A Girona, CUP i Reagrupament sumen

Carles Bonaventura
Carles Bonaventura
Associat a Reagrupament

Massa vegades s’ha acusat l’independentisme, amb raó, de ser incapaç de sumar, d’aplegar voluntats diverses. Massa vegades els independentistes hem estat considerats sectaris, infantils, personalistes, etc. I massa vegades tots plegats hem frustrat les expectatives que la gent del carrer havia dipositat en un independentisme que creix en el conjunt de la societat, però que minva a les institucions, i els resultats del passat 28-N així ho acrediten.

Per això, quan fa uns dies l’assemblea d’associats de Reagrupament del Gironès va donar suport, per gairebé un 70% dels vots, a la proposta d’aliança amb la CUP per concórrer en una sola llista a la ciutat de Girona en les municipals del 22 de maig –tot i les diferències ideològiques que pugui haver-hi entre els dos grups–, no només va optar per ratificar un simple acord electoral en un municipi, sinó que va posar les bases perquè tots plegats comencem a assumir aquest canvi de mentalitat en la nostra manera de fer política en l’àmbit independentista: separats, no farem res; junts, tot és possible.

Crec que Reagrupament ha après la lliçó que el poble de Catalunya li va donar el 28 de novembre: si l’independentisme és incapaç de trobar sinergies que portin a la confluència, l’electorat opta pels partits “tradicionals”, que veu –tot i que jo crec que equivocadament– com un valor més “segur”. Justament per això, Rcat s’ha plantejat les municipals com una manera de demostrar que l’entesa és possible i que com a organització continuem en el tauler de joc de la política catalana. En aquest sentit, Reagrupament Independentista amb prou feines es presentarà en solitari enlloc en aquesta contesa electoral. Primer, perquè en la majoria de municipis no hem tingut prou temps per treballar sobre el terreny un bon programa municipal que doni resposta a les problemàtiques dels veïns a cada poble o ciutat i entenem que no podem oferir als ciutadans una simple proposta d’estratègia partidista quan del que es tracta en unes municipals, justament, és de treballar pels municipis. I, segon, perquè no volem contribuir a fragmentar el 22-M encara més un independentisme ja prou dividit.

Pel que fa a la ciutat de Girona, cal dir que Reagrupament va tenir com a prioritat que l’independentisme s’hi pogués presentar unit en una sola candidatura. Després de mantenir contactes amb diferents forces polítiques de l’espai independentista vam arribar a la conclusió, però, que la candidatura unitària era una quimera i que un pacte a tres bandes era també gairebé impossible. A partir de constatar aquesta realitat, des de Reagrupament vam valorar les diferents alternatives i al final vam optar per la que ens va semblar que defensa un model de ciutat i d’ajuntament més compatible amb els nostres principis d’independència, regeneració democràtica i treball.

L’acord amb la CUP per anar en una mateixa candidatura prioritza, per sobre de quotes polítiques i d’un acord estrictament electoral, un projecte municipal bo per Girona, vinculat a l’entramat cívic i associatiu de la ciutat, participatiu i obert. Estem convençuts que el fet que l’esquerra independentista i l’independentisme transversal s’entenguin suma dos electorats que creiem que són totalment complementaris, amplia l’independentisme a diferents capes socials i obre unes molt bones perspectives tant per a aquestes eleccions com amb vista al futur. El pacte amb la CUP, doncs, posa les bases per anar més enllà d’un simple acord electoral, ja que dóna continuïtat a una entesa que ja es va evidenciar la passada Diada Nacional a la ciutat, quan Reagrupament va participar en la manifestació de l’esquerra independentista; en la campanya de la passada consulta a Girona, o en les mobilitzacions en defensa de la llengua, per citar només tres exemple concrets. Finalment, des de Reagrupament s’ha valorat la feina que ha fet la CUP a Girona els últims anys a diferents barris, la seva col·laboració amb associacions veïnals i col·lectius diversos. Entenem que aquesta és la base, que és el camí, perquè la CUP i Reagrupament, junts, obtinguin el suport de molts gironins i gironines el pròxim 22 de maig.

Carles Bonaventura i CabanesCandidat de Reagrupament a la llista CUP + Reagrupament a Girona

12.164 lectures

Comentaris (5)

En poden treure 2
Una enquesta feta des de la Universitat de Girona donava dos regidors a la CUP abans que se sabés el pacte amb Reagrupament. Per tant, la CUP RCat podrien estar ara amb possibilitats de treure'n entre dos i tres. En canvi, en aquesta mateixa enquesta, Esquerra passava de 4 a 2, i encara justets.
Consistori Gironí
No Jordi, la CUP actualment no te representació al Consistori Gironí:


Sra. ANNA PAGANS GRUARTMONER, alcaldessa (PSC)


Sra. CRISTINA ALSINA CONESA (ERC)
1a Tinenta d'Alcalde

Sr. JOAN B. OLÒRIZ SERRA (ICV-EUiA)
2r Tinent d'Alcalde

Sr.ISABEL SALAMAÑA SERRA (PSC)
3r Tinenta d'Alcalde

Sra. M. ÀNGELS FREIXENET BOSCH (PSC)
4a Tinenta d'Alcalde

Sra. AMÈLIA BARBERO RIVERA (PSC)
5a Tinenta d'Alcalde

Sra. M. LLUÏSA FAXEDAS BRUJATS (PSC)
6a Tinenta d'Alcalde

Sr. PONÇ FELIU LATORRE (PSC)
7è Tinent d'Alcalde

Sr. MIQUEL POCH CLARA (ERC)
8è Tinent d'Alcalde

Sra. VICTÒRIA SAGET BOSCH (PSC)

Sr. IGNASI THIÓ FERNÁNDEZ DE HENESTROSA (PSC)

Sr. JOSEP M. JOFRE VILANOVA (PSC)
Sra. GLÒRIA PLANA YANES (PSC)

Sra. PILAR PRATS TORRENTS (ERC)

Sr. JOAQUIM AYATS BARTRINA (ERC)

Sra. MARIA NÚRIA TERÉS BONET (ICV-EUiA)

Sr. ENRIC PARDO CIFUENTES (ICV-EUiA)

Sr. CARLES PUIGDEMONT CASAMAJÓ (CIU)

Sr. ALBERT RIERA PAIRÓ (CIU)

Sra. IMMA BOADAS VILLORIA (CIU)

Sra. CORALÍ CUNYAT BADOSA (CIU)

Sr. JOAQUIM OLIVA SALA (CIU)

Sr. FRANCESC XAVIER RIBERA PI (CIU)

Sra. CONCEPCIÓ VERAY CAMA (PP)

Sr. JUAN MARÍA CASTEL SUCARRAT (PP)
No hi van estar tan aprop. No van arrivar al 3% i es necesita un 5% per entrar a l'hemicicle. R.cat al 28-N va fer un 4,3% dels vots. El que no entenc és com r.cat no tan sols no llidera la coalició amb la CUP sinò que endemés, van en tercera posició?
resposta
No pero a les ultimes eleccions municipals hi van estar aprop.
són a l'Ajuntament
actualment la CUP té algun regidor?

Total 5 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament