De sondeig electoral només n'hi ha un

Recentment hem vist com han anat apareixent diverses enquestes electorals de cara a les eleccions catalanes, moltes en molt poc temps. La Vanguardia, el Periódico, el País, RAC1, Solidaritat Catalana...han presentat els seus sondejos a la població catalana, amb resultats similars però, alhora, amb tendències clarament diferenciades. Pel que fa a les forces actualment parlamentàries, gairebé tothom que duu a terme enquestes electorals es mou en les mateixes tendències generals: CIU guanya, el PSC i ERC baixen, ICV i C's es mantenen. Ara bé, segons ens interessi, de la mateixa manera que posarem més o menys sal, o unes o altres espècies en aquell plat que estem ciunant perquè quedi al nostre gust, CIU guanyarà més o menys escons, PSC i ERC en baixaran més o menys, i ICV i C's es mantindran, pujaran o baixaran una miqueta segons quedi al nostre gust. Per últim, hi ha l'enquesta de Solidaritat Catalana, on s'atorguen a ells mateixos entre 6 i 8 diputats a diferència de les altres enquestes que els en donen un màxim de 2, en una enquesta on fan preguntes com: "Com qualificaríeu el paper exercit per Joan Laporta, fins fa pocs mesos, com a president del Futbol Club Barcelona? Diríeu ue ha estat excel·lent, bo, només regular o dolent?"

Entre unes i altres coses és impossible tenir una idea precisa de com aniran les eleccions, ja que unes enquestes són de poc fiar per la tendència del diari o mitjà en qüestió (n'hi ha com el Periódico que amb un marge de dues setmanes van publicar una enquesta dient que l'independentisme era majoritari, i una altra on les dades donaven la meitat de suport a l'independentisme que en l'anterior, simplement canviant l'orientació de la pregunta que feien per influir en els resultats al seu gust); d'altres enquestes acaben semblant ben poc serioses pel caire que tenen i les preguntes que s'hi realitzen (què s'espera d'una pregunta com l'esmentada anteriorment? Que Messi sigui el millor jugador de futbol del món no significa que també ho fos de Bàsquet o Hoquei per exemple, no barregem aspectes que tenen ben poc a veure per influenciar la població).

Per tant, a mode de conclusió, crec que el millor és refiar-se de l'única enquesta que és fiable i els resultats de la qual segur que són els bons: les eleccions del 28 de novembre. Aniria sent hora que ens deixéssim estar d'enquestes, d'escombrar cap a casa i d'intentar influir l'electorat amb tot això, i que cadascú comencés a treballar per aconseguir bons resultats a les eleccions de forma neta i honrada, posant sobre la taula allò que s'ofereix als ciutadans d'aquest país, que els resultats ja els veurem un cop el jutge(població de Catalunya) hagi dictat sentència amb el seu vot.

11.552 lectures

Comentaris (4)

Repetit
Com que he penjat el comentari i no el veia, n'he fet un altre, i veig que han quedat tots dos guardats. Si voleu borreu-ne un. No pretenia fer spam, només que sóc massa impacient suposo! Gràcies per canviar les dades posant-me d'autor i enllaçant el bloc.
El plaer es comptar amb articles com aquest
Gràcies al reagrupador www.araindependencia.cat t'hem localitzat i ens ha agradat molt aquest article.
N'esperem d'altres com aquest
Endavant les atxes!!
Quin honor!
Com a associat a Reagrupament és tot un honor veure un article del meu bloc al vostre web. He vist via twitter que ho havieu penjat i m'he quedat ben sorprès. Sempre és agradable veure que un escrit propi agrada i és divulgat, així que agafeu-ne sempre que vulgueu. Seria demanar molt aparèixer com a autor del text? Si no es pot modificar no passa res, almenys em feu una mica de publicitat del bloc que l'heu posat com a font (http://camidelhoritzo.blogspot.com/).

Moltes gràcies per penjar-lo!
Quin honor!
He vist via twitter que havíeu penjat aquest article del meu bloc! Com a associat a Reagrupament és tot un honor que hagueu penjat un article meu al vostre web. Podeu agafar-ne sempre que vulgueu. Seria molt demanar si us digués que em faria gràcia que a part de posar el meu bloc com a font em poséssiu a mi com a autor com soleu fer amb els articles?(si no es pot modificar no passa res que ja hi ha el nom del bloc si més no).

Moltes gràcies per penjar-lo, que sempre fa gràcia veure que un escrit propi agrada i és divulgat per altres mitjans, i així al mateix fer em feu una mica de publicitat del bloc: http://camidelhoritzo.blogspot.com/

Total 4 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament