A la xarxa...

Participació a Catalunya

Tot sovint preguntar-se per què la gent no vota resulta paradoxalment incorrecte per estudiar la participació. Convé preguntar-se: Té interès la gent per votar? L’interès per la política és baix, raquític, i, si bé és cert que la política en té part de culpa, força gent té un desinterès previ a qualsevol contacte polític que el porta a abstenir-se permanentment.

8.179 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Ja no és que el PSC conservi alguna complicitat amb aquella idea de socialisme democràtic i catalanista de Josep Pallach, és que tampoc no s'assembla de res al partit de Reventós, Obiols i Maragall. És a dir, quan més ha girat la vista cap a Espanya, pitjors resultats ha obtingut, fins avui, que, fos en el PSOE, ha acabat desapareixent de Catalunya.

7.465 lectures
Xavier Roig

Dit tot això, ara toca arremangar-se per reclamar el que és nostre. Que s'aturi l'espoli fiscal que practica Espanya amb Catalunya. Ni el president Mas ni el conseller Mas-Colell podran comptar amb l' empresariado catalán  que corria per Sitges. Els ho diu algú que l'any 2003 va organitzar, amb més gent, la campanya www.desequilibri.org.

10.462 lectures
Edgar Rovira

Els pactes que sorgeixen després de les eleccions municipals són, en alguns casos , escenaris que demanen una anàlisi política diferent. No ens quadra veure ICV triant a CiU com a soci de govern  a Sant Feliu de Llobregat o PP i ERC governant junts  a Mont-Roig del Camp.

7.516 lectures
Savater i Díez

Resulta força probable que, tard o d’hora, el partit de la conserge transformada en estadista acabi condicionant el PP o el PSOE al parlament espanyol. De fet, això podria passar ben bé d’aquí a un any. Per a fer-nos una idea de les intencions, la primera mesura que proposa UPD és una reforma constitucional que usurpi les competències en matèria d’educació a les comunitats autònomes. L’objectiu final, òbviament, és el retorn al model d’estat previ al 1975 –un model que, de manera increïble, no s’associa amb l’statu quo heretat del triomf feixista a la guerra civil, sinó amb coses tan inversemblants com la Constitució de Cadis o uns altres referents homologables per l’estil.

8.248 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Cada dia sentim a parlar dels indignats que acampen a la plaça Catalunya, però els asseguro que existeix una altra acampada, molt més interpel·ladora, en el seu subsòl. La ciutat dels prodigis, de les Olimpíades i del Fòrum de les cultures; la ciutat que va vendre la seva ànima al diable per una modernitat imposada i falsa, la ciutat que creixia i creixia, que mirava al cel i s'enlluernava de quincalles i pretensiosos elogis, té en el subsòl de la plaça Catalunya, una llaga oberta, una nafra de misèria, un cau de pobresa i tragèdia.

8.536 lectures
Escultura de Clarà amb pintades

Només arribar a la plaça ja m’ha cridat l'atenció l’estat en el que es troben gairebé tots els elements patrimonials que durant anys han embellit aquest espai. Primer et topes amb La Deessa de Josep Clarà, magnífica escultura de marbre que llueix una insultant pintada amb el símbol anarquista a l’esquena. Indignant!!! Just al seu davant, el monument a Macià realitzat per Subirachs no està molt millor. Davant d’aquest espectacle m’he indignat tant que he decidit demanar per la comissió de Cultura (de patrimoni ja ho trobava demanar massa) i saber la seva opinió sobre la destrossa patrimonial i artística que s’està permetent en aquesta plaça. Ha estat difícil trobar a qui fer aquesta pregunta.

8.415 lectures
Salvador Garcia
Salvador Garcia

Acabo de llegir la proposta de pressupostos presentat pel Govern de la Generalitat i no per menys esperable estic menys preocupat: retallada draconiana i necessària de les despeses que potser seran insuficients per evitar la intervenció d'Espanya (recomano aquest document explicatiu del pressupost ).

14.605 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

Si voleu la Independència, senyor Mas, Trias, Puig, Vila d'Abada l, etc., ara és el moment. No demà. Ara. Ara que ho controleu tot. Ara que sou els amos i senyors del carxofar. Ara, no més endavant, no el 2014. Ara. Feu la vostra Catalunya independent, liberal o social-cristiana, però lliure d'una punyetera vegada. No us amagueu en res. No teniu dret a fer-ho. O és ara o, definitivament, sense cap defensa, demostrareu que allò de Pujol (o Mas) President, Catalunya Independent , no eren més que parole, parole .

8.154 lectures
Abstenció a Catalunya

¿És Catalunya una comunitat abstencionista? Més aviat sí, però la resposta depèn del tipus d'elecció. Si prenem les eleccions municipals, Catalunya és la comunitat autònoma amb més grau d'abstenció en totes les eleccions municipals celebrades des del 1999. Si considerem les eleccions autonòmiques, la resposta també és afirmativa, i si bé algunes altres comunitats autònomes presenten uns nivells semblants, i a vegades fins i tot superiors, en conjunt l'abstenció en aquest tipus d'eleccions a Catalunya és sempre notablement superior a la mitjana espanyola.

10.081 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament