A la xarxa...

Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

Cal una enèsima mobilització independentista, que, aquest cop sí, serveixi per girar la truita. Per capgirar-ho tot. Per situar novament Catalunya en el mapa. I perquè no en desaparegui més, fins a convertir-se en un punt més de l’Univers, dels Estats sobirans.

10.770 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

"En Macià hem de deixar-lo nu, amb la mirada neta, com la d'aquell 14 d'abril de 1931, quan la dignitat es va fer pàtria i la pàtria es va fer digna"

10.899 lectures
Xavier Roig entre Jaume Fernàndez i Joan carretero en un acte de Reagrupament d'aquest agost

El nou govern haurà de transmetre confiança. Però acabarà d'enfonsar el país si aquesta confiança és per als de sempre, i no per als que volen fer coses noves.

10.804 lectures
La 3a Assemblea de Reagrupament "Units pel futur" amb els candidats a l'escenari el passat 10 de juliol

Reagrupament ha treballat fins l’últim dia en una proposta de coalició per anar junts a les eleccions de la tardor. Dilluns dia 11 d’octubre, Reagrupament torna a oferir una proposta (com havia fet anteriorment) sense rebre cap altra contra-proposta. Aquesta es concretava en assumir el 100% del programa de Solidaritat (els reagrupats sempre han pensat que era un calc del seu), oferir “cremallera” en totes les circumscripcions (un i un alternatius d’ambdues formacions) i cedir el cap de llista per Barcelona, entenent que aquesta és la circumscripció que més possibilitats inicials té de sortir.

13.482 lectures

El millor és refiar-se de l'única enquesta que és fiable...

11.566 lectures
Lluís Companys i altres membres del govern català empresonats a Puerto de Santa María

Setanta anys més tard del seu afusellament , el president Companys continua sota la condemna d'un judici vergonyós per a la democràcia. I, per contra, Pedro Urraca Rendueles, el policia falangista que el va interrogar -i torturar- al París ocupat i el va entregar a la frontera sota la protecció nazi, continua emparat per la llei espanyola.

10.001 lectures
Desafeccions? La seva!

Per enèsima vegada  sento parlar de la desafecció dels catalans vers la política. Sembla ser que l’abstenció que hi haurà a les properes eleccions ara fa por. He de suposar que la preocupació per l’abstenció durarà fins que hagin passat les eleccions.

11.567 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Aquest any 2010, Mèxic, Argentina, Bolívia, Colòmbia, Xile i Veneçuela celebren els seus primers dos cents anys d’independència. L’any que ve arriba el torn a Paraguai i en la segona dècada del mil•lenni Perú, Brasil, Equador i Uruguai. A mitjans del segle XXI, El Salvador, i Cuba, que haurà d’esperar al segle XXII.

La invasió napoleònica d’Espanya va tenir una conseqüència fonamental allà on menys era esperable. El resultat és que avui Amèrica llatina celebra 200 anys sense Espanya i nosaltres encara fem homenatges al Timbaler del Bruc, que més hauria valgut que s’hagués guardat el timbal en un lloc que ara tampoc és el moment d’esmentar.

9.770 lectures
Carles Costa
Carles Costa

Algun dels primers articles que vaig escriure començava de manera semblant a que era un jove ciutadà, ignorant de moltes coses, amb molt per aprendre; sobretot en matèria política. Avui segueixo essent jove, m’he adonat que quan més coses aprens, més t’adones de com d’ignorant eres i ho continues sent i, em continua quedant encara molt més per aprendre. Sí, però, que ja he tingut ocasions de viure algunes experiències polítiques.

9.467 lectures
Joan Carretero a Arenys de Munt

El 28 de novembre és molt important, però encara ho és més el 29 de novembre. No només haurem de fer molta pedagogia del procés cap a la independència dins i fora del Parlament, sinó també deixar clar que no ens deixem comprar ni per cap càrrec, ni per cap sou, ni per cap comissió o prebenda; que no participarem de cap manera en la gestió d’una comunitat autònoma espanyola a la qual falten 22.000 milions d’euros en el seu pressupost, cosa que ens anul·la com a país, i que les nostres idees d’independència i regeneració democràtica són la nostra única raó de ser.

14.361 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament