Bons i dolents

«Volem anar a votar convençuts que fem pinya amb tots aquells que volen la independència, volem estar segurs que, a la primera de canvi, no us llançareu els plats pel cap»
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

La ciutadania ja n'està ben tipa, dels discursos de bons i dolents, de dretes i esquerres... La música de “tot ho fem pel país”, “nosaltres som irrellevants, el que compta és l'objectiu”... Paraules, paraules, paraules. Paraules que sonen bé, com els sermons de la missa de dotze, però que, vist el que estem cansats de veure, ens sonen a falses, sense contingut i ens fan dubtar de la sinceritat de qui les pronuncia.

Senyors i senyores dels partits polítics. Segur que vosaltres més que ningú, sou conscients del moment excepcional que estem vivint. Estem perdent la poca autonomia que teníem, escanyats, sense un euro a la caixa, sense poder fer front als compromisos adquirits, sense poder ajudar la gent que més ho necessita, dependents d'un estat hostil que actua com una piconadora a l'empara d'unes lleis que ens perjudiquen. No podem fer polítiques, ni de dretes ni d'esquerres si no ens traiem de sobre el jou de l'estat espanyol. Per tant, aquest és el primer objectiu.

Entenem perfectament els interessos dels partits tradicionals. Tots ben lícits. Tots volen guanyar, tots volen decidir, tots volen governar, tots aspiren a tenir responsabilitats als ajuntaments, volen satisfer els seus anhels, els més elevats i els més materials... D'acord. Per això, aquells i aquelles, que es volen dedicar a la política, ja segueixen, fil per randa, aquelles estratègies que consideren més apropiades. Ja fan els seus càlculs. Ara em convé dir això, ara em convé dir allò... Discursos, repetits fins al cansament que, si són escoltats per ciutadans mínimament informats, tenen efectes contraris als que pretenen i, si coneixes bé com funcionen segons quins partits per dintre, et provoquen incomoditat i malfiança.

Parlamentaris, hauríeu de tenir sempre present que teniu aquesta dignitat i aquesta responsabilitat perquè els electors us hem fet confiança. I ara, aquests electors us diem: Prou de baralles, prou de polítiques de curta volada, prou plantejaments que afavoreixin una o altra formació política. Ara és l'hora de Catalunya. De la mateixa manera que els ciutadans treballem colze a colze amb persones que potser estan ben lluny del nostre model de societat, vosaltres també hi esteu obligats. El poble de Catalunya, que sortirà a votar el proper 9-N, sabent que la votació és “de fireta”, que ha sortit al carrer il·lusionadament, disciplinadament, que parla amb la gent, a cara descoberta, compartint el compromís de país, sense embuts, sense segones intencions, sense pretendre cap lloc a cap llista... Tots aquests compatriotes us diuen: Esteu obligats a entendre-us.Volem anar a votar convençuts que fem pinya amb tots aquells que volen la independència, volem estar segurs que, a la primera de canvi, no us llançareu els plats pel cap i malparlareu els uns dels altres exercici que, val a dir, no tots els partits practiquen amb la mateixa intensitat.

Evidentment, vosaltres fareu el que voldreu, però que quedi clar que tot va fent forat i que una determinada "manera de fer política" allunya cada vegada més la gent dels polítics i que "els millors" fugen d'aquesta realitat partidista que ofega, que demana adhesions sense fissures, que perpetua la impossibilitat de veure la política com una cosa noble i que n'aparta persones que serien molt necessàries, algunes imprescindibles, en aquesta nova Catalunya que, malgrat segons quins comportaments, estem disposats a aconseguir.

6.888 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament