130 anys més tard #vangcat

Foto: La Vanguàrdia

Avui ha estat un dia històric per la premsa al nostre país. Gràcies a la Vanguardia la difusió de la premsa escrita en llengua catalana passarà dels 135.000 a 230.000 exemplars diaris.  Així, els lectors diaris de premsa en català han passat en un no-res del 29% al 42% i amb expectatives de creixement (estimacions del Baròmetre de Comuniació i la Cultura , d’acord amb els percentatges actuals de lectors de les edicions del Periódico i les seves llengües habituals).

La Vanguardia ha estat un camaleó que s’ha anat adaptant al context en què ha hagut de sobreviure: ha passat de ser La Vanguardia Española a un element clau per a la normalització de la premsa en català. Per això ha sobreviscut 130 anys… Segurament l’edició en català fa tard, però els editors ho venen com el moment adequat, malgrat que molts hagin fet el canvi molt abans.

És evident però que a dia d’avui la Vanguardia en català ja és tot un èxit. En primer lloc perquè és un projecte empresarial que aspira a ampliar difusió en una època difícil pels mitjans i, encara més, per la premsa en paper. La gira per tot el país ha aglutinat a milers de persones, omplint teatres i auditoris. Per les xarxes socials han aconseguit ser trending topic (#vangcat ) a Twitter i a la fanpage de Facebook  tenen gairebé 28.000 fans.

Avui, primer dia de venda de la versió catalana, s’ha exhaurit al 15% dels quioscs abans de les 9 del matí. Se’n havien venut a aquesta hora de mitjana el 40% dels exemplars. Caldrà veure com va evolucionant la xifra de vendes i difusió. També caldrà veure quan el Grup Godó ultima la versió digital del diari. No obstant avui marxem a dormir amb un país “una mica més normal”.

8.265 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament