A la xarxa...

Joan Canadell del CCN durant una presentació en defensa de la necessitat d'un Estat propi

Només l'Estat propi pot canviar aquesta situació de desproporcionalitat de poders entre Espanya i Catalunya. Aquest Estat s'ha d'assolir de forma democràtica a les properes eleccions, votant només partits que incloguin en el programa electoral la declaració d'independència de forma unilateral al Parlament de Catalunya. És l'única via possible per desencaixar d'aquesta Espanya que no sap dialogar, ni vol fer-ho, ni deixa ja una escletxa pels ingenus.

11.282 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

"És clar que hem de cridar, i per res del món no em perdria una manifestació en la qual els brams d'independència trepanaran les orelles del nostre President"

Amb bombes, ribots o sentències, depenent del moment, Espanya defensa la seva sobirania amb ungles i dents, tal com, d'altra banda, solen fer els estats. L'última novetat en la implacable història de la "indisolubilidad de la unidad" aquesta en què estem ficats és que, ara, a militars i polítics es suma una nova institució: els jutges.

52.014 lectures
Imatge que publica el diari Nació Digital

La ponència retalla fins a quinze articles de l'Estatut i desactiva termes com el de Nació que figura al preàmbul. La Moncloa considera "positiva" la sentència, però CiU la creu "gravíssima" i suspèn campanya. Montilla i De la Vega compareixeran públicament a dos quarts de nou. El TC remarca, fins a vuit cops, "la indivisible unitat d'Espanya". Òmnium Cultural convoca una manifestació unitària per al pròxim dissabte, dia 10 de juliol

13.458 lectures
Carles Bonaventura
Carles Bonaventura
Associat a Reagrupament

"Si Iceta diu que el PSC està disposat a combatre l'independentisme, els independentistes li hem de respondre que també estem disposats a combatre el PSC."

12.452 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Tria ara la via gradualista o glamourosa. Per exemple, vas i demanes el concert econòmic que, com és sabut, necessita que concertant i concertat es posin d’acord. Ah! amics meus, aquí s’obre un món de sensacions sensuals, de milers de futurs encontres, de mesos i mesos de negociacions...

12.044 lectures
 El Parlament rebutja la IP d’independència i admet la de la reforma de la Constitución

La comissió promotora de la Iniciativa Popular blasma CiU i ERC perquè «pretenen un encaix de Catalunya amb Espanya a través de la legalitat».

10.943 lectures
El líder de Reagrupament, J. Carretero, visita Tordera en el marc del mercat setmanal dels diumenges
(Tordera, 6 de juny de 2010)

Joan Carretero, líder de Reagrupament, ha visitat aquest diumenge el mercat de Tordera, un dels més importants del territori per volum i per la diversificació de les mercaderies, on es comercialitza fruites, verdures, aviram, tèxtil, entre altres especialitats. Aquest ha estat el motiu pel qual Carretero ha escollit el mercat de Tordera per donar a conèixer entre els visitants la seva visió política.

13.412 lectures
La Catalunya no capada

Hi ha hagut una Catalunya impossible. De fet, cal parlar en present perquè som el que no hem pogut ser. És el país que, nascut en la Renaixença, pujat en el Modernisme i madurat en el Noucentisme estava destinat a esclatar. Franco el va fer miques. El que en va quedar és el que Espanya –i la Catalunya oficial– volen fer creure que és el país real, sense tenir en compte d’on venim i, molt especialment, on volem anar.

12.535 lectures

"Quan l'Estatut s'anava a debatre a les Corts, Alfonso Guerra ja va tranquil·litzar l'opinió espanyola dient que abans l'haurien cepillado. Si ara el Tribunal Constitucional l'aprova, serà que l'ha recepillado. Suprema irrisió: diu que deixaran que Catalunya es declari una nació, però avisen que això només es dirà al preàmbul, que no té força de llei. Si les coses van així, quan es publiqui la sentència es fregaran les mans i podran tornar a dir, com el Diario de Burgos: "Ha muerto el estatuto de Cataluña". I nosaltres respondrem amb les darreres paraules de Carrasco i Formiguera, abans de ser afusellat, el 9 d'abril d'ara fa setanta-dos anys: Visca Catalunya lliure!"

12.214 lectures
Allò que el periodisme no sap de Reagrupament (o sí)

"La gran aportació que pretén Reagrupament en la política catalana és poder trencar (dinamitar) l’actual oferta de partits polítics, immobilistes, que estan més preocupats de la pròpia supervivència que de fer un acte de regeneració política i dignitat sobiranista. (...)

11.958 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament