A la xarxa...

Doni'm hora, Carretero

Ahir aquest diari publicava una interessant notícia sobre els nous mètodes (legals) que s'empesquen els partits polítics per finançar-se. I així sabíem que Reagrupament.cat ven butlletes a deu euros per a un sorteig: et pot tocar una conversa telefònica amb Joan Carretero, organitzar un sopar a casa teva amb el líder de la formació o participar en un àpat la nit de les eleccions amb alguns dels que hagin sortit elegits.

12.985 lectures
Carretero és l'esquerra

M'encanta l'Audi i el polo Lacoste que gasta el doctor Carretero. M'encanta perquè revelen que l'home és d'esquerres de veritat, no un farsant de tants que es pensa que, per ser-ho, en té prou a proclamar als quatre vents la seva suposada superioritat moral d'alliberador dels treballadors mentre gasta el mateix Audi i el mateix polo que el doctor. Sí, però el lector em podrà dir que això no converteix Carretero en algú d'esquerres, oi?

14.972 lectures
Andreu Pujol
Andreu Pujol

Hem de ser conscients que el nostre no ha estat un país normal. La llibertat no ha estat un dret inherent als éssers humans que vivim en aquest racó de món. No podem oblidar que res ens ha vingut donat, que hi ha hagut una tasca de Triadús, de Cahners, de Manents i de tants altres. Que hi ha hagut persones excepcionals capaces de bornar, sense esperar res a canvi, per tal de passar-nos el valuós testimoni.

10.779 lectures
Salvador Cardús l'onze de setembre passat, a la capçalera de la manifestació de Reagrupament

No em veig capaç de criticar que el PSC hagi decidit orientar la seva campanya a prevenir la divisió entre Catalunya i Espanya, a evitar una perillosa fragmentació de la societat catalana o advertir de la decadència d'una Catalunya independent. Tot el contrari. Com a independentista, vull donar-los-en les gràcies. Que una gent tan modesta, sense suport dels grans mitjans, amb projectes improvisats i dividits fins a la mort, ens convertim en l'eix de la campanya electoral d'un dels principals partits de l'escena catalana és un tot honor.

11.999 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

El 2010 hi ha una segona dada sobre la taula: l'autonomisme s'ha demostrat inservible, ineficaç per redreçar una situació que degenera cada cop més ràpidament. En contra de tots els qui ens guien pels camins de la virtut i del seny -i de la paciència eterna-, que ens titllen d'il·lusos i somiatruites, si alguna cosa té d'interessant la proposta independentista és que precisament pot ser una eina útil, raonable i pragmàtica que ens doni els instruments necessaris – i l'esperit- per poder canviar les coses. Si encara hi som a temps.

13.972 lectures
Salvador Cardús el passat Onze de setembre a Barcelona entre els candidats de Reagrupament

En un cas -i sense fer valoracions- hi ha associats, estructura territorial, debat ideològic, assemblees, etc. En l'altre, hi ha adhesions per Internet i unes primàries lligades estrictament a noms i no a programes. En el primer cas, l'organització neix abans de tot el moviment de les consultes, i l'altre, al seu redós. Una, té el compromís d'autodissoldre's just després d'aconseguir que el Parlament proclami la independència, i l'altre sabem que ha nascut específicament per presentar-se a les eleccions.

14.841 lectures
Joan Carretero atenent els mitjans durant el 1r Aplec per la Independència a Arenys de Munt

L’electorat independentista, almenys aquella part que té ganes de votar alguna cosa nova en els comicis del 28-N, demana unitat.  I jo hi estic d’acord. Cal el màxim d’unitat possible per assolir els millors resultats possibles, uns resultats que permetin que l’independentisme polític faci un pas endavant i sigui determinant a la cambra catalana si pot ser aquesta mateixa legislatura o, a tot estirar, en la següent. 

14.775 lectures
Tot arriba, Reagrupament

Des del principi, arribar al 28-N ha estat una carrera de fons per a l'independentisme , és a dir, per a Reagrupament. Perquè cal tenir pa a l'ull per no adonar-se a aquestes altures que només Reagrupament representa l'eina adequada per alliberar un país que s'enfonsa, ja no pot esperar més i necessita ser operat pel millor doctor. N'hi ha de fet cap altre?

12.501 lectures
Desmuntant Reagrupament

Ho adverteixo: no sóc gens conspiranoic . Acostumo a pensar que les explicacions senzilles són les més plausibles, però fa setmanes, arran l'aparició de Solidaritat Catalana en un panorama que em sona familiar i en un escenari en forma de bucle, que tinc la mosca que em ronda l'orella.

12.122 lectures
Joan Carretero es va quedar fins al final per a plantar la llavor de la independència
(Arenys de Munt, 11-09-2010)

Civada. Això és el que creixerà aviat als solcs de Can Jalpí, on molts van simular plantar-hi la llavor de la independència. Un acte simbòlic que a darrera hora va passar mig desapercebut, quan molts dels assistents havien anat desfilant cap a casa un pèl cansats després de tres hores d'escoltar parlaments

13.656 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament