A la xarxa...

Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

L'única integració veritable no és la immersió, sinó l'acceptació, la voluntat de ser, l'adhesió a construir un projecte de país que senzillament es diu Catalunya. Ara, si mai no som nosaltres perquè sempre cedim, ens amaguem, renunciem, pactem, negociem, rebaixem, supliquem, com pretenem que algú s'interessi per voler ser català? Primer, doncs, aclarim-nos. No es tracta de cridar que som una nació, es tractar de ser-ho.

11.463 lectures
Joan Carretero

Massa sovint hem hagut de sentir que la independència és un factor de risc per als interessos econòmics de Catalunya i que més val no airejar gaire les reivindicacions nacionals si no volem ser víctimes de boicots i no sé quantes penúries més. Massa sovint, també, aquesta mena de retrets als independentistes es fan des del prejudici infundat, des de la pura sensació especulativa o, el que és més greu, fent cas de qui treu profit de la situació de submissió i d’empobriment en què viuen les nostres empreses. Perquè si una cosa ha quedat demostrada sense que a hores d’ara ningú no hagi pogut aportar proves que ho desmenteixi, és que una Catalunya independent viuria una etapa d’esplendor econòmica que avui ni gosem imaginar.

11.646 lectures
Carles Móra
Carles Móra
Associat a Reagrupament

Els polítics hem de recollir la veu del poble, escoltar-lo sovint i facilitar espais perquè això sigui possible, impel.lir i convidar, estimular i motivar que les persones puguin parlar. És responsabilitat també nostra el fet de desvetllar la conciència crítica de la ciutadania, contraposant-ho a l’alienació ideològica i a la mediocretització social que sol imperar.

11.455 lectures
Xavier Borràs

L'alcalde de Tortosa ha argüit excuses  de mal pagador per no fer front a una demanda massiva i popular de retirada dels símbols franquistes de la capital del Baix Ebre. No m'estranya. Hi ha una persistència del franquisme en aquestes terres que va més enllà de qualsevol ètica democràtica. I són a tot arreu, els qui actuen d'aquesta manera: als partits, als ajuntaments, a les institucions i, encara, entre la població, que els vota i els fa confiança.

11.744 lectures
Carretero i els 'manolos' - Article del 9 Nou
(Granollers, 31-10-2010)

"Els manolos  de torn seran els que ens faran ser independents perquè ells van de cara a barraca". Ho va dir el líder de Reagrupament independentista, Joan Carretero, aquest diumenge al vespre a Granollers. Es referia a Manolo Ortega, veí de Parets i nascut l'any 1925 a Pinos Puente, a la província de Granada. Ell va ser un dels grans protagonistes de la inauguració del local electoral de Reagrupament, al número 18 del carrer llevant. Es va declarar obertament independentista, va rebre el carnet de mans de Carretero i va explicar -en castellà amb marcat accent andalús- que "em sento tan català com en Jordi Pujol, el Carod-Rovira o el Carretero".

15.496 lectures
Carles Móra
Carles Móra
Associat a Reagrupament

Un tímid reglament linguïstic  a l’Ajuntament de Barcelona, aprovat després de 30 anys de democràcia!, un relaxat pseudocompliment d'aquest on es presenten mancances que tothom ha detectat, ens mostren una actitud conformista i inoperant per part dels nostres representants polítics. Estem esperant encara una reacció digna per part del Govern de la Generalitat entorn a la decisió del Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya.

13.359 lectures
Joan Carretero

En el moment històric en què som ara  ens toca triar, potser ja d’una manera definitiva, si el que volem per al nostre país és ser espanyols; és a dir, ser ja per sempre més una comunitat autònoma espanyola de règim comú, o si estem disposats a tenir un estat propi que pugui donar resposta als nostres reptes com a país.

13.213 lectures

La punxa d'en Jap

la punxa d'en Jap
16.026 lectures
Subvencions papals

Una pregunta que no em deixa dormir: és obligatori ser immadur, progre i antioccidental per practicar el periodisme a Catalunya?  Ho dic perquè el tema comença a preocupar. No hi ha notícia que no estigui tocada d’aquell ignorant to social que caracteritza al barbamec inconscient, d’aquell progressisme políticament correcte d’estètica Rosa Sensat. La veritat, tot plegat provoca una enorme desconfiança i fa pudor a suat. La gent ben informada ja no creu el que s’explica aquí i mira Internet. I els que no, prefereixen no informar-se. Només els seguidors de Belen Esteban creuen en les notícies tal com ragen.

10.698 lectures
Instant en què un associat de Reagrupament lliura al president Montilla, i veí de Sant Just, un pot de Carreterina. Foto: RCat.
(Sant Just Desvern, 24-10-2010)

Un associat a Reagrupament Independentista, veí de Sant Just, ha lliurat aquest diumenge un pot de Carreterina®  a José Montilla i li ha dit: "Honorable president, aquest medicament us pot fer molt bon servei. Sobretot, llegiu-vos el prospecte ".

14.756 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament