A la xarxa...

El periodista Eugeni Casanova

Intenten vendre com poden que Catalunya i Kosova no són iguals. Evidentment no ho són. Catalunya va ser durant segles un dels estats més consolidats d’Europa, i ara n’és una de les economies més desenvolupades, i té una consciència i unes estructures antigues i fecundes. Kosovo no té res de tot això, però el tribunal diu que no hi ha força sobre la terra que li pugui negar la llibertat. No hi ha límits als drets dels pobles. I no els podran posar.

13.117 lectures
Xavier Borras

D'un temps ençà en certs sectors d'això que en diem l'Independentisme, alimentat per certs mitjans de comunicació, de casa i de fora, suposadament catalanistes (fins i tot suposadament sobiranistes), s'etziba, ara sí i ara també, rumors, mitges veritats, mentides senceres, i tota classe d'intoxicacions per provocar que un projecte transversal, il·lusionant, amb embranzida, d'alçada i de gruix, que va de cara a barraca sense subterfugis, abasti el fracàs més absolut, per continuar com estàvem, cosa que tant li agradava i tan bé va lligar el darrer dictador.

12.167 lectures
Josep Maria Solé i Sabaté

L'Espanya plural és impossible. És antitètica en la seva formació i conformació. Hauria d'acceptar el tu a tu amb nosaltres, hauria de penedir-se de tot el mal irreparable en vides i béns que ha malmès, hauria de reconèixer el dret als nostres diners i fer marxa enrere en l'espoli fiscal, hauria de deixar-nos participar de les decisions de la Seguretat Social i dels fons de l'Estat. En cultura només podria redimir-se si demanés perdó pel latent procés de constant intent de genocidi cultural

12.043 lectures
El professor Joan Ramon Resina

La manifestació, en canvi, és un recurs de la societat per superar l'escull d'institucions insensibles. I el 10-J la gent va manifestar-se contra les institucions: el Tribunal Constitucional, una Constitució dissenyada per ofegar Catalunya i esdevinguda l'última ratio  de la intolerància espanyola. Però també es manifestà contra uns partits que han perdut el sentit de la realitat i carreguen la seva retòrica amb evasives.

13.781 lectures
Victor Alexandre

Joan Carretero, no hi ha dubte, és una rara avis  en la política catalana. La seva dignitat com a català, posant els drets nacionals del país sempre per davant dels interessos de partit, dient les coses pel seu nom i no agenollant-se ni demanant perdó a Espanya, com li exigia la Generalitat el 2006 per haver dit que Zapatero "és un espanyolista demagog" -ara ho diu tothom-, es troba als antípodes de la provinciana política catalana.

11.763 lectures
Joan Carretero el dia de la inauguració de la seu de Reagrupament

El líder de Reagrupament, predisposat a unir-se al projecte presentat per Laporta, López Tena i Uriel Bertran perquè "admeten que l'única via és la proclamació unilateral d'independència". "Finalment accepten que el referèndum per declarar la independència no és viable, que l'única via és la declaració d'independència unilateral des del Parlament. Aquest és el nostre full de ruta, i ens donen la raó, cosa que celebrem", ha destacat Carretero.

22.981 lectures
CCN

Els xicots del CCN pertanyen al grup de gent –d’empresa o no– que s’han espolsat el franquisme del cerebel i han començat a expressar-se sense complexos. Trenquen, per fi, la dinàmica que CiU ha fomentat durant 30 anys d’empresaris cohibits, d’ambicions gallinàcies i sense projecte social. O és que encara no ha arribat l’hora de dir les coses pel seu nom? El CCN parla sense embuts i amb dades concretíssimes del que tothom comença a saber i els polítics oficials tapen. 

10.740 lectures
Carles Boix durant la seva intervenció a la 3a assemblea de Reagrupament

Proposta d'acord de mínims: “Davant de la sentència del TC, totes les forces polítiques catalanes es comprometen a votar en contra dels pressupostos generals de l’Estat fins que les Corts d’Espanya no aprovin les següents lleis orgàniques: 1. Una llei orgànica que estableixi un sistema de concert econòmic, idèntic al que tenen el País Basc i Navarra, per regular les relacions fiscals entre Catalunya i l’Estat. 2. Una llei orgànica que delegui la decisió de convocar i organitzar referèdums automàticament en el Parlament de Catalunya. 3. Una llei orgànica que reculli el sistema educatiu integrat vigent a Catalunya avui en dia. Barcelona, juliol de 2010.”

10.817 lectures
Salvador Cot

"El text de la Constitució espanyola n'és ple d'exemples com aquests. I els òrgans legislatius i judicials de l'Estat fan bé d'adaptar, a la seva conveniència -amb total pragmatisme- un text de fa més de trenta anys. Per això, cal que prenguem exemple. El que ens fa falta en aquest país és una Constitució, no pas un Estatut."

12.162 lectures
Zapatero i Rajoy han coincidit a mostrar-se satisfets per la Sentencia del TC

La sentència del TC sobre l’Estatut necessita ser situada dins la línia cronològica del desenvolupament autonòmic espanyol. Només així s’arriba a comprendre’n la profunditat històrica malgrat les lectures superficials que alguns s’obstinen a fer-ne.

10.134 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament