A la xarxa...

Quim Torra

Molt Honorable senyor,
 
Una ombra freda ens ha glaçat el cor. Fa una setmana vau pronunciar-vos que dubtàveu de la conveniència d'anar a votar el proper dia 10 d'abril. Amb tot el respecte, però President, perdoneu, de què dubteu?

11.277 lectures
Xavier Roig

Un dels problemes de no tenir periodisme d’investigació, i de tenir uns mitjans dòcils amb el poder, és que la societat catalana viu enganyada. Ens creiem els reis del mambo quan la realitat és una altra. A la llarga els efectes són molt perillosos, perquè els catalans no entenem per què no ens fan petons quan, per exemple, anem pels carrers de Londres. Quan és la gent qui descobreix la realitat, el populisme esdevé el refugi immediat, perquè la sensació de frustració és molt viva. Aleshores, les ires no es dirigeixen pas contra el desinformador que ha creat la falsa realitat, sinó contra el que actua i potser fa les coses que s’han de fer.

10.939 lectures
Don Simón, marca del grup García Carrión que no respecta els drets dels catalanoparlants

Fa poc vaig enviar un correu a l'empresa Vinos García Carrión , que comercialitza vins i caves (Don Simon, Jaume Serra ...) a Catalunya, entre altres territoris. Els demanava —amb un missatge ben breu— respecte pels drets lingüístics dels consumidors catalanoparlants. La resposta del cap del departament de qualitat va ser aquesta: «Debido a que se dirige a nosotros en un dialecto que desconozco, le rogaría me trasmitiese sus inquietudes en una lengua que nos resultase comprensible para poder atenderle con total dedicación ».

10.531 lectures
Del Majestic al Quebec?

Situar-se a l’escenari quebequès seria un gir històric del catalanisme. A diferència del Quebec del 1995, Catalunya no té plenes competències per convocar un referèndum, la pregunta ha de passar per Madrid. Pujol recomana prudència evocant un referèndum que s’ha d’”esperar construïnt país”, però qui convocarà el poble català a les urnes si no ho fa un president de la Generalitat?

9.782 lectures
Xavier Borràs
Xavier Borràs
Periodista

Per sort o per dissort, allò que, sense voler ser profetes, ja va advertir Reagrupament Independentista, i molt especialment Joan Carretero , durant la darrera campanya electoral sembla que s'acabarà acomplint. Em refereixo al fet que, més d'hora que tard, aquesta comunitat autònoma de règim comú, també coneguda amb el nom de Generalitat de Catalunya, serà intervinguda per l'Estat espanyol per causa del deute descomunal i del dèficit no menys greu que s'hi arrossega.

10.758 lectures
Cortada & Torra.jpg

La notícia surt destacada a l'Avui i l'Ara, i n'han parlat als Matins de TV3. De sobte em pregunta: “què és la pregunta del dia del programa del Fuentes?”. Em quedo amb mig croissant a la boca. Si la demanda és la pregunta del dia a Catalunya Ràdio és que ja hem traspassat l'anècdota.

10.718 lectures
Josep Maria Canyelles

Josep Maria Canyelles afirma que focalitzar el patrimoni dels polítics sols serveix per a desenfocar els temes importants. Considera que altres pràctiques poden tenir un impacte millor i no caure en el populisme. En aquest sentit, proposa que es donin a conèixer les noves ubicacions professionals dels antics càrrecs públics.  

9.396 lectures
Quim Torra, Jordi Cortada i Antoni Abat

Dijous 13 de gener
Sona l'alarma a ¾ de 7. Com sempre, s'aixeca primer la Carola i procura anar despertant els nens. Una feina més difícil i esgotadora que presentar una demanda a Estrasburg - i que cal fer cada dia-. Mentre acabo de preparar els entrepans, un SMS ens avisa que hi ha hagut filtracions, la ràdio en parla i La Vanguardia ens dedica un article. Una hora després, surten cap a l'escola. Em quedo sol a casa. Faig el te i una torrada. Després, em dutxo.

10.000 lectures
Domini lingüístic català

Em consta que els llibres més prestats a les biblioteques són en castellà i que entre una traducció al castellà i una al català d'un mateix autor, l'escollida per la majoria és la castellana. Un informe encarregat per l'Associació d'Editors en Llengua Catalana i el Gremi d'Editors, Hàbits de lectura i compra de llibres a Catalunya  , del 2009, assenyala que el castellà és la llengua habitual de lectura d'un 73,1% de la població i el català només d'un 22,2%, tot i que un 91,8% té competència lingüística per llegir en català.

9.954 lectures
La bandera catalana entre les d'altres nacions

Un dels elements que més m'ha desil·lusionat ha estat que el sr. Mas no ha mantingut la promesa que va fer en la campanya electoral del 2006 de crear una Conselleria d'Afers Exteriors. Aquest àmbit competencial ha quedat inclòs dins la nova Secretaria d'Afers Exteriors, amb rang de secretaria general, i que depèn directament del macro Departament de la Presidència, encapçalat pel mateix Artur Mas , a través de la Secretaria del Govern, el titular de la qual és en Germà Gordó . Es tracta d'un rang insuficient. Amb poca visibilitat mediàtica i política.

11.051 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament