegades, la política és molt senzilla: Cal fer allò que no volen que fem els enemics de la llibertat de Catalunya. I els nostres representants polítics que es deixin de partidismes i estiguin a l’alçada de les circumstàncies.

8.116 lectures

Comentaris (1)

És exactament això
És exactament això

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament