Braç de català

«Si algú va i diu que tots els gitanos són una mer... el denuncien per xenofòbia. Però resulta que algú ho projecta sobre els catalans, i aquí no ha passat res!»
Xavier Roig
Xavier Roig

Arran de l’insult d’aquest individu que treballava per la Marca España  es va desfermar tot un seguit de reaccions. Per variar, les que esperàvem dels polítics han defraudat. Un s’imaginava que allò que va originar els “fets del Palau” ja no podia tenir lloc avui dia. Però aquell Galinsoga ens ha deixat alumnes avantatjats. Pel que sembla, va crear escola en un mercat que demandava poder expel·lir aquest tipus d’insults. Segur que molta gent pensa que els catalans som una mer..., però no ho diuen. Fins i tot, deu haver-hi catalans que també ho pensen. I si no ho pensen es comporten com si en Galinsoga tingués raó. De fet, molts de nosaltres pensem que aquest o aquell és un mer... Si no ho recordo malament, fins i tot Pla ho ha escrit algun cop: “En tal és un mer...”. Però una cosa molt diferent és considerar que un col·lectiu sencer compleix aquesta característica.

M’ha molestat, i molt, la reacció, per exemple, de la senyora Chacón . Un parèntesi: així com hisenda no s’empassa que algú tingui el domicili fiscal en un indret mentre treballa en un altre, seria hora de considerar que el domicili electoral ha de coincidir amb la realitat. Ho dic perquè els socialistes catalans són especialistes a simular que tenen militants del país quan, de fet, no viuen aquí. Això sí, opinen com si hi visquessin. Ja ho van intentar amb el senyor Borrell, que sempre, des que portava calça curta, havia estat membre de la Federació Madrilenya del PSOE. Recorden quan el van incloure a les llistes catalanes i el van començar a passejar pels pobles dient que era del PSC-PSOE? Josep per aquí, Josep per allà. Pobre, ell que sempre s’havia dit José! Bé, tornem al tema. Resulta que la senyora Chacón ha respost a l’insult del paio aquest de la Marca España dient que els seus mots inciten els fanatismes. No diu que a la gent no se la insulta. Ni que és un xenòfob –mot tant estimat per l’esquerra d’estètica populista que la Chacón representa-. No senyor. Resulta que si l’insult no estimulés el fanatisme, ja li estaria bé. Mira que bonica la Carmencita!

Però també em sobta l’esperit tou amb el que hem reaccionat col·lectivament . Resulta que si algú va i diu que tots els gitanos són una mer... el denuncien per xenofòbia. I això ho trobo correcte. No es pot acceptar. Però resulta que algú ho projecta sobre els catalans, i aquí no ha passat res! Evidentment, no he sentit reaccions del progressisme espanyol demanant una actuació del fiscal. Tampoc n’he sentit de la gauche caviar catalana, tant desprestigiada darrerament. Recorden quan en Serrat va treure de context la paraula “xarnego” i deia a tort i a dret “jo també sóc xarnego!”? L’actitud dels catalans és així. Tenim (jo miro d’evitar-ho) un sentit molt particular de la solidaritat –paraula en la que no crec, si no és per practicar-la-. Trepitgen un ull de poll a un hispà a Nebraska i muntem una manifestació contra el Tea Party. Ens el trepitgen a nosaltres, i aquí no ha passat res. I m’assetgen dubtes. I si aquest bípede de la Marca España va dir el que va dir perquè nosaltres acostumem a reaccionar així?

6.403 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament