A la xarxa...

5 apunts ràpids sobre el #22m

1.  A Iniciativa tot són celebracions. Ricard Gomà ho ha expressat fa estona amb un tweet , grans resultats a Barcelona. No ho tinc tant clar. És cert que els 62.939  vots són una mica millor que els 56.953  del 2007, però continuen sent molt pitjors que els 91.286  del 2003. Des del 2003 el PSC ha perdut 120.000  vots a Barcelona. Iniciativa en el mateix període n’han perdut gairebé 30.000 . Potser els hi convindria més fer un exercici conjunt amb els seus socis espanyols i pensar si de veritat estan satisfets amb els resultats .

10.190 lectures
"Sense Espanya" nou llibre que demostra els beneficis de la independència
(Barcelona, 22-05-2011)

Per als autors d'aquest llibre, la segregació reportaria més beneficis que perjudicis: la pèrdua de vendes comercials es veuria més que compensada per la desaparició del dèficit fiscal de Catalunya amb Espanya, que situen en un 9% anual del PIB.

10.713 lectures
Acampada a la Plaça de Catalunya de Barcelona
(Barcelona, 20/05/2011)

Les protestes d'indignats –espontànies, assembleàries, sense cap moviment organitzat darrere– s'estan diversificant. A mesura que es comencen a conèixer amb detall les propostes que surten, sobretot, de la Puerta del Sol de Madrid, Catalunya comença a alçar la veu i a marcar perfil propi. La proposta de circumscripció única que va sortir d'una assemblea d'ahir a Madrid ha aixecat crítiques entre els tuitaires catalans . Ahir, a més, alguns usuaris del Twitter també es queixaven que en les primeres reunions fetes entre els acampats a la plaça de Catalunya els portaveus parlaven en castellà "perquè ho entengués tothom".

De mica en mica la veu catalana ha anat guanyant força i s'ha organitzat al voltant d'una etiqueta pròpia al Twitter, l'epicentre de les protestes. Es diu #catalanrevolution .

10.370 lectures
La corrupció fa trontollar la democràcia i la confiança en la política

L’altre cas que ha sacsejat bona part del país ha estat el del Palau de la Música . També anomenat cas Millet. La fiscalia de Barcelona va presentar el 2009 una querella per apropiació indeguda i falsedat contra Fèlix Millet, aleshores president de la Fundació Palau de la Música, i Jordi Montull, la seva mà dreta. El desfalc confés de Millet i Montull, que ascendeix fins als 3,3 milions d'euros, també portà a investigar el possible finançament irregular de Convergència i Unió. Millet i Montull també estan encausats en el cas Hotel del Palau, que investiga la requalificació urbanística irregular d'un solar proper al Palau de la Música per tal de construir-hi un hotel de luxe. Per aquest cas hi ha encausats càrrecs de l'Ajuntament de Barcelona (el regidor d'urbanisme, Ramon García-Bragado (PSC).

9.735 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

Des de l’independentisme, el missatge ha de ser clar: la Independència és una enorme oportunitat per a que tothom qui vulgui, sigui d’on sigui d’origen, participi en la fundació d’una nova comunitat política, d’un nou estat. D’una nova República. Aquells que l’ajudin a materialitzar, tindran un gran reconeixement, i per això, l’independentisme és obert a tothom que estimi el país i el vulgui lliure,

Cosa que els espanyols, no ho volen ni en pintura.

10.002 lectures
Xavier Borràs
Xavier Borràs
Periodista

Aquest pròxim mes de juny tindrà lloc a la ciutat de Vic  la IV Assemblea Nacional de l'associació Reagrupament Independentista, que en el seu breu temps de vida ja ha passat per dues campanyes electorals, la de les eleccions al Parlament de Catalunya, en què no va aconseguir representació, i les actuals eleccions municipals, on ha tornat a fer gala del seu esperit transversal, ja que es presenta si fa no fa en una cinquantena de poblacions, bé de la mà d'Esquerra, bé en coalició amb CiU, SI, la CUP o altres forces locals o associades.

10.134 lectures
La ministra i cap de llista del PSC Carmen Chacón / Foto: EFE

Aquesta setmana el PSC s'ha situat davant del brutal dilema d'escollir entre Chacón i la possibilitat certa de mantenir l'alcaldia de Barcelona. I ha triat la primera, amb la conseqüent empipada dels candidats socialistes a les municipals. Que es consolin ara amb les retallades, però al partit socialista li cal un congrés com el pa que menja.

9.301 lectures
Que què tenim?

Tenim una llosa de marbre sobre el país amb una inscripció que diu: “herència del tripartit” o el que és el mateix la caixa buida. Tenim el malestar d’un calfred que ens llisca pel clatell i ens talla la respiració al veure com Espanya espolia els recursos de Catalunya i a sobre la sentencia a viure miserablement pidolant almoina a Madrid com un vulgar criat.

11.123 lectures
La diputada del PSC, Montserrat Colldefons, ha defensat el vot en contra la devolció a Catalunya de 1.450 milions per part de l'Estat

Impertorbables, els diputats del PSC ahir van prémer el botó  que els transportava a l'hiperespai polític, com passa des de fa molt de temps en una galàxia molt, molt allunyada de la societat catalana. D'entre les files socialistes, el faristol li va tocar a Montserrat Colldeforns, que va fer un discurs per passar el tràngol el màxim de ràpid possible. Fins el punt que els nervis la van trair quan va acabar traduïnt "pel broc gros" per "con brocha gorda ".

11.018 lectures
Xavier Borràs
Xavier Borràs
Periodista

Després de blasmar arreu i pertot el Tribunal Constitucional per l'atzagaiada de l'Estatutet i les mil-i-una pertorbacions contra l'ús de la llengua catalana, ara hem de lloar-lo per haver, simplement, legalitzat la coalició èuscara Bildu, una mena de reagrupament independentista a l'abertzale que l'Espanya transfranquista no pot suportar (vegeu, per cert, les portades dels diaris espanyols aquests dies, un exemple del periodisme que no s'ha de fer mai).

9.411 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament