Consell Nacional de CDC

"Jo no havia estat mai a un acte de CDC i, acostumat als actes de Reagrupament, haig de dir que els va costar cridar Independència, en alguns moments de l’acte. Crits que començaven, evidentment, al lloc on estàvem nosaltres asseguts. Però un cop es van “alliberar”, tot s’ha de dir, el crit va ser unànime"
Albert Aragonès
Albert Aragonès
VicePresident de Reagrupament

El passat dissabte 18 de gener es va fer el Consell Nacional ampliat de CDC. Ampliat perquè també s’hi van afegir càrrecs electes i convidats de CDC.

Era el primer cop que els deu delegats de Reagrupament en formàvem part, després del pacte entre les dues formacions. Per Lleida, hi va anar Jaume Fernàndez; per Girona, Narcís Ribes; pels vallesos, Harold Roig; pel Baix Lobregat, Vicenç Julià; per Osona, Eva Solé; i per Barcelona, Carles Bosch, David Pérez i jo mateix. L’August Andreu també va venir a manca del delegat de les comarques de Tarragona. Pere Soler, representant del Maresme, actuà com a portaveu o enllaç. Rut Carandell, com a membre del Consell Executiu de CDC també forma part del Consell Nacional.

El CN es va dividir en dues parts. Irene Rigau, que presideix el CN, ens va donar la benvinguda als representants de Reagrupament al començar la reunió. La primera part va ser més interna, amb parlaments des de l’àmbit local, amb dos representants explicant la convenció local que farien el cap de setmana següent. Després va parlar en Jordi Turull, explicant tota la feina que es fa al Parlament, i l’estat d’aquesta. Va continuar Pere Macias explicant la feina del Congrés dels Diputats; Josep Lluís Cleries amb la feina del Senat i Ramon Tremosa del Parlament Europeu. Després van parlar Lluís Coromines com a vicesecretari general d’organització i va acabar Josep Rull com a secretari d’organització. Tot això era la primera part.

A la segona part, va parlar Artur Mas. Aquesta part ja va ser pública, ja que també es tractava de presentar la campanya de cara al referèndum del proper 9 de novembre. Va ser un bon parlament. Amb les idees prou clares i entusiasmant el personal que encara té dubtes que ens duguin cap al camí desitjat. Un camí que no té marxa enrere, encara que molts ho vulguin veure així. Artur Mas no cedirà. Ho va dir, ho diu sempre i crec, i confio, que en aquest procés que ell ha engegat, empès pels catalans que per fi s’han adonat que l’únic que li convé al nostre país és la Independència amb l’Estat espanyol, té el suport total de la gent de Reagrupament. Gent que, encara, veient el suport que donem al president Mas, ens pregunta a canvi de què? Doncs a canvi de res. A canvi de cap lloc, de cap càrrec. A canvi de la nostra feina i del nostre suport. I d’estar a l’aguaït que aquest camí, que ara no té marxa enrere, ens dugui a la nostre llibertat.

Jo no havia estat mai a un acte de CDC i, acostumat als actes de Reagrupament, haig de dir que els va costar cridar Independència, en alguns moments de l’acte. Crits que començaven, evidentment, al lloc on estàvem nosaltres asseguts. Però un cop es van “alliberar”, tot s’ha de dir, el crit va ser unànime. El proper 29 de març tenim un altre Consell Nacional. Us en mantindré informats.

6.617 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament