Al meu poble, qui va amb qui?

Acords a les eleccions municpals

Votar a les eleccions municipals del maig a Catalunya pot requerir un manual d’ús per als ciutadans d’una cinquantena de poblacions, on es trobaran paperetes de coalicions independentistes amb totes les combinacions possibles. Al Parlament, ERC, SI i Reagrupament van sumar, bo i separats, 362.000 vots. Amb un actor més, la CUP, i les coalicions, es comprovarà si l’independentisme unit suma o resta.

Allò que no van voler, o no van ser capaces de materialitzar, les direccions nacionals de les formacions independentistes, ho han aconseguit les agrupacions municipals. El 22 de maig, una cinquantena llarga de pactes locals oferiran als votants la possibilitat de votar una coalició de forces independentistes. Hi haurà oferta per a triar i remenar. Des de la més abundant, ERC-Reagrupament, fins a una única llista ERC-SI, passant per CiU-Reagrupament, Reagrupament- SI, ERC-CUP, Reagrupament-CUP i l’experiment del front independentista a Castellnou de Bages, on les quatre forces presenten una llista única.

Carretero torna a casa. A principi de l’estiu del 2010, Reagrupament Independentista va proposar una llista independentista unitària, que aplegués també ERC i Solidaritat, aleshores un moviment encapçalat per Uriel Bertran i Alfons López Tena, provinents d’Esquerra i CDC respectivament, al qual es va afegir també Joan Laporta. Però les aproximacions van fracassar i, com se sap, totes tres formacions van concórrer a les eleccions al Parlament bo i separades. A més, Reagrupament i Solidaritat van insistir durant la campanya del perill que ERC reedités el tripartit, mentre que els republicans s’erigien en l’únic independentisme seriós. El vot independentista va sumar 362.000 vots i 14 diputats (10 d’ERC i 4 de Solidaritat). Però, refredats els enfrontaments i amb la realitat de les xifres sobre la taula, més la marea blava de CiU escampada per totes i cadascuna de les comarques catalanes, les bases d’aquestes formacions, i també les CUP, van començar a temptejar acostaments.

Entre la cinquantena d’aliances al Principat, una trentena s’han segellat entre ERC i el Reagrupament de Joan Carretero, i en municipis d’un cert pes de població. El més emblemàtic ha estat a Barcelona, que compta també amb Democràcia Catalana, el partit de Joan Laporta, que tot just fa un mes que es va desvincular de Solidaritat Catalana per la Independència. La coalició independentista és una aposta del líder d’ERC a Barcelona, Jordi Portabella, ja des d’abans dels comicis del 28N, conscient que si es multiplicava l’oferta independentista a la capital, els resultats d’ERC se’n podrien ressentir molt. I sobreviure a Barcelona és una bona carta de presentació al congrés de la tardor si Portabella aspira a liderar el partit. D’aquí ve, probablement, el recel de la direcció nacional, que, amb tot, s’hi ha avingut.

A Barcelona, aquesta coalició competirà amb Solidaritat Catalana per la Independència. SI ha tancat acords majoritàriament amb Reagrupament, amb què concorre en alguns municipis en coalició i en alguns altres amb llistes conjuntes sota la marca blanca Bloc Municipal. Però amb ERC no hi ha hagut acords, tret d’una excepció, Argentona. Fonts de SI expliquen el rebuig a qualsevol acord amb els republicans: “No pactem amb un partit que pretén sumar el vot de SI per als propis interessos, és a dir, regalar els seus vots als socialistes i permetre’ls així que manin a la Diputació de Barcelona.” ERC confirma que “amb SI ha estat impossible de fer coalicions, però hem incorporat a les nostres llistes persones de SI”.

La coalició liderada per Alfons López Tena, en el moment de tancar aquesta edició, negociava amb la CUP algunes llistes “en municipis importants”, però no va poder avançar-ne els noms perquè “les negociacions són complexes; la CUP té un perfil propi”. Les Candidatures d’Unitat Popular, en canvi, ja han tancat un acord amb ERC a Tagamanent, i amb Reagrupament a Salt i a Girona. Precisament en aquesta ciutat, governada pel PSC, l’oferta independentista serà molt àmplia, amb ERC i SI soles i Reagrupament-CUP.

CiU s’afegeix a les coalicions. Probablement, entre tots els pactes municipals que concorreran a les urnes el dia 22 de maig, els que més poden sorprendre el votant són els dos que han segellat CiU i Reagrupament a Vilanova i la Geltrú i Olot. “Els pactes que hem signat arreu del territori ratifiquen la voluntat de transversalitat de l’associació. Allà on ens han vingut a trucar, si s’ha volgut i s’ha pogut, hem arribat a pactes, com ho demostra el fet que hem abraçat tot l’espectre del sobiranisme, des de CiU fins a la CUP, passant per ERC, SI i més agrupacions electorals”, argumenten fonts de Reagrupament.

Transversalitat, precisament, s’ha produït en un municipi del Bages de poc més d’un miler d’habitants. Castellnou de Bages oferirà una papereta única independentista, Unitat X Castellnou, que aplega gent vinculada a ERC, SI, Reagrupament, la CUP i ICV. Aquesta coalició local vol canalitzar el missatge que, a parer seu, van donar els ciutadans tant a les consultes independentistes com a la manifestació del 10 de juliol: “El panorama polític actual demana a les esquerres amb consciència de país un compromís més ferm quan allò que hi ha en joc és la independència de Catalunya que manifestament se’ns nega. El poble demana aquesta unitat”, conclou el manifest de presentació de la coalició.

ERC als Països Catalans. En aquests comicis, tot esperant que es pugui tancar alguna llista en solitari de Solidaritat al País Valencià, només ERC aspirarà a alcaldies en municipis de les Illes Balears i el País Valencià, amb llistes úniques o en coalició amb Compromís (Bloc i Iniciativa del Poble Valencià), Esquerra Unida del País Valencià i el Partit Socialista de Mallorca (PSM).

Per a poder veure el mapa complet amb detall cliqueu al pdf:

CATALUNYA

ERC-Reagrupament

1 Santa Coloma de Gramenet 2 Granollers 3 Parets del Vallès 4 Igualada 5 Mataró 6 Sabadell 7 Esplugues de Llobregat 8 Blanes 9 Sant Cugat del Vallès 10 Terrassa 11 El Vendrell 12 Sant Iscle de Vallalta 13 Badalona 14 Sant Antoni Vilamajor 15 Sant Feliu de Codines 16 Sant Pere de Vilamajor 17 Soses 18 Badia del Vallès 19 Sant Just Desvern 20 Castellbisbal 21 Talarn 22 Senterada 23 Tordera 24 Sitges 25 Sant Just Desvern 26 Palamós 27 L’Escala 28 Flaçà 29 Castellterçol 30 Castellbisbal 31 Calaf 32 Bordils

ERC-Reagrupament-Democràcia Catalana

33 Barcelona

CiU-Reagrupament

34 Olot 35 Vilanova i la Geltrú

ERC-Solidaritat

36 Argentona

ERC-Reagrupament-SI-CUP

37 Castellnou de Bages

ERC-CUP

38 Tagamanent

Reagrupament-CUP

39 Girona 40 Salt

Solidaritat-Reagrupament

41 Tàrrega 42 L’Hospitalet de Llobregat 43 Arenys de Mar 44 Cerdanyola del Vallès 45 Llinars del Vallès 46 Tarragona

PAÍS VALENCIÀ

ERPV-Compromís

47 Alzira 48 Crevillent

ERPV-Esquerra Unida

49 Algemesí

ILLES BALEARS

Esquerra Illes-PSM

50 Felanitx 51 Binissalem 52 Son Servera

12.009 lectures

Comentaris (12)

Ei Marc!
Bé sigui com sigui crec que és una llàstima no anar junts a la Cerdanya com en altres indrets. Penso que s'ha perdut l'oportunitat de preservar aquest territori com a baluard de l'independentisme català. Ja tenim prou amb SI que al cap i a la fi, el què vol és rebentar-ho tot a canvi de no ser què! Segurament hauran estat coses de personalismes, i contra això hem de mirar de lluitar d'ara en endavant i ser capaços de fer gestos de suma i reconciliació. M'alegro per lo de Ripoll. En resum tots plegats podrien haver fet més, probablement tot és massa recent encara per molta gent. Segur que amb el temps ho resoldrem. La lluita continua! Visca Catalunya Lliure!
A l'Hospitalet no ens hem begut l'enteniment
A l'Hospitalet no ens hem begut l'enteniment, simplement ens hem afegit a una extensa llista d'entitats i persones, possiblement superen la centena, que recolzen la manifestació convocada per: Unitat contra el feixisme i el racisme.
La resta és manipulació i mala fe. Llegiu el titular "Oriol Amorós, la CAL i Reagrupament es manifestaran al costat d’extremistes islàmics contra “el racisme” i “el feixisme”" També és curiós que els comentaris dels lectors quasi exclusivament parlin de nosaltres, com si fòssim els convocants o els únics signants. Comproveu la llista, si us plau.

Avui surt una altre noticia amb "Esquerra tindrà una caseta a la Feria de Abril, gent d’Estat Català d’esquerres liderarà la PxC a Berga, i Reagrupament fa propaganda en castellà a Cubelles" i el següent comentari "Aquesta deriva antiidentitària de molts grups independentistes de moment, però, no sembla tenir gaire èxit, i ni l’abandonament de la llengua ni l’arraconament de les reivindicacions culturals catalanes sembla que serveixi per convèncer gaires castellanoparlants. Segons el darrer estudi del Centre d’Estudis d’Opinió, Esquerra només va obtenir en les eleccions del 28-N 23.232 vots de castellanoparlants. I SI i Reagrupament junts al voltant de 1.200. En un parlament castellanoparlant, fins i tot Esquerra seria extraparlamentari".


Pacte a Ripoll
A Ripoll també hem pactat, en aquest cas amb ERC. Però el pacte no ha trascendit.
A l'hospitalet son boixos , anar al costat dels islamistes
Com es que el Reagrupament Independentista de l'Hospitalet de LLobregat , signa i es manifestarà al costat de la JUNTA ISLAMICA , PRESIDIDA PER EL SR Abdennur Prado, President de la Junta Islàmica Catalana , QUE HA FORMULAT AMENACES TERRORISTES .
La llista d'adherits fot por , son una colla de sonats .
Tenim molta merda
Manel confirmo
Manel, a la CERDANYA part Girona hi haurà 4 candidatures pels 11 pobles, a la part de Lleida 3 pels sis pobles. Per la seva part ERC presentarà 4 minim. Pertant és probable que si que s'arrivi a la majoria al consell comarcal. De totes maneres la llàstima ha estat no poder fer la coalició a tota la comarca. El problema ha estat la direcció d'ERC, que volia candidatures. Enfí, que hi farem, esperem fer unes bones municipals, ens cal.
Perquè vos assabenteu una mica d'allò que passa a la Comunitat Autónoma Valenciana
Perquè els de la Comunitat Autònoma Catalana vos assabenteu una mica d'allò que passa a la Comunitat Autònoma Valenciana, doncs és una pena que Reagrupament es faça ressò de la notícia del Temps que contribueix a mantenir-vos en la ignorància més trista.
Les formacions que es presenten a les Corts valencianes.
Així ho veu EL MERCANTIL VALENCIANO:
Compromís és “un progresismo de tintes valencianistas”
i defineix a dos formacions independentistes: Esquerra Nacionalista Valenciana- República Valenciana/Partit Valencianista Europeu i a ERPV (ERC) (malgrat les declaracions del seu secretari Puigcercós en contra del sobiranisme radical i que a més no defensa el sobiranisme valencià).
Alguns Reagrupats ens diuen que perquè no anem amb Compromís, lamentable, es com si nosaltres vos recomanarem que anàreu amb Iniciativa o el CDC...

http://annanoticies.com/2011/04/22/33163/

Víctor Baeta i Subias
associat de Reagrupament
Tercer a la llista a les Corts valencianes per la Coalició ENV-RV/PVE

www.republicavalenciana.org
QUE VOLS DIR MANEL?
Ahir vaig llegir que la coalició si que es presentava i de moment sembla que presentarà 12 llistes als 17 municipis. Estàs segur del que dius? De totes maneres la formació endavant cerdanya ja existeix i, ERC no ha presentat candidatura a Puigcerdà, pertant, ara que el plaç ha preescrit, ja només pot anar amb R.cat. Igual a la resta de la Cerdanya. Vaig llegir que la coalició perillava perquè a la direcció d'ERC no li semblava bé que els vots de la Cerdanya no anessin a la Diputació.
Un moment Marc!
Malauradament a la Cerdanya quan semblava que tot estava lligat alguna cosa va passar que tot se'n va anar a la.... Jo no ho entenc, a molts altres llocs no hi ha hagut cap problema i allà sí! Espero que algun dia algú m'ho pugui explicar. En definitiva, una llàstima, enlloc de 33 localitats podrien haver estat com a mínim 8 més!!!! Cal tornar-ho a provar d'aquí a quatre anys, de moment esperem que no tota la Cerdanya caigui en mans de CiU! El mateix amb L'Hospitalet, hauríem d'haver anat junts a la segona ciutat dels Països Catalans com a Barcelona!!!!

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament