A la xarxa...

Carles Móra intervenint al 1r. Aplec per la independència a Arenys de Munt

Cal un canvi urgent. Hem d'unir els nostres esforços –sense excloure ningú– per assolir un estat propi sense menystenir ni insultar, sense escarnir ni revenjar-se. Sra. Angela Merkel, estem en disposició d'aportar un gran potencial a Europa. Ara més que mai apel·lem a la responsabilitat de les forces parlamentàries. I els extraparlamentaris? Què s'ha de fer perquè unim les nostres voluntats? Alguns estem fent des de fa molts mesos tot el possible per assolir-ho.

10.535 lectures
Reagrupament, duia l'estelada

Aquesta ha estat la Diada més coherent que recordo. Per fi en aquest país hi ha indicis d'honestedat, de coratge. Al monument de Rafael Casanova no hi ha hagut estelada, els polítics han fet l'ofrena floral allunyant el populatxo tres-cents metres, no fos cas que els encomanessin la pesta, i ha sonat l'himne dels Segadors sense la lletra, en un cas insòlit al món que distingeix, doncs, els catalans com una espècie única.

13.459 lectures
Siguem seriosos

Fa uns dies que estic pensant  en què pot influir un partit de futbol en uns resultats electorals, tema que ha estat d'un gran interès informatiu des que el president Montilla va convocar les eleccions pel 28 de Novembre.

11.562 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Durant molt de temps, durant massa temps, fins la paraula “pàtria” ens l’han volgut fer avorrir i amagar, com un fruit inabastable, verinós, prohibit. Uns, perquè els sonava burgesa i reaccionària; uns altres, perquè la seva pàtria té vocació imperial i vol acabar amb la nostra. Gairebé se'n surten.

12.813 lectures
Salvador Cardús a l'Assemblea de Reagrupament
(Barcelona, 5-09-2010)

La meva opinió és que les eleccions faran baixar els fums dels oportunistes que han analitzat la realitat catalana amb una eufòria equivocada, i a favor seu. Improvisacions com Solidaritat Catalana, es pagaran cares. Per la seva banda, Reagrupament, l'oferta més madura, va estar badant durant mig any i ara es troba davant d'una ràtzia electoral arrauxada. Que mantingui la calma i la serenitat. La unitat, a hores d'ara, no és la primera urgència del nou independentisme, en contra del que es diu. Ho és el rigor, el gruix, la consistència. 

13.492 lectures
Poc a poc i bona lletra

La independència, que estic convençut que és un objectiu assolible en un període de temps raonable, serà el resultat d'un procés extraordinàriament complex que només una societat molt segura d'ella mateixa podrà dur a terme. El missatge d'una claredat absoluta que ens ha fet arribar Espanya els darrers temps sobre el final de trajecte autonòmic, ja ha ajudat a alguns ciutadans a adonar-se que l'unionisme era una ratera de la que calia sortir. Hem avançat molt en molt poc temps. Hi ha raons per a l'esperança.

19.314 lectures
Una representació de l'Associació de Dones amb David Vinyals durant la conferència de dissabte
(Gósol, 21-08-2010)

Gósol és un dels municipis catalans que encara no han dut a terme la consulta sobiranista, que ja s'ha votat en més de 512 municipis de tot el país. Per això l'Associació de Dones de Gósol ha posat fil a l'agulla per tal que els veïns puguin exercir el dret de vot el 17 d'octubre vinent.

14.041 lectures
Reagrupament fa més de 100 actes durant l’estiu

El 10 de juliol la tercera assemblea nacional de Reagrupament Independentista va aprovar la candidatura d’ampli espectre i transversal per presentar-se a les eleccions al Parlament amb la finalitat de votar la declaració unilateral d'independència de Catalunya i la regeneració democràtica. També es va votar positivament que aquesta candidatura, en un acte sense precedents de generositat i patriotisme, fos oberta a incorporar més candidats de fora de l’associació. Per això es va dotar la Junta Nacional de poders especials per negociar amb altres forces i grups polítics possibles pactes i coalicions. Totes les executives de  les assemblees comarcals, dels districtes i de les vegueries de Reagrupament refermem el nostre total suport i confiança per aquestes negociacions a la Junta Nacional i especialment al seu president, Joan Carretero.

11.756 lectures
Quico Sallés

Quan va parir la idea de Reagrupament  em va tocar seguir les primeres assemblees locals. Després em va tocar cobrir les tres assemblees generals. Una cosa puc assegurar, feien treball de formiga amb unes dosis de mala llet sorprenents. Carretero basava el seu discurs en una idea: la independència és cosa dels catalans. Punt.

12.837 lectures
A propòsit del millor: Joan Carretero

És veritat que Joan Carretero és home de poques paraules, però això no vol dir que no parli i que, quan ho fa, no faci diana. S'hi pot estar d'acord o no, però quan el lacònic doctor parla se li entén tot, no endebades provoca tants mals de ventre. A Carretero se l'entén perquè diu el que pensa, vol fer-se entendre i el que diu té sentit, tant que trepitja els ulls de poll dels qui no estan gens acostumats que se'ls qüestioni.

12.656 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament